Placeholder for Zone nul emissieZone nul emissie

Bereid u voor op zero-emissiezones: wat betekent dit voor uw bedrijf?

Als u goederen levert aan klanten binnen Nederland met benzine- of dieselvoertuigen, is het tijd om vooruit te denken. Vanaf 1 januari 2025 krijgen gemeenten de bevoegdheid om stadsgebieden aan te wijzen als zero-emissiezones (ZE-zones). Vervuilend goederenvervoer is hier dan niet meer toegestaan. Wat betekent dit voor u en uw bedrijf?

17 januari 2024

Aanpassing logistieke planning

U kunt zich afvragen hoe u omgaat met deze verandering. Als emissievrije voertuigen niet direct beschikbaar zijn of de overstapkosten te hoog, kan het nodig zijn uw logistieke routes aan te passen om de ZE-zones te vermijden. Dit kan gevolgen hebben voor de efficiëntie van uw leveringen en operationele kosten.

Maar er zijn oplossingen. Door slim gebruik te maken van geavanceerde technologieën, zoals Internet of Things (IoT) en data-analyse, kunt u efficiëntere routes plannen en resources beter beheren. Hierdoor minimaliseert u de impact van Zero-Emissiezones op uw operationele kosten.

Investering emissievrije voertuigen

U zou ook kunnen overwegen te investeren in nieuwe voertuigen die voldoen aan de emissievrije normen van ZE-zones. Denk aan elektrische vrachtwagens of voertuigen op waterstof. En ja, dit brengt natuurlijk kosten met zich mee, zowel voor de aanschaf van de nieuwe voertuigen als voor eventuele aanpassingen aan uw infrastructuur. Maar er is ook goed nieuws.

Overheden en lokale instanties bieden vaak subsidies aan bedrijven die investeren in emissievrije voertuigen. Deze financiële ondersteuning kan de initiële investeringslast verminderen, waardoor de overstap haalbaarder wordt.

Innovatie en samenwerking

De eisen van Zero-Emissiezones kunnen u aansporen tot innovatie. Denk aan geavanceerde batterijtechnologieën, een efficiënte laadinfrastructuur en zelfs nieuwe brandstofcellen voor transport. Bovendien opent dit de deur naar samenwerking met verschillende belanghebbenden, zoals leveranciers en technologiepartners.

Het aanpassen van uw bedrijfsvoering aan de strengere milieunormen brengt uitdagingen met zich mee, maar ook kansen. Door te investeren in emissievrije voertuigen, slimme technologieën te gebruiken en samen te werken aan duurzame oplossingen, kunt u niet alleen voldoen aan regelgeving, maar ook een voortrekkersrol spelen in een duurzame en efficiënte bedrijfsvoering.

Innovatiemanagement tot partnersearch

Kortom, de veranderingen in de richting van Zero-Emissiezones vragen om aanpassingen in uw bedrijfsvoering. Maar het biedt ook kansen voor groei en innovatie. Bij Epiic begrijpen we de uitdagingen waarmee u als ondernemer geconfronteerd wordt. We staan klaar om u te ondersteunen bij innovatiemanagement, het aanvragen van subsidies en het vinden van strategische partners. Samen kunnen we uw transitie naar emissievrij vervoer vormgeven, efficiëntie verbeteren en uw bedrijf toekomstbestendig maken. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen werken aan een duurzamere toekomst.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Amber NijdamAmber Nijdam
Neem contact met mij op

Amber Nijdam
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-47938161

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Elektrische bulldozerElektrische bulldozer
NieuwsSubsidie voor aanschaf emissieloos bouwmaterieel

Wilt u investeren in emissieloos bouwmaterieel in de bouwsector? Check altijd eerst of u in aanmerking komt voor voordeel via de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB).

Placeholder for Elektrische vrachtwagenElektrische vrachtwagen
NieuwsMet subsidie investeren in emissieloze vrachtwagens

Heeft u plannen om te investeren in vrachtwagens? En overweegt u een emissieloze variant? Dankzij de Aanschafsubsidie Zero Emissie Trucks (AanZET) wordt aanschaf interessant.

Placeholder for Stenen op een weegschaalStenen op een weegschaal
ArtikelExploitatie en innovatie? Het stappenplan

Innoveren is een must voor ondernemingen die relevant willen blijven. Maar hoe zorgt u voor balans tussen exploratie en exploitatie? Het antwoord is ambidexterity of tweehandigheid.

Placeholder for Waterstof tankstationWaterstof tankstation
ArtikelWaterstof: de kansen voor de ondernemer

Waterstof zorgt voor een schonere toekomst. Als ondernemer bijdragen? Het Nationaal Waterstof Programma biedt tal van interessante subsidies. Bijvoorbeeld voor de opschaling van waterstofproductie, het bouwen van waterstoftankstations en het toepassen van waterstof in mobiliteit en transport.

Placeholder for H4 A waterstofH4 A waterstof
Circulaire economie
KlantverhaalOPZuid-subsidie van strategische waarde voor bijzonder waterstofproject

Vijf Zeeuwse familiebedrijven voelen een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de verduurzaming van onze wereld. Reden om te investeren in een waterstoftankstation en transportmaterieel op waterstof. De toegekende OPZuid-subsidie voelt als een welkome steun in de rug.

Placeholder for Snelweg vervoerSnelweg vervoer
NieuwsSubsidie voor verduurzaming vervoersnetwerk

Wilt u investeren in het verbinden van Europa? Het subsidieprogramma Connecting Europe Facility (CEF) is een belangrijk financieringsinstrument vanuit de EU. CEF ondersteunt de uitrol van hoogwaardige, duurzame infrastructuren in drie sectoren: vervoer, energie en digitaal.

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws