Placeholder for Voedseltransitie robots tomatenVoedseltransitie robots tomaten

Agri- & Food

De Agri- & Foodsector staat voor grote uitdagingen. Dierenwelzijn, diergezondheid, milieu, maar ook voedselzekerheid staan torenhoog op de agenda. Duidelijk is dat innovaties en investeringen nodig zijn voor een toekomstbestendige sector. Hulp nodig bij je innovatietraject? Op zoek naar financiering? Samen zetten we stappen.

Daarom het Agri- & Foodteam van Epiic

Onze experts weten alles van innovatieadvies en financiering. Maar we kennen óók de sector op ons duimpje. Praat wel zo lekker…
 • Voor alle vragen over je innovatietraject
  Een innovatietraject brengt uitdagingen met zich mee. Vragen over business case development, projectmanagement, intellectueel eigendom of interim innovatieconsulting? Onze experts hebben de kennis in huis.
 • Duurzaam investeren met fiscaal voordeel
  Investeren in energiezuinige of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, zoals zonnepanelen, zonneboilers, windturbines, waterkrachtcentrales of CO2-reducerende installaties? De kans is groot dat je in aanmerking komt voor subsidie of fiscale investeringsregelingen.
 • Investeer in personeel met subsidie
  Structureel gebrek aan gekwalificeerd personeel? Zelf opleiden of investeren in de ontwikkeling van eigen medewerkers helpt. Het kan extra aantrekkelijk met subsidies, zoals SLIM, Praktijkleren en Tel mee met Taal.
 • Innovatie financieren?
  De mogelijkheden zijn eindeloos. Van subsidies als de WBSO, LIFE en MIT tot particulieren en private financieringsvormen. Slimme keuze maken? Zorgen we voor.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Hans
Placeholder for Hans JacobsHans Jacobs
Blijf innoveren en voorop lopen in de Agri- & Foodsector!

Hans Jacobs

Manager innovatie bij Epiic

Bel: 06-22798926

Stuur een mailLinkedin

Whitepaper
Placeholder for Melkgeiten kleinMelkgeiten klein

Fiscaal voordeel behalen met de Maatlat Duurzame Veehouderij

Download het whitepaper

Ben je veehouder en wil je een stal bouwen of verbouwen? Als je dat doet volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) kom je in aanmerking voor extra fiscale aftrekposten voor je winstbelasting.

Ook interessant voor je

Placeholder for innovatie in de landbouwinnovatie in de landbouw
NieuwsSteun voor agrarische innovatie met EIP

In augustus opent de regeling Samenwerking voor innovatie (EIP) in de provincie Limburg. Brabant en Gelderland volgen daarna. De regeling vormt voor agrariërs een mooie kans om samen aan de slag te gaan met innovaties en het op een duurzame manier toekomstbestendig maken van hun onderneming.

Placeholder for Jonge boer tussen gewassenJonge boer tussen gewassen
NieuwsVestigingssteun jonge landbouwers: investeer in toekomst duurzame Landbouw

Ben je een jonge, ambitieuze boer die droomt van een eigen landbouwbedrijf? Dan is dit je kans om een vliegende start te maken met financiële ondersteuning van de Nederlandse overheid. Vanaf 3 juni 2024 opent een nieuwe subsidieregeling voor de vestiging van jonge landbouwers. Een unieke mogelijkheid om je agrarische ambities waar te maken met een startsubsidie van € 80.000.

Placeholder for Stal koeienStal koeien
NieuwsBelangrijkste wijzigingen Milieulijst en Energielijst landbouw 2024

De Rijksdienst voor Ondernemers (RVO) heeft de nieuwe Milieulijst en Energielijst voor 2024 uitgebracht. Beide lijsten bieden de agrosector net als andere jaren weer veel interessante kansen. Er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De belangrijkste aanpassingen en nieuwe categorieën hebben wij voor je op een rij gezet.

Placeholder for Windmolen op landbouwgrondWindmolen op landbouwgrond
NieuwsMet voordeel investeren in energie- en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen in de landbouw

Plannen voor duurzame investeringen? Maak gebruik van fiscaal voordeel of subsidies. Bijvoorbeeld de Energie-investeringsaftrek of Milieu-investeringsaftrek.

Placeholder for Melkoeien in eigentijdse boerderijMelkoeien in eigentijdse boerderij
NieuwsSubsidie voor innovatie en modernisering stalemissies in Gelderland

Wil je als veehouder in Gelderland verouderde stallen moderniseren of een innovatieproject voor een nieuw stalsysteem opstarten en zo uw stikstofuitstoot verlagen? Tot eind 2024 kun je subsidie aanvragen. Check de mogelijkheden en voorwaarden.

Placeholder for Pepers die groeien onder phylo lichtPepers die groeien onder phylo licht
ArtikelIndoor farming een revolutie in de landbouw?

Het snel groeiende indoor farming biedt interessante kansen als het om de toekomst van de landbouw gaat. Deze innovatieve vorm van telen biedt een oplossing voor de behoefte aan een duurzamere en gezondere teelt. Voor ondernemers die willen investeren in indoor farming zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van subsidies en financiering.

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens
NieuwsWindturbine bouwen? Zo komt u in aanmerking voor subsidie

Bent u actief in de tuinbouw of agribusiness en denkt u eraan om te investeren in windenergie? Dan krijgt u via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) financieel voordeel. De regeling biedt zakelijke gebruikers overigens ook de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor zonne-energieprojecten. Dit zijn de voorwaarden.

Placeholder for Moderne stal in wei met koeienModerne stal in wei met koeien
NieuwsMaatlat Duurzame Veehouderij verandert niet in 2024

De technische eisen van de Maatlat Duurzame Veehouderij blijven in 2024 onveranderd. De voorwaarden voor fiscaal voordeel via de MDV-certificering zijn vorig jaar wel drastisch gewijzigd. Dit moet je weten.

Placeholder for ElektriciteitsmeterElektriciteitsmeter
NieuwsEnergiekosten omlaag? Investeer nu in verduurzamingsmaatregelen

De energieprijzen zijn sky high. Een goed moment om te investeren in verduurzamingsmaatregelen. Subsidies zorgen ook nog eens voor een extra impuls.

Placeholder for Richard Everts met schapenRichard Everts met schapen
KlantverhaalSubsidie maakt projecten innovatief NSFO mogelijk

Kunstmatige intelligentie en geo tagging inzetten voor schapen en geiten? Jazeker. Reinard Everts, directeur van de NSFO, maakte met POP3-subsidie het project Internet of Sheep tot een succes.

Placeholder for FlikweertFlikweert
Door onze ondersteuning bij het aanvragen van subsidies hebben we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de aardappelsorteermachine

Stijn Brouwers
Consultant innovatie, Epiic

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wil je je innovatiekracht vergroten? Of wil je investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws