Placeholder for Virtual reality innovatie kunstmatige intelligentieVirtual reality innovatie kunstmatige intelligentie

Wat gebeurt er met uw WBSO-aanvraag?

15 juli 2022

Inhoudelijke beoordeling van uw subsidieaanvraag

Epiic vraagt de subsidie Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO) al jaren met succes aan voor vele klanten. Daarom nemen wij u graag mee in het proces na het indienen van de aanvraag.

Nadat uw aanvraag voor de WBSO (Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk) is ingediend, beoordeelt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) deze op inhoud. RVO toetst uw subsidieaanvraag met name op de volgende drie punten:

Aanvullende vragen over uw WBSO-aanvraag

De laatste jaren is er bij RVO duidelijk een strengere wind gaan waaien. Het komt dan ook steeds vaker voor dat u aanvullende vragen krijgt om uw project beter te kunnen beoordelen. U kunt hierbij denken aan de volgende vragen:

Epiic ontzorgt tijdens het volledige WBSO-traject

Wil RVO meer weten, dan ontvangt onze consultant het verzoek om aanvullende informatie. Zodra wij een brief van RVO ontvangen hebben voor uw project, nemen wij contact met u op om u hierover te informeren en om de vragen te bespreken. De brief moet namelijk binnen twee weken beantwoord zijn. Vervolgens stellen wij de beantwoording van de brief op en dienen wij die met uw goedkeuring in. Bij goedkeuring ontvangt u uw beschikking in de vorm van een S&O-verklaring.

Omdat Epiic u begeleidt en ontzorgt bij het volledige aanvraagproces, nemen wij u uiteraard ook deze zorg uit handen. Het beantwoorden van vragen van RVO kan een tijdrovende uitdaging zijn. Dankzij onze ruime ervaring in het volledige aanvraagproces van de WBSO, kunt u de beantwoording hiervan met een gerust hart aan ons overlaten.

Epiic begeleidt bij het opzetten van de projectadministratie

Wij begeleiden onze klanten uiteraard ook bij het opzetten van de projectadministratie en het opstellen van de mededeling van de gerealiseerde S&O-uren en -kosten in het voorgaande jaar. Heeft u een S&O-verklaring ontvangen, dan bent u namelijk verplicht om vóór 1 april in het volgende jaar de gerealiseerde uren, kosten en uitgaven voor uw S&O-werkzaamheden aan RVO kenbaar te maken. Zowel mededelen van de gerealiseerde uren en kosten als de BSN-mededeling voor de bepaling van het S&O-uurloon nemen wij u graag uit handen. Hierbij houden wij uiteraard rekening met de privacywetgeving bij het verwerken van persoonsgegevens. Wij kunnen u ook ondersteunen tijdens een WBSO-controlebezoek.

Zo bieden wij een volledige begeleiding in zowel het aanvragen als het afwikkelen van de WBSO.

Meer weten?

Wilt u hulp bij het indienen van een subsidieaanvraag of wilt u meer weten over de Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk? Wij bieden een volledige begeleiding in zowel het aanvragen als het afwikkelen van de WBSO.

Whitepaper
Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man

Download het whitepaper

Fiscale stimuleringsregeling voor uw R&D projecten

Financiële lasten van speur- en ontwikkelingswerk verlagen en voer je deze werkzaamheden zelf als onderneming uit? Behaal nu fiscaal voordeel met WBSO.

Placeholder for Virtual reality innovatie kunstmatige intelligentieVirtual reality innovatie kunstmatige intelligentie

Heeft u na het lezen van het whitepaper nog vragen?

Of wilt u hulp bij het indienen van een subsidieaanvraag WBSO? Neem contact met mij op
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven

Roy Hoven
Directeur, Epiic

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.
Placeholder for FlikweertFlikweert

Startup Flikweert verovert markt met aardappelsorteermachine

Klantverhaal Flikweert, Martijn, Stefan en Lars Flikweert

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Ook interessant voor u