Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Agruniek RijnvalleiAgruniek Rijnvallei

Altijd op de hoogte van continu veranderende regels

Klantverhaal AgruniekRijnvallei, Dennis van Vlisteren

AgruniekRijnvallei werkt al jaren samen met Epiic. “Dat werkt heel makkelijk: wij geven aan wat de stand van zaken is en welke ontwikkelingen er zijn en de consultants van Epiic regelen de rest.”

AgruniekRijnvallei produceert en levert veevoeders voor alle veehouderijsectoren, zoals paarden, varkens, rundvee en pluimvee. Naast standaard voeders produceert deze landbouwcoöporatie ook aanvullende diervoeders, biologische voeders en voeders op maat. Daarnaast levert AgruniekRijnvallei een uitgebreid assortiment meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, teeltbenodigdheden en zaaizaden voor de plantaardige sectoren, zoals fruitteelt, loonwerk en groenvoorziening.

WBSO-waardig

De coöporatie ontstond in 2012 uit een fusie en de voorganger werkte al langer succesvol samen met Epiic. Reden om die voort te zetten. AgruniekRijnvallei dient onder meer samen met Epiic aanvragen in voor de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk), een fiscale stimuleringsregeling voor innovatieprojecten.
Hoofd Nutritie van AgruniekRijnvallei Dennis van Vilsteren: “Elk half jaar nemen we met Roy Hoven) onze projecten door en bespreken we eventuele nieuwe projecten die we gaan opstarten. Roy weet precies wanneer een project WBSO-waardig is. De regels veranderen continu en hij is altijd op de hoogte van de huidige stand van zaken. Hij adviseert ons dan bijvoorbeeld om een project zo aan te passen dat het wel in aanmerking komt voor de WBSO.” In overleg met AgruniekRijnvallei schrijft Epiic de aanvraag en dient deze in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast wordt vanuit deze projecten gekeken naar andere subsidiemogelijkheden. Zo zijn er ook Europese gelden aangevraagd en goedgekeurd.

Subsidie voor praktijkleren

Naast fiscaal voordeel behaalt AgruniekRijnvallei ook elk jaar veel voordeel door het deelnemen aan de Subsidieregeling praktijkleren. De coöperatie is een erkend leerbedrijf, dat binnen de verschillende takken leerling-werknemers opleidt voor een specifiek vak. Ook hier zorgt Epiic ervoor dat er geen kansen worden gemist. AgruniekRijnvallei levert een bestand aan met stagiaires die er werken gedurende het schooljaar. Epiic beoordeelt de overeenkomsten en selecteert de trajecten die in aanmerking komen voor subsidie. Per leerling kan dat oplopen tot € 2.700 subsidie per jaar.

Strenger toetsen

Van Vilsteren: “Het werkt heel gemakkelijk zo. Wij komen met ideeën en de consultants van Epiic regelen de rest. Van het opstellen en indienen van de aanvraag tot het contact met de subsidieverstrekker. De aanvragen zijn altijd succesvol geweest, al merken we dat het steeds lastiger wordt. De subsidiënt wordt strikter en toetst aanvragen steeds strenger. Zelf een aanvraag indienen, wordt dan lastig. Epiic ondersteunt ons ook bij de projectadministratie, zodat de juiste gegevens worden aangeleverd bij de subsidieverstrekker.” Van Vilsteren is erg tevreden over de samenwerking.

De WBSO levert AgruniekRijnvallei grote besparingen op, omdat de regeling ervoor zorgt dat de organisatie veel minder (loon)belasting hoeft af te dragen. “We hebben nog veel meer plannen, maar bepaalde subsidies vallen af voor ons vanwege de grootte van de coöperatie. Onze totale club telt 330 mensen en de meeste subsidies gaan naar het midden- en kleinbedrijf. Daarbij gaan we ook geen projecten bedenken om maar in aanmerking te komen voor subsidie. Projecten moeten wel passen bij onze werkzaamheden.”

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Celine
Placeholder for Celine HuiskampCeline Huiskamp
Wilt u meer weten over Epiic of wilt u sparren over uw subsidiemogelijkheden? Neem contact met mij op!

Celine Huiskamp
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-47928531

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man

Download het whitepaper

Fiscale stimuleringsregeling voor uw R&D projecten

Financiële lasten van speur- en ontwikkelingswerk verlagen en voert u deze werkzaamheden zelf als onderneming uit? Behaal nu fiscaal voordeel met WBSO.

Meer weten over WBSO

Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man
Wet Bevordering Speur- en OntwikkelingswerkFiscaal voordeel met WBSO

Ontwikkelt u nieuwe producten, processen of software? Maak gebruik van WBSO.

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk
Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
PraktijklerenSubsidie voor praktijkleren

Biedt u een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie voor praktijkleren interessant voor u.

Praktijkleren