Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for NTrans Technologies cellenNTrans Technologies cellen

Kennis en expertise een must bij de subsidieaanvraag voor EFRO

Klantverhaal NTrans Technologies, Marco de Boer

NTrans Technologies is gespecialiseerd in de intracellulaire levering van biologische actieve moleculen. Het bedrijf ontwikkelde een technologie om eiwitten in cellen te introduceren en zo genetische defecten, zoals bij de ziekte van Duchenne, te repareren. Samen met Epiic deed het innovatieve bedrijf een succesvolle subsidieaanvraag voor Kansen voor West, onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). “Kennis van sociale en economische impact is van groot belang bij de aanvraag van de subsidie.”

In 2015 werd CEO Marco de Boer in contact gebracht met Niels Geijsen, hoogleraar regeneratieve geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. “Ik had in die tijd net mijn MBA afgerond en was op zoek naar iets unieks waarmee ik een bedrijf kon starten. Met een achtergrond in de moleculaire biologie was voor mij de sector biotechnologie de meest logische keuze. Toevallig was Niels op dat moment op zoek naar een businesspartner, iemand die NTrans wilde opstarten. Een bedrijf dat precies bij mijn ideeën paste. De techniek was door hem ontwikkeld en gereed om op de markt gebracht te worden.”

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Op dit moment richt NTrans zich voornamelijk op onderzoekers die het technologiepakket afnemen voor onderzoeksdoeleinden. Uiteindelijk wil de startende onderneming toewerken naar het toepassen van de technologie voor de behandeling van patiënten. De Boer: “Om klaar te zijn voor en toe te werken naar de toekomst hebben wij in eerste instantie € 800.000 nodig. Als starter hebben wij dit geld niet en daarom wilden wij een aanvraag indienen voor EFRO, een stimuleringsregeling vanuit Europa om innovaties te versnellen. Het eerste gesprek met de Gemeente Utrecht hebben wij zelf gevoerd, maar we kwamen er snel achter dat je kennis van deze regeling nodig hebt om succesvol te zijn. Kennis van sociale en economische impact is van groot belang en die kennis heb je alleen als je dergelijke aanvragen vaker doet. Daarom schakelden wij Epiic in.”

Hoge standaard

Aandachtspunt bij EFRO is dat projecten aan zowel de eisen van het EFRO als aan de extra eisen van de landsdelen voldoen, in dit geval Kansen voor West. Ook ligt de standaard waaraan een subsidieaanvraag en de administratie achteraf moet voldoen hoger dan bij andere subsidieregelingen. De Boer: “Samen met consultant Roy Hoven werkten wij aan het subsidietraject. Het was een lang en complex proces en hij heeft ons begeleid van A tot Z. We zijn er nu bijna. Op dit moment ronden we het administratieve proces af en zetten we de laatste puntjes op de i.”

Succesvolle subsidieaanvraag

“Dankzij Roy hebben wij de aanvraag met succes afgerond. De samenwerking verliep uitstekend en daarnaast was de flexibele en proactieve houding van de consultants zeer fijn. Ze hebben ontzettend veel kennis van de regeling en de extra eisen vanuit de landsdelen. Dankzij de inzet van Epiic kunnen wij 45% van het begrote budget van € 800.000 financieren met deze regeling. De rest hopen wij aan te vullen met andere financieringsmogelijkheden. Met het subsidiebedrag willen we het aantal mensen op het lab verdubbelen van twee naar vier om er zo voor te zorgen dat de technologie wordt vertaald naar succesvolle behandeling. We zijn er nog niet, maar de eerste stappen kunnen worden gezet!”

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Roy
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Wilt u meer weten over Epiic of wilt u sparren over uw subsidiemogelijkheden? Neem contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for ZonnepanelenZonnepanelen
ArtikelEpiic feliciteert HyTEPS met succesvol OPZuid project

HyTEPS is druk bezig met het ontwikkelen van een oplossing om elektrische verstoringen te voorkomen. Epiic vroeg ter financiering de OPZuid subsidie aan, maar nam ook het gehele projectmanagement uit handen. Een werkwijze die HyTEPS goed bevallen is.

Placeholder for ManmetdroneManmetdrone
NieuwsConcurrentievermogen versterken met OPZuid

OPZuid is een subsidieprogramma dat het concurrentievermogen van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg moet vergroten. OPZuid richt zich vooral op innovatieve bedrijven in het mkb.

Placeholder for Digitale stadDigitale stad
SubsidiesSubsidies

Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

Subsidies
Placeholder for Molens langs waterMolens langs water
EFROSubsidie voor regionale ontwikkeling

De subsidie EFRO heeft tot doel de economische verschillen tussen Europese regio's te verkleinen.

EFRO

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Innovatie tools

Van innovatie naar een succesvol project met de innovatie tools van Epiic