Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for OvotrackOvotrack

De inhoudelijke kennis over onze business blijft me verbazen

Klantverhaal Ovotrack, Job en Henk Beekhuis

De broers Job en Henk Beekhuis ontwikkelden zo’n twintig jaar geleden het eerste traceerbaarheidssysteem voor eieren. Vanaf 2005 ging nieuwe, Europese wetgeving gelden en werd het traceren van eieren verplicht. De broers ontwikkelden hun informatie- en traceerbaarheidssysteem verder door onder de naam Ovotrack. Al jaren vragen ze samen met Epiic regelmatig succesvol subsidie aan.

Inmiddels is Ovotrack marktleider op het gebied van eiertraceerbaarheidssystemen voor eierpakstations en werken meer dan zeventig eierpakstations wereldwijd met Ovotrack-systemen.

De samenwerking met Epiic kwam op een bijzondere manier tot stand, vertelt managing director Job Beekhuis. “Ik had net een slechte ervaring met een subsidiebureau achter de rug waarbij ik veel geld had uitgegeven en uiteindelijk een standaard rapportje kreeg waarin ze mijn naam hadden geplakt. Een van de bedrijven waarmee we zijn samengegaan had echter al een jarenlange samenwerking met Epiic. Ik wilde die eigenlijk direct stopzetten, maar de consultant kwam met een goed verhaal waaruit bleek dat Epiic een partij is die zijn werk serieus neemt.”

Verschillende subsidies

In die periode vroegen Ovotrack en Epiic voor de eerste keer WBSO (fiscale stimuleringsregeling Wet Bevordering Speur- en ontwikkelingsvoordeel) aan. Beekhuis: “En dat doen we nu nog steeds. We hebben WBSO gekregen voor verschillende kleinere projecten en we hebben een paar jaar op rij innovatievouchers aangevraagd en toegekend gekregen. Daarmee kun je ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek financieren. Als we een stagiaire hebben, vragen we subsidie praktijkleren aan. Eerder kregen we ook al subsidie voor een haalbaarheidsstudie.”

Interessante subsidieregelingen

De ondernemer heeft tweemaal per jaar overleg met zijn Epiic-consultant; de laatste jaren is dit Patrick Verschure. Beekhuis: “Dit overleg valt samen met het aanvraagmoment voor de WBSO. Dan bespreken we tijdens een intensief dagdeel alle innovaties binnen Ovotrack en Patrick geeft dan aan welke interessante regelingen er voor ons zijn.”

Beekhuis is erg tevreden over de samenwerking met Epiic. “Voor mij is het verschil met de andere kantoren dat ze echt naast me komen zitten als ondernemer. Het verbaast me telkens weer hoe diep ze in de materie duiken. Onze innovaties zitten in kleine details, en om de aanvraag te kunnen schrijven, moet de consultant dat ook snappen. Epiic beschikt over de inhoudelijke kennis van onze business en het adaptievermogen om dit goed te kunnen doen. Ik stel me zo voor dat Patrick dan ’s-middags weer bij een ander bedrijf zit, dus erg knap hoe hij dat voor elkaar krijgt.”

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Patrick
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Wilt u meer weten over Epiic of wilt u sparren over uw subsidiemogelijkheden? Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man

Download het whitepaper

Fiscale stimuleringsregeling voor uw R&D projecten

Financiële lasten van speur- en ontwikkelingswerk verlagen en voert u deze werkzaamheden zelf als onderneming uit? Behaal nu fiscaal voordeel met WBSO.

Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man
Wet Bevordering Speur- en OntwikkelingswerkFiscaal voordeel met WBSO

Ontwikkelt u nieuwe producten, processen of software? Maak gebruik van WBSO.

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk
Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
PraktijklerenSubsidie voor praktijkleren

Biedt u een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie voor praktijkleren interessant voor u.

Praktijkleren

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.