Placeholder for Twee jongens die heel blij zijn met geldTwee jongens die heel blij zijn met geld

Fiscaal voordeel of subsidies? Investeer ook in 2024 slim

Slim verduurzamen? Maak ook in 2024 gebruik van de Energie-investeringsaftrek of Milieu-investeringsaftrek. Een aantal voorwaarden zijn gewijzigd.

Voordeel EIA en MIA in 2024

Ook in 2024 zo min mogelijk belasting betalen over je winsten? Dan is het goed om stil te staan bij de beschikbare fiscale regelingen. De Nederlandse overheid biedt een tweetal interessante regelingen om je te stimuleren om te verduurzamen: de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA). In ruil voor een 'groene' investering krijg je aftrek op de te betalen winstbelasting.

Dit jaar fiscaal slim investeren? Neem nu contact op!

Fiscaal voordeel op energiezuinige bedrijfsmiddelen met de Energie-investeringsaftrek (EIA)

Investeer je in een nieuw, energiebesparend bedrijfsmiddel, dan kun je gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Wil je weten of je investering in aanmerking komt voor de EIA, check dan de Energielijst die elk jaar opnieuw gepubliceerd wordt. Op de Energielijst staan alle bedrijfsmiddelen die je met fiscaal voordeel kunt aanschaffen. In 2023 bedroeg de EIA 45,5%; in 2024 is de aftrek gedaald naar 40%. Ondanks deze verlaging is de regeling nog steeds interessant.

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen met de Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Investeer je in een nieuw milieuvriendelijk en/of duurzaam bedrijfsmiddel? Dan biedt de Milieu-investeringsaftrek (MIA) mogelijkheden voor fiscaal voordeel. Alle milieuvriendelijke investeringen die in aanmerking komen voor de MIA staan op de Milieulijst. Staat je nieuwe bedrijfsmiddel op de lijst, dan kun je in 2024 afhankelijk van de investering een extra aftrekpost aanvragen van 27% tot 45% van het investeringsbedrag. Voor investeringen in de hoogste categorie is dit 36%.

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen met de Willekeurige afschrijving (Vamil)

Investeringen die op de Milieulijst staan en waarvoor je dus de Milieu-investeringsaftrek (MIA) kunt aanvragen, komen in veel gevallen ook in aanmerking voor Vamil. Dit houdt in dat je je nieuwe bedrijfsmiddel tot 75% willekeurig mag afschrijven en dat kan je grote fiscale voordelen opleveren.

Let op: om in aanmerking te komen voor de EIA, MIA of Vamil moet je je aanvraag voor fiscaal voordeel binnen drie maanden na het tekenen van een koopovereenkomst gedaan hebben.

Wil je meer weten over het behalen van fiscaal voordeel via de EIA, MIA of Vamil, de manier van aanvragen en de voorwaarden? Download het whitepaper EIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Maarten RommeMaarten Romme
Wil je sparren over de mogelijkheden die de fiscale regelingen je bieden of je wilt een aanvraag indienen? Neem contact met ons op!

Maarten Romme
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-10811042

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wil je investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Placeholder for Electrische auto wordt geladenElectrische auto wordt geladen
Energie-investeringsaftrekFiscaal voordeel op energiezuinige bedrijfsmiddelen

Energie-investeringsaftrek biedt fiscaal voordeel bij aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen.

Energie-investeringsaftrek
Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens
Milieu-investeringsaftrek (MIA) en VamilMilieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil