Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for GeldGeld

Fiscale voordelen en subsidies

Fiscale regelingen om uw jaar positief af te sluiten

Fiscale regelingen om uw jaar positief af te sluiten

Ook dit jaar zo min mogelijk belasting betalen over uw winsten? Dan is dit het moment om stil te staan bij de beschikbare fiscale regelingen. De Nederlandse overheid biedt een aantal regelingen om u te stimuleren om te verduurzamen. In ruil voor een 'groene' investering krijgt u aftrek op de te betalen winstbelasting. Voorbeelden zijn de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Fiscaal voordeel op energiezuinige bedrijfsmiddelen met de Energie-investeringsaftrek (EIA)

Investeert u in een nieuw, energiebesparend bedrijfsmiddel, dan kunt u gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Wilt u weten of uw investering in aanmerking komt voor de EIA, check dan de Energielijst die elk jaar opnieuw gepubliceerd wordt. Op de Energielijst staan alle bedrijfsmiddelen die u met fiscaal voordeel kunt aanschaffen. In 2022 bedraagt de EIA 45,5%. Dit betekent dat u, bij goedkeuring, tot maximaal 45,5% van het investeringsbedrag mag aftrekken van uw winstbelasting. Per bedrijfsmiddel zijn er specifieke eisen waaraan uw investering moet voldoen om de Energie-investeringsaftrek aan te kunnen vragen en dus om fiscaal voordeel te behalen. Een algemene voorwaarde om in aanmerking te komen voor fiscaal voordeel is dat u uw aanvraag binnen drie maanden na het tekenen van een koopovereenkomst indient.

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen met de Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Investeert u in een nieuw milieuvriendelijk en/of duurzaam bedrijfsmiddel? Dan biedt de Milieu-investeringsaftrek (MIA) mogelijkheden voor fiscaal voordeel. Alle milieuvriendelijke investeringen die in aanmerking komen voor de MIA staan op de Milieulijst. Staat uw nieuwe bedrijfsmiddel op de lijst, dan kunt u in 2022 afhankelijk van de investering een extra aftrekpost aanvragen van 27% tot 45%. Net als voor de Energie-investeringsaftrek geldt ook voor de Milieu-investeringsaftrek dat uw bedrijfsmiddel aan specifieke eisen moet voldoen en dat u uw aanvraag binnen drie maanden na het tekenen van een koopovereenkomst ingediend moet hebben.

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen met de Willekeurige afschrijving (Vamil)

Investeringen die op de Milieulijst staan en waarvoor u dus de Milieu-investeringsaftrek (MIA) kunt aanvragen, komen in veel gevallen ook in aanmerking voor Vamil. Dit houdt in dat u uw nieuwe bedrijfsmiddel tot 75% willekeurig mag afschrijven en dat kan u grote fiscale voordelen opleveren. Net als voor de MIA geldt ook voor Vamil dat u uw aanvraag binnen drie maanden na het tekenen van de koopovereenkomst moet indienen.

Wilt u meer weten over het behalen van fiscaal voordeel met de Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil, de manier van aanvragen en de voorwaarden? Download het whitepaper EIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Mariska
Placeholder for Mariska TeurlingsMariska Teurlings
Wilt u sparren over de mogelijkheden die de fiscale regelingen u bieden of u wilt u een aanvraag indienen? Neem contact met ons op!

Mariska Teurlings
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-30393256

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Placeholder for Electrische auto wordt geladenElectrische auto wordt geladen
Energie-investeringsaftrekFiscaal voordeel op energiezuinige bedrijfsmiddelen

Energie-investeringsaftrek biedt fiscaal voordeel bij aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen.

Energie-investeringsaftrek
Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens
Milieu-investeringsaftrek (MIA) en VamilMilieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil