Placeholder for Jongen met raket op zijn rugJongen met raket op zijn rug

Een scale-up investeringsklaar maken, dit zijn de uitdagingen

De weg van startup naar scale-up ligt vol uitdagingen. Eén daarvan is het binnenhalen van de benodigde financiering. Een bedrijf investeringsklaar maken vereist veel inzet en voorbereiding. Maar door de juiste stappen te zetten, trek je investeerders over de streep.

04 mei 2023

Kenmerken scale-up

Een scale-up zegt iets over de snelheid waarmee een innovatief bedrijf groeit. Oftewel, wanneer het bedrijf van schaal verandert. Scale-ups zijn startups die de eerste fase na de start hebben overleefd en ook hun eerste succes hebben behaald. Vaak heeft een scale-up al meerdere investeerdersrondes gehad. Feitelijk is een scale-up een startup die niet meer aan het zoeken is naar een herhaalbaar en schaalbaar businessmodel en aan het opschalen is.

Veel bedrijven hebben moeite om de stap te maken van startup naar scale-up. Niet ieder bedrijf bereikt ook daadwerkelijk de scale-upfase. Belangrijke kenmerken van succesvolle scale-ups: ze hebben vaak ondernemers aan het roer staan met veel leiderschapservaring, die weten hoe ze een goed team moeten vormen en het juiste moment durven af te wachten om de markt te betreden.

Uitdagingen scale-up

Staat de scale-upfase voor je bedrijf voor de deur? Dan krijg je met veel uitdagingen te maken:

Aanpak binnenhalen financiering

De weg naar het binnenhalen van financiering voor een scale-up kan lang en zwaar zijn. Maar met de juiste aanpak, mensen en begeleiding kan je bedrijf opvallen en de juiste match vinden. De volgende onderdelen zijn belangrijk.

Een goede voorbereiding

Het investeringsklaar maken van een scale-up vereist inzet en voorbereiding. Met het vierstappenplan van Epiic te volgen, kan een bedrijf zich zo positioneren dat het investeerders aantrekt en overtuigt om te investeren.

Epiic helpt om scale-up bedrijven investeringsklaar te maken. Samen met jou als ondernemer maken we alle documenten compleet, werken we de waardering uit en zorgen we voor een compleet investeringsmemorandum. Wanneer je bedrijf er klaar voor is, gaan wij op zoek naar een passende financiering, investeerder of andere faciliteit.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Gijs van den HomberghGijs van den Hombergh
Neem contact met mij op

Gijs van den Hombergh
Algemeen manager bij Epiic

Bel: 06-13471874

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man

Download het whitepaper

Fiscale stimuleringsregeling voor uw R&D projecten

Financiële lasten van speur- en ontwikkelingswerk verlagen en voer je deze werkzaamheden zelf als onderneming uit? Behaal nu fiscaal voordeel met WBSO.

Ook interessant voor je

Placeholder for Mannen beklimmen rotsMannen beklimmen rots
ArtikelHet kan wél, succesvolle innovatieprojecten

Om van belang te blijven voor klanten en onze maatschappij is het essentieel te innoveren. Maar hoe zorg je ervoor dat die innovaties ook echt slagen? De experts van Epiic adviseren je over een succesvolle aanpak.

Placeholder for GeldpotGeldpot
NieuwsFinancier uw innovatie met Innovatiekrediet

Voor innovaties is vaak veel geld nodig. Maar lang niet elke ondernemer heeft hiervoor de financiële ruimte.

Placeholder for Technologie roadmapTechnologie roadmap
WhitepaperDe voordelen van een Technologie Roadmap

De Technologie Roadmap is een belangrijk hulpmiddel om effectief te kunnen innoveren. Maar wat kun je er precies mee? En wat levert het op?

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws