Placeholder for ZonnepanelenZonnepanelen

Epiic feliciteert HyTEPS met succesvol OPZuid project

HyTEPS is druk bezig met het ontwikkelen van een oplossing om elektrische verstoringen te voorkomen. Epiic vroeg ter financiering de OPZuid subsidie aan, maar nam ook het gehele projectmanagement uit handen. Een werkwijze die HyTEPS goed bevallen is.

02 maart 2023

Innovatieproject als bijdrage energietransitie

HyTEPS is een belangrijke speler als het om de energietransitie gaat. Het bedrijf uit Gemert zorgt voor het optimaliseren en bewaken van de kwaliteit van elektriciteit. Innovatie speelt daarbij een belangrijke rol. Zo ziet HyTEPS dat er steeds vaker duurzaam opgewekte energie van zonnepanelen gebruikt wordt. En doordat ook steeds meer (gevoelige) apparaten en installaties aan de netspanning worden aangesloten, verslechtert de spannings- en stroomkwaliteit drastisch. Het resultaat is meer storingen en een verhoging van de energieconsumptie. Reden voor HyTEPS om een innovatieproject te starten. Doel? Het ontwikkelen van een totaaloplossing (de Multi Functional Energy Device) om elektrische verstoringen te kunnen meten, analyseren en corrigeren/optimaliseren.

Subsidie en projectmanagement

Om dit project te kunnen financieren onderzocht Epiic, in samenwerking met oprichter en directeur Jorlan Peeters van HyTEPS, de mogelijkheden om subsidie aan te vragen. Met resultaat. Inmiddels is het project goedgekeurd en heeft HyTEPS OPZuid (EFRO) subsidie toegewezen gekregen ter hoogte van € 200.000. Een belangrijke impuls voor het project.

Daarnaast heeft Epiic HyTEPS ook op andere vlakken ondersteund. Denk aan het opzetten van een goede projectadministratie, de bijbehorende monitoring, het bewaken van de tussentijdse deadlines en het opstellen van de eindrapportages. Deze manier van werken waarbij Epiic de volledige begeleiding uit handen neemt, is niet alleen Jorlan Peeters, maar ook Ingrid van den Elzen, verantwoordelijk voor finance bij HyTEPs, goed bevallen: “Al meer dan vijf jaar is Epiic een betrouwbare partner die voor ons de link is tussen subsidieland, de werkelijke bedrijfsvoering en innovatiemogelijkheden.”

Succesvol project

Het project biedt veel kansen. Dat vindt ook de beoordelende instantie Stimulus die er heel lovend over is. Inge Renckens en Lars de Wit van Stimulus bestempelen het project, de communicatie en administratieve vastlegging als een voorbeeldproject voor andere. En daar zijn we bij Epiic natuurlijk trots op.

Werkt u aan een innovatieproject en heeft u ondersteuning nodig, bijvoorbeeld op het gebied van innovatieadvies, businesscase development, projectmanagement of financiering? Neem contact met ons op!

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Joost JanssenJoost Janssen
Neem contact met mij op

Joost Janssen
Manager innovatie

Bel: 06-23928457

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Innovation draaiknopInnovation draaiknop
NieuwsGrote wijzigingen OPZuid-subsidie vanaf 2024

Ook in 2024 kunt u weer subsidie aanvragen via het programma OPZuid. Goed nieuws wanneer u samen met andere mkb’ers in de zuidelijke provincies wilt werken aan innovatie. De afgelopen periode bleef het aantal aanvragen voor OPZuid achter bij de verwachtingen. Reden om de opzet van de regeling te wijzigen.

Placeholder for ManmetdroneManmetdrone
NieuwsConcurrentievermogen versterken met OPZuid

OPZuid is een subsidieprogramma dat het concurrentievermogen van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg moet vergroten. OPZuid richt zich vooral op innovatieve bedrijven in het mkb.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.