Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Sportinnovaties

Subsidies voor innovaties en investeringen in de sport

Voert u innovatieve projecten uit die raakvlakken hebben met sport en spel? Of gaat u investeren in uw sportaccommodatie? Dan zijn er volop subsidiemogelijkheden. We zetten de belangrijkste subsidiemogelijkheden op het gebied van sport voor u op een rij.

WBSO: fiscale stimulans voor onderzoek en ontwikkeling

Houdt u zich bezig met technisch uitdagende innovaties op het gebied van sport? Ontwikkelt u zelf nieuwe producten of voert u technisch wetenschappelijk onderzoek uit? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO). Met de WBSO kunt u de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) verlagen.

Subsidieregelingen OPZuid en MIT voor samenwerking aan sportinnovaties

Binnen regionale projectsubsidies, zoals bijvoorbeeld de subsidieregelingen OPZuid en de Mkb-innovatiestimulering Regio Topsectoren (MIT), is het vaak mogelijk een subsidieaanvraag te doen voor sportprojecten die worden uitgevoerd door (samenwerkingsverbanden van) mkb-ondernemingen. Ook projecten waarbij u de technische en economische haalbaarheid van een nieuw sportproduct of -concept wil onderzoeken, kunnen in aanmerking komen voor een subsidie.

Europese subsidie (EFRO)

Met steun van de provincie en Europa stimuleert de overheid innovaties in Nederland. Vanuit Europa komt er geld naar Nederland om innovaties te versnellen. Dit geld komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Aanvullende subsidiemogelijkheden

Heeft u een goed idee voor een innovatief product of dienst op het gebied van sport en wilt u deze uitwerken tot een werkend prototype? Dan is de kans groot dat uw project past binnen één van de Sportinnovator-regelingen: Sportinnovator ideeën, Sportinnovator projecten en Sportinnovator centra. Samenwerkingsverbanden die een project uitvoeren om sportblessures te voorkomen, kunnen een beroep doen op de subsidieregeling Sportblessurepreventie van ZonMW. Het kan hierbij gaan om de (door-)ontwikkeling van bestaande en/of om implementatie van nieuwe interventies. Ook bieden de provincies en andere subsidiënten elk hun eigen subsidiekansen voor projecten op het gebied van sport en sportparticipatie.

Scoor met Subsidiefocus!

Met passie voor sport en subsidies zijn de consultants van Subsidiefocus uw ideale gesprekspartner. Met ruim twintig jaar aan ervaring weet Subsidiefocus telkens weer een geschikte subsidie voor uw sportproject aan te vragen en te verkrijgen. Gaat u aan de slag met innovatie en ontwikkeling in de sport of gaat u binnenkort investeren in uw sportaccommodatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking!

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Mariska
Placeholder for Mariska TeurlingsMariska Teurlings
Wilt u meer weten over subsidies voor sportinnovatie? Neem contact op met ons!

Mariska Teurlings
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-30393256

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Robot prototype met medewerkerRobot prototype met medewerker

Download het whitepaper

Subsidie voor innovatie: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Innovatieve ondernemers zijn heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Dat is de reden dat de overheid het mkb graag ondersteunt bij het ontwikkelen of vernieuwen van producten of diensten. Speciaal hiervoor is de subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) in het leven geroepen. Het MIT-programma kent twee instrumenten: MIT-Haalbaarheidsprojecten en MIT R&D-samenwerkingsprojecten.

Placeholder for Molens langs waterMolens langs water
EFROSubsidie voor regionale ontwikkeling

De subsidie EFRO heeft tot doel de economische verschillen tussen Europese regio's te verkleinen.

EFRO
Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man
Wet Bevordering Speur- en OntwikkelingswerkFiscaal voordeel met WBSO

Ontwikkelt u nieuwe producten, processen of software? Maak gebruik van WBSO.

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk
Placeholder for Virtual realityVirtual reality
ArtikelIn drie stappen voorbereid op een WBSO-controlebezoek

Wilt u weten hoe u zich optimaal kunt voorbereiden op een WBSO-controle?

Placeholder for ContainerschipContainerschip
NieuwsSubsidie voor mkb’ers met internationale ambities

Heeft u internationale ambities en wilt u succesvol exporteren?