Placeholder for Pieter Bas AutomatiseringPieter Bas Automatisering

Dankzij het doorzettingsvermogen van Epiic kregen we subsidie

Klantverhaal Pieter Bas Automatisering, Pieter Buskens

Softwarebedrijf Pieter Bas Automatisering richt zich met zo’n 25 medewerkers specifiek op de afvalbranche. Het bedrijf ontwikkelt onder meer software voor planningssystemen voor afvalverbranders, afvaltransporteurs, milieustraten en huisvuilauto’s. In samenwerking met Epiic vroeg de ondernemer succesvol subsidie aan voor een project.

Eigenaar Pieter Bas Buskens is al zeker twintig jaar klant bij ABAB (Epiic is een dochteronderneming van ABAB). Via zijn netwerk kwam hij in contact met een belastingadviseur van ABAB en toen was de samenwerking snel een feit. Buskens: “Het begon ermee dat ik mee mocht varen in de ABAB-luchtballon tijdens de Vierdaagse in Nijmegen. Dat ging nog even mis; na de landing stak de wind op en belandden we in de Waal”, lacht hij.

Subsidiemogelijkheden

Bij ABAB maakt het bedrijf gebruik van verschillende diensten: via relatiemanager Peter van den Hurk worden onder meer de loonadministratie, accountancywerkzaamheden en fiscaal advies verzorgd. Buskens: “Op initiatief van Peter zijn we ook gaan kijken of we gebruik konden maken van subsidiemogelijkheden en zo kwamen we terecht bij Epiic. Zij brachten ons op de hoogte van de subsidie van LimburgLogistiek. Samen hebben we goed gekeken of we hiervoor in aanmerking kwamen. Ook kwamen we via Epiic in contact met LIOF; de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de provincie Limburg, die helpt bij het aanvragen van subsidies voor Limburgse ondernemers.”

Subsidieaanvraag

De subsidie werd aangevraagd voor een project waarin het bedrijf bepaalde software zou ombouwen voor de afvalbranche. Samen met Epiic schreef de ondernemer de subsidieaanvraag. Die werd in eerste instantie afgewezen. Buskens: “Dat was een teleurstelling. Een paar weken later belden ze op. Ze wilden de subsidieaanvraag nogmaals indienen met enkele aanpassingen. Deze aanvraag werd wèl goedgekeurd; we kregen in totaal € 70.000.”

Met deze steun kon de ondernemer aan de slag. Waarom de software moest worden omgebouwd? Afvalvrachten moeten gepland worden. Bepaalde stoffen kun je niet over een bepaalde route of in combinatie met andere stoffen vervoeren. Dit is dus een heel ander proces dan in ‘gewone’ logistiek.

Buskens: “Daarbij wilden we er een ‘open’ systeem van maken, zodat routes en dergelijke ook geoptimaliseerd konden worden door een externe partij.” Deze software maakt het onder andere mogelijk dat met minder voertuigen en een slimme planning hetzelfde bereikt kan worden. Daarmee levert het een enorme reductie van CO2-uitstoot en transportbewegingen op.

Buskens is erg tevreden over de samenwerking met Epiic. “Zelfs na de eerste afwijzing waren we tevreden over het werk. En nu zeker over het doorzettingsvermogen waardoor de aanvraag nogmaals is ingediend. Wat ook een voordeel is van Epiic, is de samenwerking met ABAB. Bij Epiic konden ze mijn gegevens als ondernemer gewoon afstemmen met Peter. Daar hebben wij geen omkijken naar gehad.”

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Roy
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Wilt u meer weten over Epiic of wilt u sparren over uw subsidiemogelijkheden? Neem contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Samen maken we innovatie mogelijk. Wij adviseren in innovatie trajecten en helpen startups, scale-ups en grotere organisatie bij financiering en subsidietrajecten.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Innovatie tools

Van innovatie naar een succesvol project met de innovatie tools van Epiic