Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Voedseltransitie robots tomatenVoedseltransitie robots tomaten

Agri- & Food

De Agri- & Foodsector staat voor grote uitdagingen. Dierenwelzijn, diergezondheid, milieu, maar ook voedselzekerheid staan torenhoog op de agenda. Duidelijk is dat innovaties en investeringen nodig zijn voor een toekomstbestendige sector. Hulp nodig bij uw innovatietraject? Op zoek naar financiering? Samen zetten we stappen.

Daarom het Agri- en Foodteam van Epiic

Onze experts weten alles van innovatieadvies en financiering. Maar we kennen óók de sector op ons duimpje. Praat wel zo lekker…
 • Voor alle vragen over uw innovatietraject
  Een innovatietraject brengt uitdagingen met zich mee. Vragen over business case development, projectmanagement, intellectueel eigendom of interim innovatieconsulting? Onze experts hebben de kennis in huis.
 • Duurzaam investeren met fiscaal voordeel
  Investeren in energiezuinige of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals zonnepanelen, zonneboilers, windturbines, waterkrachtcentrales of CO2-reducerende installaties? De kans is groot dat u in aanmerking komt voor subsidie of fiscale investeringsregelingen.
 • Investeer in personeel met subsidie
  Structureel gebrek aan gekwalificeerd personeel? Zelf opleiden of investeren in de ontwikkeling van eigen medewerkers helpt. Het kan extra aantrekkelijk met subsidies, zoals SLIM, Praktijkleren en Tel mee met Taal.
 • Innovatie financieren?
  De mogelijkheden zijn eindeloos. Van subsidies als de WBSO, LIFE en MIT tot particulieren en private financieringsvormen. Slimme keuze maken? Zorgen we voor.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Hans
Placeholder for Hans JacobsHans Jacobs
Blijf innoveren en voorop lopen in de Agri- & Foodsector!

Hans Jacobs

Manager innovatie bij Epiic

Bel: 06-22798926

Stuur een mailLinkedin

Whitepaper
Placeholder for Melkgeiten kleinMelkgeiten klein

Fiscaal voordeel behalen met de Maatlat Duurzame Veehouderij

Download het whitepaper

Bent u veehouder en wilt u een stal bouwen of verbouwen? Als u dat doet volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) komt u in aanmerking voor extra fiscale aftrekposten voor uw winstbelasting.

Placeholder for FlikweertFlikweert
Door onze ondersteuning bij het aanvragen van subsidies hebben we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de aardappelsorteermachine
Placeholder for Stijn BrouwersStijn Brouwers

Stijn Brouwers
Consultant innovatie, Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

 • Uitgekiend stappenplan
  Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
 • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
  Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
 • Een echte gesprekspartner
  Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Blijf innoveren en voorop lopen met subsidie

De Agri- & Foodsector staat voor grote uitdagingen. Dierenwelzijn, diergezondheid, milieu, maar ook voedselzekerheid staan torenhoog op de agenda. Duidelijk is dat innovaties en investeringen nodig zijn voor een toekomstbestendige sector. Hulp nodig bij uw innovatietraject? Op zoek naar financiering? Samen zetten we stappen.

Ook interessant voor u

Placeholder for Stal koeienStal koeien
NieuwsBelangrijkste wijzigingen Milieulijst en Energielijst landbouw 2024

De Rijksdienst voor Ondernemers (RVO) heeft de nieuwe Milieulijst en Energielijst voor 2024 uitgebracht. Beide lijsten bieden de agrosector net als andere jaren weer veel interessante kansen. Er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De belangrijkste aanpassingen en nieuwe categorieën hebben wij voor u op een rij gezet.

Placeholder for Windmolen op landbouwgrondWindmolen op landbouwgrond
NieuwsMet voordeel investeren in energie- en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen in de landbouw

Plannen voor duurzame investeringen? Maak gebruik van fiscaal voordeel of subsidies. Bijvoorbeeld de Energie-investeringsaftrek of Milieu-investeringsaftrek.

Placeholder for Melkoeien in eigentijdse boerderijMelkoeien in eigentijdse boerderij
NieuwsSubsidie voor innovatie en modernisering stalemissies in Gelderland

Wilt u als veehouder in Gelderland verouderde stallen moderniseren of een innovatieproject voor een nieuw stalsysteem opstarten en zo uw stikstofuitstoot verlagen? Tot eind 2024 kunt u subsidie aanvragen. Check de mogelijkheden en voorwaarden.

Placeholder for Pepers die groeien onder phylo lichtPepers die groeien onder phylo licht
ArtikelIndoor farming een revolutie in de landbouw?

Het snel groeiende indoor farming biedt interessante kansen als het om de toekomst van de landbouw gaat. Deze innovatieve vorm van telen biedt een oplossing voor de behoefte aan een duurzamere en gezondere teelt. Voor ondernemers die willen investeren in indoor farming zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van subsidies en financiering.

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens
NieuwsWindturbine bouwen? Zo komt u in aanmerking voor subsidie

Bent u actief in de tuinbouw of agribusiness en denkt u eraan om te investeren in windenergie? Dan krijgt u via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) financieel voordeel. De regeling biedt zakelijke gebruikers overigens ook de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor zonne-energieprojecten. Dit zijn de voorwaarden.

Placeholder for Stal met zonnepanelenStal met zonnepanelen
NieuwsInvesteringsregeling Reductie Stikstof (IRS): alles wat u moet weten

Bent u een agrarisch ondernemer? Maak gebruik van subsidie als u wilt investeren in stikstofreductie.

Placeholder for Moderne stal in wei met koeienModerne stal in wei met koeien
NieuwsBelangrijke wijzigingen Maatlat Duurzame Veehouderij 2023

De technische eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij blijven in 2023 onveranderd. De voorwaarden voor fiscaal voordeel via de MDV-certificering wijzigen wel. Dit heeft grote gevolgen voor zowel varkens-, pluimvee- als melkveehouders.

Placeholder for Moderne stallenModerne stallen
NieuwsVoorlopig geen subsidie voor emissiearme stallen

Veehouders konden via de Sbv-regeling subsidie krijgen voor het verminderen van emissies in stallen. Door de onzekerheden in de sector wordt de regeling on-hold gezet. Onderzocht wordt of de Investeringsmodule kansen biedt.

Placeholder for ElektriciteitsmeterElektriciteitsmeter
NieuwsEnergiekosten omlaag? Investeer nu in verduurzamingsmaatregelen

De energieprijzen zijn sky high. Een goed moment om te investeren in verduurzamingsmaatregelen. Subsidies zorgen ook nog eens voor een extra impuls.

Placeholder for Richard Everts met schapenRichard Everts met schapen
KlantverhaalSubsidie maakt projecten innovatief NSFO mogelijk

Kunstmatige intelligentie en geo tagging inzetten voor schapen en geiten? Jazeker. Reinard Everts, directeur van de NSFO, maakte met POP3-subsidie het project Internet of Sheep tot een succes.