Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Graafmachine aan de laadpaalGraafmachine aan de laadpaal

Subsidie voor emissieloze voertuigen, vrachtwagens en bouwmachines

Wilt u als ondernemer in de bouwsector investeren in emissieloos materieel? Er zijn drie interessante subsidies: SEBA, AanZET en SSEB.

SEBA, AanZET en SSEB

In Nederland hebben we een grote opgave om de emissies van onder andere stikstof terug te dringen. Voor een toekomstbestendige bouwsector is verduurzaming van bouwmachines en logistiek materieel essentieel. Schoner bouwmaterieel, vrachtwagens en andere voertuigen zorgen voor schonere lucht en daarmee een gezondere omgeving. Om deze omschakeling mogelijk te maken, heeft de overheid een programma van ondersteuningsmaatregelingen opgesteld voor ondernemers die investeren in duurzaam materieel.

Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto’s (SEBA)

Ondernemers die investeren in emissieloze bedrijfsauto’s uit de voertuigcategorie N1 of N2 (tot 4250 kg) kunnen in aanmerking komen voor een subsidie van 10% (12% voor kleine ondernemingen) met een maximum van € 5.000 per bedrijfsauto. Deze regeling kan vaak worden gecombineerd met de Milieu-investeringsaftrek MIA. Via de MIA profiteert u als ondernemer van een extra aftrekpost. De regeling is het hele jaar geopend, zo lang er budget is.

Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks (AanZET)

Dankzij AanZET kunnen ondernemers en non-profit organisaties emissieloze vrachtauto’s met voordeel aanschaffen. De regeling is bedoeld voor investering in nieuwe, emissieloze vrachtwagens uit de voertuigcategorie N3 of N2 vanaf een gewicht van 4250 kg. De subsidiepercentages variëren van 12,5% tot 37%, afhankelijk van de omvang van de onderneming en het soort voertuig.

In 2023 opent de regeling op 4 april. Snel aanvragen loont. Aanvragen worden namelijk op volgorde van binnenkomst beoordeeld.

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)

De SSEB is bedoeld om de aanschaf van nieuwe emissieloze bouwmachines (bouwmaterieel) en de ombouw van bestaande bouwmachines naar emissieloos te stimuleren. De regeling richt zich specifiek op bedrijven die werkzaam zijn in de bouwsector. De subsidie bedraagt 50% van de meerkosten van de machine waarin wordt geïnvesteerd (40% voor grote ondernemingen). Omdat deze machines over het algemeen ook in aanmerking komen voor MIA, wordt het voordeel daarvan direct verrekend.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Hans JacobsHans Jacobs
Neem contact met mij op

Hans Jacobs
Manager innovatie bij Epiic

Bel: 06-22798926

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Elektrische graafmachineElektrische graafmachine
NieuwsSubsidie voor aanschaf emissieloos bouwmaterieel

Wilt u investeren in emissieloos bouwmaterieel in de bouwsector? Check altijd eerst of u in aanmerking komt voor voordeel via de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB).

Placeholder for Elektrische vrachtwagenElektrische vrachtwagen
NieuwsMet subsidie investeren in emissieloze vrachtwagens

Heeft u plannen om te investeren in vrachtwagens? En overweegt u een emissieloze variant? Dankzij de Aanschafsubsidie Zero Emissie Trucks (AanZET) wordt aanschaf interessant.