Placeholder for Personeel ontwikkelingPersoneel ontwikkeling

Subsidies en personeel

Subsidiemogelijkheden voor de ontwikkeling van uw medewerkers

Subsidiemogelijkheden voor de ontwikkeling van je medewerkers

De ontwikkeling van je personeel kost geld. Maar door te investeren in je medewerkers investeer je in de toekomst van je bedrijf. Om dit extra aantrekkelijk te maken, kun je gebruikmaken van diverse subsidiemogelijkheden.

Subsidiemogelijkheden voor personeel

Bij mogelijke subsidies kun je denken aan tegemoetkomingen voor het volgen van specifieke opleidingen, het aanbieden van leer-werkplekken of het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van je personeel. We hebben de subsidiemogelijkheden voor je op een rij gezet!

SLIM-subsidie: investeren in ontwikkeling van medewerkers

De overheid vindt het belangrijk dat medewerkers zich tijdens hun werk blijven ontwikkelen. Speciaal hiervoor is er de subsidieregeling Leren en Ontwikkelen in het mkb (SLIM). De subsidie is bedoeld voor de versterking van de leercultuur binnen je bedrijf. De SLIM-subsidie ondersteunt diverse activiteiten. Van het opstellen van een opleidingsplan en het krijgen van loopbaanadviezen tot het invoeren van een methode om kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

De subsidie kent drie openstellingen. Je kunt jaarlijks een subsidieaanvraag indienen van 1 maart tot en met 28 maart en van 2 september tot en met 30 september. Voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven is de subsidieregeling geopend van 3 juni tot en met 31 juli.

Tel mee met Taal: subsidie gericht op voorkomen en verminderen laaggeletterdheid

Kunnen lezen en schrijven is van essentieel belang op de werkvloer. Helaas is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat medewerkers over deze vaardigheden beschikken. Daarom biedt de overheid de subsidieregeling Tel mee met Taal. Doel van de subsidieregeling is het verhogen van reken-, lees-, schrijf- en digitale vaardigheden.

Praktijkleren: investeren in het opleiden van toekomstig beroepspersoneel

Will je leer-werkplekken aanbieden in je onderneming en zo toekomstig beroepspersoneel opleiden? Dan kun je gebruikmaken van de subsidieregeling Praktijkleren. Belangrijk is wel dat je je leerling-werknemers structurele begeleiding biedt gedurende de periode dat zij in je onderneming werkzaam zijn. De subsidie voor praktijkleren compenseert je voor de tijd die je hieraan kwijt bent. Voor het schooljaar 2023 - 2024 kun je van 3 juni tot en met 17 september 2024 een subsidieaanvraag indienen.

Na een evaluatie van de bestaande regeling heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap besloten de regeling Praktijkleren na 2023 met vijf jaar te verlengen.

MDIEU: subsidie voor duurzame inzetbaarheid personeel

Vind je het belangrijk dat je medewerkers gezond kunnen doorwerken tot hun pensioen? Of wil je oudere werknemers met zwaar werk de mogelijkheid geven eerder te stoppen met werken? Dan kun je MDIEU (Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid & eerder uittreding) subsidie aanvragen. In 2024 kun je MDIEU aanvragen van 2 april tot en met 26 april en van 2 september tot en met 27 september. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de MDIEU voor je onderneming? Neem snel contact op om de kans op een succesvolle aanvraag te vergroten!

Whitepaper
Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren

Download het whitepaper

Subsidie voor het opleiden van je personeel

Download het whitepaper en bekijk wat je subsidiemogelijkheden zijn voor het opleiden van je medewerkers, zodat zij over de juiste expertise beschikken.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Wil je investeren in je personeel en ben je benieuwd naar de subsidiemogelijkheden?

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin
Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
PraktijklerenSubsidie voor praktijkleren

Bied je een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie voor praktijkleren interessant voor je.

Praktijkleren
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel
SLIM subsidieInvesteren in de ontwikkeling van uw medewerkers

Ontdek de SLIM subsidie: investeer in de groei van je team en onderneming.

SLIM subsidie
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wil je je innovatiekracht vergroten? Of wil je investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Placeholder for Stagiair in garage aan het werkStagiair in garage aan het werk
Subsidies en personeel
Nieuws
27 maart 2024
Ook in 2024 subsidie Praktijkleren voor leerling-werknemers

Heb je in 2024 een leerling-werknemer begeleid in je bedrijf? Dan kun je aan het eind van het schooljaar weer de subsidie Praktijkleren aanvragen.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
Nieuws
20 januari 2024
Ga nu samen voor SLIM

Vind je het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kun je op drie momenten in 2024 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Stagiaires leren in een fabriekStagiaires leren in een fabriek
Subsidies en personeel
Nieuws
08 januari 2024
Subsidie Praktijkleren ook voor Derde Leerweg

Veel werkgevers weten dat zij de subsidie Praktijkleren kunnen aanvragen voor het begeleiden van leerlingen die een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. Minder bekend is dat deze subsidie ook geldt voor de Derde Leerweg. De voorwaarden op een rij.

Placeholder for Oudere werknemer met helm - Duurzame inzetbaarheid personeelOudere werknemer met helm - Duurzame inzetbaarheid personeel
Subsidies en personeel
WhitepaperPraktijkleren: de juiste begeleiding, daar komt u verder mee

Als ondernemer is het niet altijd makkelijk het juiste personeel te vinden. Dat is de reden dat de overheid u de mogelijkheid geeft uw medewerkers zelf op te leiden, zodat zij over de juiste expertise beschikken. Voor de tijd en energie die u investeert in uw leerling-werknemers kunt u subsidie aanvragen.

Placeholder for Oudere werknemer in fabriekOudere werknemer in fabriek
Subsidies en personeel
Nieuws
03 januari 2024
MDIEU voor duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden

Vind je het als ondernemer belangrijk dat je medewerkers gezond kunnen doorwerken tot hun pensioen? Of wil je oudere werknemers met zwaar werk de mogelijkheid geven eerder te stoppen met werken? Dan biedt de MDIEU interessante mogelijkheden.

Placeholder for Ontwikkelen personeelOntwikkelen personeel
Subsidies en personeel
Nieuws
01 januari 2024
Samen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Eenmaal per jaar kun je samen met andere mkb'ers SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.

Placeholder for Leerling mbo werk aan machine in praktijkonderwijsLeerling mbo werk aan machine in praktijkonderwijs
Subsidies en personeel
Nieuws
20 november 2023
Betere aansluiting onderwijs op arbeidsmarkt? In 2024 weer RIF-subsidie

Het beroepsonderwijs moet beter aansluiten op onze arbeidsmarkt. Via het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) wil de overheid projecten stimuleren die hieraan bijdragen. Heb je een idee? In 2024 kun je tot € 2,5 miljoen subsidie aanvragen per project.

Placeholder for TipsTips
Subsidies en personeel
Artikel
04 oktober 2023
Subsidie Praktijkleren, dit zijn de tips & tricks

Ben je een leerwerkbedrijf, heb je het afgelopen schooljaar leerlingen begeleid en wil je in aanmerking komen voor de subsidie Praktijkleren? Dit zijn de tips & tricks om te voldoen aan de voorwaarden van de subsidie Praktijkleren en om maximale subsidie te behalen.