Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for GloeilampenGloeilampen

Zeven tips bij het succesvol uitvoeren van een subsidietraject

Het aanvraagtraject voor subsidies kan complex zijn, maar het is geen kansberekening.

01 november 2022

Succesvol uitvoeren van een subsidietraject

Over subsidieregelingen van de overheid bestaan veel misverstanden. Zo zou het aanvragen van subsidie een haast onmogelijke opgave zijn en de kans dat de aanvraag wordt goedgekeurd klein. Het aanvraagtraject kan inderdaad complex zijn, maar het is geen kansberekening. Zeven tips voor het succesvol uitvoeren van een subsidietraject.

Tip 1: timemanagement

Subsidie is een tegemoetkoming in kosten. Als u een goed beeld heeft van wat u in de toekomst wilt gaan ontwikkelen, wordt het zoeken naar mogelijkheden een stuk gemakkelijker. Niet alle regelingen sluiten even goed aan of zijn op hetzelfde moment open. Vaak moet de gewenste subsidie aangevraagd worden voorafgaand aan het project of eventuele aangegane verplichtingen. Daarbij kennen subsidies deadlines. Wees dus op tijd!

Tip 2: blijf op de hoogte

Subsidieregelingen komen en gaan. Het is aan het begin van een jaar niet altijd bekend welke regeling wanneer opengaat. Geen subsidienieuws missen? Schrijft u zich dan in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Tip 3: extra controle en overleg

U staat nooit alleen in een subsidieaanvraag. Denkt u een regeling te hebben gevonden die past bij uw onderneming? Laat het ons weten en overleg in- en extern om zeker te weten dat u aan de eisen voldoet en/of wilt voldoen tijdens de uitvoering van uw project. Let op: het project moet leidend zijn, de subsidie moet niet het project leiden of inrichten.

Tip 4: volg de regels van de aanvraagprocedure

Zorg dat u weet wat de subsidieverstrekker van u wilt ontvangen. En dat u weet aan welke verplichtingen u moet voldoen. Niets komt voor niets.

Tip 5: financiële verantwoording

Onder de financiële verantwoording valt niet alleen een projectbegroting die bij het projectplan moet worden ingediend. De einddeclaratie vormt het belangrijkste onderdeel van de verantwoording van een verkregen subsidiebeschikking. Pas wanneer u kunt onderbouwen dat u uw ingediende plan daadwerkelijk heeft uitgevoerd, inclusief financiële onderbouwing, wordt in veel gevallen de subsidie daadwerkelijk uitgekeerd.

Tip 6: projectadministratie

Een subsidieaanvraag en -verlening vereisen een goede administratie. Een van de voorwaarden om een verleende subsidie ook daadwerkelijk te ontvangen, is het voeren van een goede en duidelijke projectadministratie. Zorg dat u op de hoogte bent van de voorwaarden die per regeling aan de projectadministratie worden gesteld. Zorg dat u voldoet aan de eisen van de subsidieregeling om terugbetaling of een verlaging van het te verkrijgen subsidiebedrag te voorkomen.

Tip 7: laat u adviseren

Een succesvolle subsidieaanvraag vraagt om gedegen expertise. En die hebben onze consultants in huis. Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden voor uw project? Of bent u op zoek naar ondersteuning voor uw subsidieaanvraag? Neem contact met ons op.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Roy
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Een succesvolle subsidieaanvraag vraagt om gedegen expertise. En die hebben onze consultants in huis. Neem contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Innovatie tools

Van innovatie naar een succesvol project met de innovatie tools van Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Voedseltransitie innovatieVoedseltransitie innovatie

Innovatiekracht vergroten met subsidies

Subsidies om innovatieve samenwerkingsprojecten te financieren.