

Subsidies en personeel
Subsidiemogelijkheden voor de ontwikkeling van uw medewerkers
Subsidiemogelijkheden voor de ontwikkeling van uw medewerkers
De ontwikkeling van uw personeel kost geld. Maar door te investeren in uw medewerkers investeert u in de toekomst van uw bedrijf. Om dit extra aantrekkelijk te maken, kunt u gebruikmaken van diverse subsidiemogelijkheden.
Subsidiemogelijkheden voor personeel
Bij mogelijke subsidies kunt u denken aan tegemoetkomingen voor het volgen van specifieke opleidingen, het aanbieden van leer-werkplekken of het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van uw personeel. We hebben de subsidiemogelijkheden voor u op een rij gezet!
Wilt u meer weten over uw subsidiekansen neem contact op met Mariska Teurlings, consultant subsidies, via telefoonnummer 073-6465475 of stuur Mariska een e-mail.
SLIM-subsidie: investeren in ontwikkeling van medewerkers
De overheid vindt het belangrijk dat medewerkers zich tijdens hun werk blijven ontwikkelen. Speciaal hiervoor is er de subsidieregeling Leren en Ontwikkelen in het mkb (SLIM). De subsidie is bedoeld voor de versterking van de leercultuur binnen uw bedrijf. De SLIM-subsidie ondersteunt diverse activiteiten. Van het opstellen van een opleidingsplan en het krijgen van loopbaanadviezen tot het invoeren van een methode om kennis en vaardigheden te ontwikkelen.
In 2023 kent de subsidie drie openstellingen. U kunt een subsidieaanvraag indienen van 1 tot en met 31 maart en van 1 tot en met 30 september. Voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven is de subsidieregeling geopend van 1 tot en met 30 juni.
Tel mee met Taal: subsidie gericht op voorkomen en verminderen laaggeletterdheid
Kunnen lezen en schrijven is van essentieel belang op de werkvloer. Helaas is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat medewerkers over deze vaardigheden beschikken. Daarom biedt de overheid de subsidieregeling Tel mee met Taal. Doel van de subsidieregeling is het verhogen van reken-, lees-, schrijf- en digitale vaardigheden. De nieuwe subsidieronde voor voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid van werknemers opent op 1 januari 2024.
Praktijkleren: investeren in het opleiden van toekomstig beroepspersoneel
Wilt u leer-werkplekken aanbieden in uw onderneming en zo toekomstig beroepspersoneel opleiden? Dan kunt u gebruikmaken van de subsidieregeling Praktijkleren. Belangrijk is wel dat u uw leerling-werknemers structurele begeleiding biedt gedurende de periode dat zij in uw onderneming werkzaam zijn. De subsidie voor praktijkleren compenseert u voor de tijd die u hieraan kwijt bent. U kunt ieder jaar aan het einde van het schooljaar subsidie aanvragen. In de zomer van 2023 kunt u subsidie aanvragen voor het schooljaar 2022-2023. Daarna eindigt de regeling en volgt er voor de periode 2024–2027 een nieuw programma.
MDIEU: subsidie voor duurzame inzetbaarheid personeel
De afgelopen jaren konden ondernemers die wilden investeren in duurzame inzetbaarheid van hun personeel ondersteuning krijgen vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) via de subsidieregeling Duurzame inzetbaarheid voor bedrijven en instellingen. Dit programma is inmiddels enkele jaren beëindigd. In de plaats hiervan is er nu de MDIEU-regeling. Vooralsnog zijn er echter geen openstellingen aangekondigd voor (mkb) bedrijven. Houd onze website in de gaten voor meer informatie of meld u aan voor onze e-mailnieuwsbrief.


Wilt u investeren in uw personeel en bent u benieuwd naar de subsidiemogelijkheden?


Biedt u een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie voor praktijkleren interessant voor u.
Praktijkleren

Investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers en dus in uw onderneming? Maak gebruik van de SLIM subsidieregeling.
SLIM subsidie

Download het whitepaper
Subsidie voor het opleiden van uw personeel
Download het whitepaper en bekijk wat uw subsidiemogelijkheden zijn voor het opleiden van uw medewerkers, zodat zij over de juiste expertise beschikken.