Ontdek artikelen van onze belangrijkste thema's

Placeholder for Man en CO2 icoonMan en CO2 icoon
Subsidiekansen voor circulair ondernemen

Bekijk de subsidies en financieringsmogelijkheden voor circulair ondernemen.

Placeholder for Personeel ontwikkelingPersoneel ontwikkeling
Subsidies en personeel

Subsidiemogelijkheden voor de ontwikkeling van je medewerkers

Placeholder for GeldGeld
Fiscale voordelen en subsidies

Fiscale regelingen om uw jaar positief af te sluiten

Placeholder for Video innovatie still 1Video innovatie still 1

Samen maken we je innovatie tot een succes

Epiic, expert in innovatiestrategie en -management

Je werkt aan een veelbelovende innovatie en hebt hoge verwachtingen. Maar er zijn ook veel vragen. Hoe zorg je voor een succesvolle businesscase? Hoe waarborg je het intellectueel eigendom? Waar vind je de juiste mensen? Samen maken we je innovatie toe een succes.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Alle artikelen

Placeholder for Opslag energie batterij industrieOpslag energie batterij industrie
Nieuws
16 juli 2024
EFRO-subsidie voor energieprojecten in Oost-Nederland

Het EFRO-programma heeft tot doel mkb-bedrijven te stimuleren om te investeren in innovatie. Bijvoorbeeld op het gebied van de energietransitie. In Oost-Nederland gaat er daarom in het najaar van 2024 een nieuwe tenderregeling open die zich richt op de slimme uitrol van duurzame energie en slimme energiesystemen.

Placeholder for Arts die gebruikmaakt van AIArts die gebruikmaakt van AI
Artikel
16 juli 2024
AI in de gezondheidszorg: volop kansen, maar hoe financier je die?

Om in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag naar gezondheidszorg, wordt er steeds meer ingezet op innovaties, zoals Artificial Intelligence. AI-technologieën hebben het vermogen om zeer grote hoeveelheden data snel en met hoge precisie te analyseren. Die capaciteit kan op meerdere fronten revolutionair zijn voor de gezondheidszorg. Maar hoe financier je deze ontwikkelingen? En waar vind je de benodigde samenwerkingspartners?

Placeholder for Kantoor eindhoven bicKantoor eindhoven bic
Artikel
11 juli 2024
Innovatie en samenwerking: Brainportregio is dé plek

De Brainportregio, met Eindhoven als kloppend hart, is een broedplaats voor innovaties op het gebied van mobiliteit. Dit omvat zowel de ontwikkeling van nieuwe technologieën als de implementatie van duurzame mobiliteitsoplossingen. Electrische voertuigen, slimme infrastructuren en autonoom rijden zijn enkele van deze speerpunten.

Placeholder for I Stock 1317080753I Stock 1317080753
Circulaire economie
Nieuws
11 juli 2024
Circulair maken van plastic? Nu met subsidie

Focus je je als ondernemer op het verwerken van plastic en het maken van polymeren plastic producten? Dan is de nieuwe subsidieregeling SOP interessant. Via deze regeling kun je jaarlijks subsidie aanvragen voor het verwerken van (meer) gerecyclede producten of bio-gebaseerde polymeren in producten.

Placeholder for innovatie in de landbouwinnovatie in de landbouw
Nieuws
10 juli 2024
Steun voor agrarische innovatie met EIP

In augustus opent de regeling Samenwerking voor innovatie (EIP) in de provincie Limburg. Brabant en Gelderland volgen daarna. De regeling vormt voor agrariërs een mooie kans om samen aan de slag te gaan met innovaties en het op een duurzame manier toekomstbestendig maken van hun onderneming.

Placeholder for Waterstof tankstationWaterstof tankstation
Nieuws
09 juli 2024
Investeer nu in mobiliteit op waterstof met SWIM

Vanaf 15 juli gaat de subsidie Waterstof in Mobiliteit (SWIM) open. Doel is om ondernemers te stimuleren om te investeren in mobiliteitsoplossingen op basis van waterstof. Het gaat hierbij niet alleen om de aanschaf van zero-emissie voertuigen, maar ook om de realisatie van waterstoftankstations.

Placeholder for Vliegtuig dat opstijgt tussen andere vliegtuigenVliegtuig dat opstijgt tussen andere vliegtuigen
Nieuws
09 juli 2024
Subsidie voor haalbaarheidsprojecten in de luchtvaart

Zie je kansen binnen de luchtvaartsector en ben je bezig met de ontwikkeling van een nieuw product, productieproces of dienst? De tijdelijke subsidie Luchtvaart in Transitie biedt een tegemoetkoming voor haalbaarheidsprojecten.

Placeholder for Zonnepanelen gebouwZonnepanelen gebouw
Nieuws
08 juli 2024
SDE++ aanvragen? Bereid je goed voor

De afgelopen SDE++-ronde was weer erg populair. Er zijn veel plannen ingediend voor de opwekking van duurzame energie of het verminderen van CO2-uitstoot. Tijdens de beoordeling bleek helaas dat een groot deel van de aanvragen niet in aanmerking kwamen voor subsidie. Zonde zegt het RVO. Wil je SDE++ aanvragen? Zorg voor een goede voorbereiding.

Placeholder for Toetsenbord met groene toetsToetsenbord met groene toets
Artikel
02 juli 2024
Zes tips om je IT-organisatie te verduurzamen

In een wereld waarin duurzaamheid steeds urgenter wordt, is het van cruciaal belang dat ook IT-organisaties verduurzamen. De verwachting is dat de bijdrage van de IT-sector aan de wereldwijde broeikasgasemissies in 2040 stijgt tot meer dan 14%. Bij duurzaamheid in de IT-sector wordt vaak gedacht aan energie-efficiëntie. Verduurzaming omvat echter veel meer maatregelen die zowel milieuvoordeel als kostenbesparingen opleveren. Zes tips om te verduurzamen.

Placeholder for Euro tekens op groen vlakEuro tekens op groen vlak
Artikel
28 juni 2024
Steeds meer ondernemers vragen Milieu-investeringsaftrek aan. Jij ook?

In 2023 zijn wederom meer aanvragen gedaan voor de Milieu-investeringsaftrek dan vorige jaren. Steeds meer bedrijven weten hun weg te vinden naar fiscaal voordeel als zij investeren in duurzame bedrijfsmiddelen en milieuvriendelijke materialen. Behoor jij ook tot de ondernemers die slim investeren?

Placeholder for Trein met containersTrein met containers
Nieuws
27 juni 2024
Subsidie Modal Shift voor goederenvervoer via water of spoor

Ben je actief in het wegtransport en overweeg je om het vervoer van goederen te verplaatsen van vrachtwagens naar trein of schip? Maak dan gebruik van de subsidieregeling Modal Shift en ontvang € 20 subsidie per container (of equivalent bij bulk).

Placeholder for CO2 subsidie ccusCO2 subsidie ccus
Artikel
25 juni 2024
CCUS: grote kansen voor industrie. Ook voor jou?

De ontwikkelingen op het gebied van Carbon Capture, Utilization and Storage bieden interessante kansen voor de Nederlandse industrie. De overheid wil ondernemers er graag bij helpen. Werk je aan een project op het gebied van CCUS en heb je vragen op het gebied van innovatie of financiering? Laat je adviseren.

Alle artikelen