Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Istock 532169709Istock 532169709

Sociale innovatie loont. Zet wel de juiste stappen

Innovatiesucces wordt voor slechts 25% bepaald door technologische vooruitgang. Maar liefst 75% van het succes is toe te schrijven aan sociale innovatie. Wilt u ook inzetten op sociale innovatie en bent u op zoek naar handvatten om uw innovatietraject tot een succes te maken? Onze experts ondersteunen u graag.

Wat is sociale innovatie?

Sociale innovatie omvat de vernieuwing van uw arbeidsorganisatie en zorgt u ervoor dat u de kennis en ervaring van uw medewerkers optimaal benut. Denk aan het inzetten van zelfsturende teams die slim en flexibel samenwerken, het aangaan van zinvolle samenwerkingen of het ontwikkelen van talenten. De praktijk laat zien dat investeren in sociale innovatie loont. Bedrijven die investeren in sociale ontwikkelingstrajecten presteren niet alleen beter, maar hebben ook minder moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel. Medewerkers zijn enthousiaster over het bedrijf, krijgen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en zijn simpelweg tevredener. Investeert u zowel in sociale als technologische innovatie? Dan wordt dit succes nog eens versterkt.

Succesvol sociaal innoveren

De voordelen mogen duidelijk zijn. Maar hoe zorgt u er nu voor dat uw sociale innovatie ook echt een succes wordt? Dit werkt in principe niet anders dan bij technologische innovatie. Zo is het verstandig om uw innovatietraject altijd te starten met een grondige analyse van uw bedrijf en het inzichtelijk maken van uw processen. Daarnaast is het belangrijk te bepalen welke kennis al aanwezig is en waar u nog moet investeren in ontbrekende expertise. De innovatiescan van Epiic kan hierbij helpen. De innovatiescan geeft u inzicht in uw innovatiepotentieel en ondersteunt u bij het maken van strategische keuzes. Daarnaast levert het een praktisch stappenplan op naar een toekomstbestendige organisatie.

Samenwerking en co-creatie

Een ander onderdeel van sociale innovatie is het aangaan van hoogwaardige interne en externe samenwerkingsverbanden, ook wel co-creatie genoemd. Zo zorgen goede interne samenwerkingsverbanden ervoor dat u niet vóór uw personeel werkt aan het creëren van waarde, maar mét uw personeel. En het uitwisselen van expertise met externe partners levert vaak nieuwe perspectieven en mogelijkheden op, die u vervolgens kunt toepassen in uw eigen bedrijf. Door zowel intern als extern samen te werken, krijgt u meer inzicht in hoe u écht vooruit kunt als organisatie.

Subsidies sociale innovatie

Sociale innovatie brengt talrijke voordelen met zich mee. Echter het kost ook tijd en geld. Belangrijk om te weten dat er veel subsidies zijn die u kunnen ondersteunen. Denk aan:

Van innovatieadvies tot subsidieaanvraag

Veel ondernemers focussen zich vooral op technologische innovatie, maar daarmee laten ze de kansen op het gebied van sociale innovatie liggen. Sociale innovatie is minstens zo belangrijk. Bent u op zoek naar handvatten om van uw innovatietraject een succes te maken? Wilt u meer weten over consortiumvorming of het vinden van een goede samenwerkingspartner? Of bent u op zoek naar een partner die uw subsidietraject kan verzorgen? Onze experts ondersteunen u graag.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for TipsTips
Subsidies en personeel
ArtikelSubsidie Praktijkleren, dit zijn de tips & tricks

Bent u een leerwerkbedrijf, heeft u het afgelopen schooljaar leerlingen begeleid en wilt u in aanmerking komen voor de subsidie Praktijkleren? Dit zijn de tips & tricks om te voldoen aan de voorwaarden van de subsidie Praktijkleren en om maximale subsidie te behalen.

Placeholder for medewerkers in fabriek krijgen uitlegmedewerkers in fabriek krijgen uitleg
Subsidies en personeel
NieuwsNieuw: 50% voorschot op SLIM-subsidie

Vanaf 1 maart 2023 is het voor mkb-bedrijven weer mogelijk zelfstandig SLIM-subsidie aan te vragen. Nieuw dit jaar is dat u een voorschot kunt krijgen van 50% over het subsidiebedrag. Volledig voorfinancieren hoeft dus niet meer.

Placeholder for Mannen beklimmen rotsMannen beklimmen rots
ArtikelHet kan wél, succesvolle innovatieprojecten

Om van belang te blijven voor klanten en onze maatschappij is het essentieel te innoveren. Maar hoe zorg je ervoor dat die innovaties ook echt slagen? De experts van Epiic adviseren u over een succesvolle aanpak.

whitepaper
Placeholder for pijlen in dartbordpijlen in dartbord

Download het whitepaper

Technologie roadmap, hét hulpmiddel om effectief te innoveren.

Download het whitepaper en ontdek welke handvatten technologie roadmapping innovatieve organisaties biedt

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws