Placeholder for Academie podologieAcademie podologie

De SLIM-subsidie helpt om onze branche te moderniseren

Klantverhaal Academie voor Podologie, Roland Koks

De podologiebranche naar een hoger niveau tillen: dat is het doel van Roland Koks. Als directeur van de Academie voor Podologie en eigenaar van Koks Podopraktijk vindt hij het belangrijk dat ‘leren en ontwikkelen’ heel normaal wordt voor de hele branche. De SLIM-subsidie gaat hem daarbij helpen.

Meer kwaliteit met SLIM0-subsidie

Met veel passie praat Roland Koks over ‘zijn’ podologiebranche. Als geen ander weet hij wat er speelt in de sector. Én kan hij de vinger op de zere plek leggen. “We zijn hard toe aan modernisering”, vertelt hij. “We hebben een stoffig imago. Ik vind het daarom belangrijk te investeren in kwaliteit. We moeten onze inspanningen naar een hoger niveau tillen. Dat geldt zowel voor de Academie als voor de podopraktijken.” Om dit moderniseringsproces in gang te zetten, heeft Roland in het verleden al een keer subsidie toegekend gekregen. Toen ging het om de regeling MKB Idee. Omdat dat traject veel goeds heeft gebracht, besloot hij in 2020 de SLIM-subsidie aan te vragen.

Gezamenlijk project

De SLIM-subsidie is bedoeld om in bedrijven een leerrijke werkomgeving te creëren. De regeling richt zich specifiek op het mkb, omdat een dergelijke cultuur hier geen vanzelfsprekend is. Roland: “SLIM is echt een heel slimme tool. Ik zeg vaak: alles wat we doen, kan altijd beter. Je bent nooit uitgeleerd. En deze subsidie kan ons daarbij helpen.” De Academie en Koks Podopraktijk hebben de subsidie gezamenlijk aangevraagd. Doel van het project is om een onderwijsprogramma te realiseren rond de nieuwste innovaties in de podobranche. De Academie brengt daarvoor de onderwijsdeskundigheid in en Koks Podopraktijk de praktijkkennis en nieuwste tools zoals 3D-printing voor steunzolen. Uiteindelijk moet het project er niet alleen aan bijdragen dat de leercultuur in beide organisaties verbetert. Het plan moet een stimulans worden voor ‘leren en ontwikkelen’ in de hele branche.

Risico’s verkleinen

Toen Patrick Verschure, consultant innovatie bij Epiic, voorstelde de SLIM-subsidie aan te vragen, moest Roland even goed nadenken. “Je krijgt deze subsidie achteraf toegekend. Dat brengt risico’s met zich mee. Gelukkig doet Patrick nooit valse beloftes. Hij stelt kritische vragen en laat je nadenken over eventuele dilemma’s. Het maakt dat je nooit voor verrassingen komt te staan.” Inmiddels is de subsidie toegekend, een bedrag van ruim € 135.000. En ook het project is van start gegaan. Het wordt uitgevoerd door Corry Verhoeven. Zij is HR-consultant bij ABAB, waarvan Epiic deel uitmaakt. “We hebben gekeken naar de mogelijkheid om het project zelf uit te voeren. Maar daarvoor vond ik de risico’s te groot, dan kun je beter een professional inhuren. Toen Patrick Corry naar voren schoof, was de keuze snel gemaakt.”

Het ultieme doel

Het project gaat anderhalf tot twee jaar duren. In eerste instantie brengt Corry in kaart wie, wat, waar doet en waarom. Vervolgens brengt ze een advies uit en worden verbeteringen doorgevoerd. Roland heeft alle vertrouwen in een goede afloop. “Dit project moet eraan bijdragen dat we voor de Academie de Europese NLQF-erkenning krijgen. Dat wil zeggen dat we op hbo-niveau presteren. Maar het ultieme doel is de NVAO-status. Dat zou betekenen dat we een wettelijk erkende hogeschool zijn. Dat traject gaat langer duren, zo’n vier tot vijf jaar. Maar als het ons lukt, zou dat echt te gek zijn. Naast deeltijdopleidingen kunnen we dan namelijk voltijdonderwijs gaan aanbieden en daarmee worden we voor jongeren veel aantrekkelijker.” Voorlopig is er voor Roland nog veel werk aan de winkel, maar hij kijkt positief naar de toekomst. “De samenwerking voelt als een warme jas. Patrick houdt echt alles in de gaten voor ons. Ook na dit project is hij nog niet van ons af.”

Whitepaper
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

Download het whitepaper

Subsidieregeling SLIM voor mkb-ondernemers die hun medewerkers een leven lang willen laten leren en ontwikkelen op de werkvloer. Download het whitepaper.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Patrick
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Wilt u sparren over uw subsidiemogelijkheden? Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Ontwikkelen personeelOntwikkelen personeel
Subsidies en personeel
NieuwsSamen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Eenmaal per jaar kunt u samen met andere mkb'ers SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2024 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Stage in autogarageStage in autogarage
Subsidies en personeel
WhitepaperEen leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

SLIM is een subsidieregeling voor ondernemers uit het mkb die het belangrijk vinden dat hun medewerkers een leven lang kunnen leren en zich zo verder ontwikkelen op de werkvloer.

Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel
SLIM subsidieInvesteren in de ontwikkeling van uw medewerkers

Ontdek de SLIM subsidie: investeer in de groei van uw team en onderneming.

SLIM subsidie
Placeholder for E-learningE-learning
Subsidies voor personeelSubsidies voor personeel

Door te investeren in uw medewerkers investeert u ook in de toekomst van uw bedrijf.

Subsidies voor personeel
Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws