Placeholder for BouwhelmBouwhelm

Investeren in uw bouwpersoneel? De overheid betaalt mee!

De Bouw & Infra sector staat voor personeelsuitdagingen. Maar hoe kunt u zelf actie ondernemen om hier verandering in te brengen?

03 mei 2024

Arbeidstekort in de bouwsector

Worstelt u als aannemer of onderaannemer met het vinden en behouden van personeel? Personeelsbeleid blijft een uitdaging, maar er zijn ook kansen voor vernieuwing!

De bouwsector kampt met een tekort aan geschoold personeel door vergrijzing, beperkte kennisoverdracht, afnemende interesse bij jongeren, onvoldoende investering in opleidingen en de fysieke eisen van het werk.

Richt uw strategie op het welzijn op lange termijn van uw medewerker en bedrijf. Hiermee creëert u een werkomgeving die economisch en sociaal duurzaam is.

Investeer in uw personeel

Het is van groot belang dat u het personeelsbestand in kaart brengt en investeert in uw personeel. Waar kunt u mee aan de slag?

Dit heeft voor uw bedrijf een grote positieve impact op de duurzame inzetbaarheid van uw personeel en het imago van uw bedrijf. Ook stimuleert u hiermee de flexibiliteit van uw personeel en neemt u hen mee in de (technologische) ontwikkeling van uw bedrijf. Het vraagt om een investering, maar deze activiteiten worden financieel door de overheid gestimuleerd met de volgende subsidieregelingen.

SLIM-subsidie: voor het ontwikkelen van uw personeel

De SLIM-subsidie richt zich op de ontwikkeling van uw personeel, waarbij u subsidie kunt aanvragen voor diverse activiteiten, zoals een opleidings- of ontwikkelplan voor uw onderneming. De subsidie kan oplopen tot maximaal 80% van de kosten.

Wilt u meer weten over de SLIM-subsidie? Download het whitepaper.

Download het gratis whitepaper

MDIEU subsidieregeling: vergroot de inzetbaarheid van personeel

Via de MDIEU-regeling kunt u subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers vergroten. Daarnaast kunt u deze subsidie ook gebruiken om oudere werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen. U ontvangt 50% van de subsidiabele kosten, met een minimaal subsidiebedrag van € 75.000. Er is geen maximum aan dit bedrag, zolang de kosten opwegen tegen de verwachte impact.

Subsidie praktijkleren: toekomstig personeel

Voor de Bouw & Infra sector is de subsidie voor praktijkleren ook interessant. Niet alleen door de tegemoetkoming van de overheid, maar ook voor investering in uw toekomstig personeel. U krijgt een vergoeding van € 2.700 per leer-werkplek voor het begeleiden van een leerling.

Subsidie Tel mee met taal

Lezen en schrijven is van essentieel belang op de werkvloer. Helaas is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat medewerkers over deze vaardigheden beschikken. Doel van de subsidieregeling Tel mee met taal is het verhogen van reken-, lees-, schrijf- en digitale vaardigheden.

Meer informatie of een keertje sparren?

Epiic ondersteunt u bij innovatieve en duurzame initiatieven. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u dat wij het subsidietraject voor u verzorgen of u ondersteunen bij personeelsvraagstukken? Neem contact op met Patrick Verschure, via telefoonnummer 06-53186164 of stuur Patrick een e-mail.

Whitepaper
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

Download het whitepaper

Subsidieregeling SLIM voor mkb-ondernemers die hun medewerkers een leven lang willen laten leren en ontwikkelen op de werkvloer. Download het whitepaper.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor subsidie? Neem contact met mij op.

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Oudere werknemer in fabriekOudere werknemer in fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsMDIEU voor duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden

Vindt u het als ondernemer belangrijk dat uw medewerkers gezond kunnen doorwerken tot hun pensioen? Of wilt u oudere werknemers met zwaar werk de mogelijkheid geven eerder te stoppen met werken? Dan biedt de MDIEU interessante mogelijkheden.

Placeholder for Stagiair in garage aan het werkStagiair in garage aan het werk
Subsidies en personeel
NieuwsOok in 2024 subsidie Praktijkleren voor leerling-werknemers

Heeft u in 2024 een leerling-werknemer begeleid in uw bedrijf? Dan kunt u aan het eind van het schooljaar weer de subsidie Praktijkleren aanvragen.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2024 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws