Nieuws

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens
Nieuws
27 mei 2024
Hernieuwbare energie naar een hoger niveau met EKOO

Werkt u aan een innovatie met als doel om goedkopere, klimaatneutrale of circulaire producten en diensten te realiseren? Vraag nu subsidie aan via de regeling Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO).

Placeholder for Traktor biomulchTraktor biomulch
Nieuws
23 mei 2024
Gewassen duurzaam beschermen? Nu subsidie voor aanschaf bedrijfsmiddel

Wilt u een bedrijfsmiddel aanschaffen om zo duurzaam mogelijk uw gewassen te beschermen? Maak gebruik van de subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming en ontvang een tegemoetkoming voor de aanschafkosten. De subsidie is open van 20 tot en met 28 juni 2024.

Placeholder for Jonge boer tussen gewassenJonge boer tussen gewassen
Nieuws
14 mei 2024
Vestigingssteun jonge landbouwers: investeer in toekomst duurzame Landbouw

Bent u een jonge, ambitieuze boer die droomt van een eigen landbouwbedrijf? Dan is dit uw kans om een vliegende start te maken met financiële ondersteuning van de Nederlandse overheid. Vanaf 3 juni 2024 opent een nieuwe subsidieregeling voor de vestiging van jonge landbouwers. Een unieke mogelijkheid om uw agrarische ambities waar te maken met een startsubsidie van € 80.000.

Placeholder for Robotarm in fabriekRobotarm in fabriek
Nieuws
07 mei 2024
Nieuwe IMKE-subsidie: boost voor klimaatneutrale maakindustrie

De nieuwe Investeringssubsidie Maakindustrie Klimaat Neutrale Economie (IMKE) is bedoeld om de productie van batterijen, zonnepanelen en elektrolyse-installaties op te schalen. Zo wil de overheid de transitie naar een klimaatneutraal Nederland versnellen.

Placeholder for Zonnepanelen op woningenZonnepanelen op woningen
Nieuws
11 april 2024
Subsidie voor verduurzaming en onderhoud huurwoningen

Bent u verhuurder van een of meer panden? Dan is verduurzaming van uw objecten een belangrijk thema. Veel huurwoningen voldoen op het moment niet aan de minimale duurzaamheidsstandaard in de markt. De SVOH helpt verhuurders om de benodigde stappen te zetten en zo een duurzame leefomgeving te creëren voor hun huurders.

Placeholder for Brainstorm innovatieBrainstorm innovatie
Nieuws
10 april 2024
MIT R&D samenwerkingsprojecten: subsidie voor mkb’ers die samen innoveren

Op 11 juni gaat de subsidie MIT R&D samenwerkingsprojecten weer open. Als mkb'er kunt u samen met andere mkb'ers werken aan een innovatie die aansluit bij een van de Topsectoren. Deze subsidie kan dan interessant zijn voor uw project.

Placeholder for GeldGeld
Nieuws
27 maart 2024
Geen Nationaal Groeifonds, wel andere financieringsmogelijkheden

De voor juni geplande openstelling van het Nationaal Groeifonds is geannuleerd. Dit besluit komt nadat de Tweede Kamer de moties over het Groeifonds heeft verworpen. Zonder steun vanuit de Kamer vindt de minister het niet passend om de openstelling van het fonds door te laten gaan. Epiic adviseert u graag over andere financieringsmogelijkheden.

Placeholder for Stagiair in garage aan het werkStagiair in garage aan het werk
Subsidies en personeel
Nieuws
27 maart 2024
Ook in 2024 subsidie Praktijkleren voor leerling-werknemers

Heeft u in 2024 een leerling-werknemer begeleid in uw bedrijf? Dan kunt u aan het eind van het schooljaar weer de subsidie Praktijkleren aanvragen.

Placeholder for Tuinbouwkas langs slootTuinbouwkas langs sloot
Nieuws
18 maart 2024
Energie besparen in glastuinbouw met EG-subsidie

De subsidieregeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) gaat op 11 april weer open. Hét moment voor de glastuinbouw om energiebesparende maatregelen te treffen.

Placeholder for Serverruimte met robotServerruimte met robot
Nieuws
14 maart 2024
EIC Transition: voor baanbrekende innovaties op weg naar opschaling

Werkt u als ondernemer aan een baanbaanbrekende innovatie? En bevindt dit project zich tussen ‘ontdekking’ en ‘opschaling’? Dan is de EIC Transition ook in 2024 weer een interessant financieringsinstrument.

Placeholder for Flatgebouw vertical forestFlatgebouw vertical forest
Nieuws
13 maart 2024
Vooraanmelding MOOI-subsidie vanaf 19 maart

Op 19 maart start de verplichte vooraanmelding van de MOOI-subsidie. Wilt u samen met andere partijen werken aan innovaties die bijdragen aan de klimaatdoelen? Vraag de MOOI-subsidie aan.

Placeholder for PlantenkasPlantenkas
Nieuws
11 maart 2024
Verduurzaam energiesysteem in kassen met MEI subsidie

Als glastuinder het energiesysteem in uw kassen verduurzamen om zo uw CO²-uitstoot en energieverbruik te reduceren? De subsidie Marktintroductie energie-innovaties glastuinbouw maakt aanschaf interessant.