Placeholder for Flex industriesFlex industries

Persoonlijk contact is onmisbaar bij samenwerking

Klantverhaal Flex Industries, Erwin van den Berkmortel

Flex Industries is gespecialiseerd in het produceren van stationaire interne transportsystemen. Met twintig medewerkers bedient de organisatie productiebedrijven in alle sectoren, waarbij de focus ligt op de food- en verpakkingsindustrie. Epiic neemt het bedrijf veel werk uit handen. “Epiic ontzorgt ons.”

Directeur en eigenaar Erwin van den Berkmortel nam het bedrijf in 2006 over. “Flex Industries startte in de jaren negentig met het produceren van aluminiumprofielen voor afschermingen en machineframes. Inmiddels ontwikkelde het bedrijf dit product door en stelde op basis van modulair denken een geheel eigen programma samen. Maatwerk is de toegevoegde waarde voor onze klanten.”

Compenseren

Flex Industries is continu bezig met ontwikkeling en innovatie. “Op jaarbasis gaan hier dus veel uren in zitten. Door aanspraak te maken op WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) kunnen we een deel van onze loonkosten met deze fiscale regeling compenseren”, aldus Van den Berkmortel.

Persoonlijk contact

Voor het aanvragen van de subsidie werkt het bedrijf al lange tijd succesvol samen met Epiic. “Als organisatie zetten wij sterk in op co-engineering. Wij hebben verstand van transport en onze klanten van machinebouw, we ontzorgen elkaar. In de samenwerking met een partner vind ik dit heel belangrijk. Je moet goed met elkaar kunnen communiceren en persoonlijk contact is hierbij onmisbaar. Onze samenwerking met Epiic ervaar ik ook zo, inmiddels is er een vertrouwensband ontstaan. De consultants informeren mij over de subsidiemogelijkheden en ik houd ze op de hoogte van waar wij mee bezig zijn. Als we kansen zien, stellen ze op basis van onze input een aanvraag en projectplan op en zorgen ze voor alle administratieve handelingen.”

Subsdiemogelijkheden

Epiic neemt Van den Berkmortel en zijn bedrijf veel werk uit handen. Bij het uitwerken van een aanvraag komt immers veel kijken. “Omdat we zelf niet in de gaten kunnen houden welke subsidies er allemaal zijn, zouden we zonder de samenwerking met Epiic een hoop mogelijkheden mislopen. Zo doorliepen we onlangs een adviestraject voor de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. Dit traject konden we deels financieren met subsidie. Een mooi voorbeeld van hoe goed Epiic onze organisatie inmiddels kent en dat we elkaar op de hoogte houden van wat er speelt."


Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Roy
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Wil je meer weten over Epiic of wil je sparren over je subsidiemogelijkheden? Neem contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man

Download het whitepaper

Fiscale stimuleringsregeling voor uw R&D projecten

Financiële lasten van speur- en ontwikkelingswerk verlagen en voer je deze werkzaamheden zelf als onderneming uit? Behaal nu fiscaal voordeel met WBSO.

Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man
Wet Bevordering Speur- en OntwikkelingswerkFiscaal voordeel met WBSO

Ontwikkelt u nieuwe producten, processen of software? Maak gebruik van WBSO.

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk
Placeholder for Wereldwijd netwerkWereldwijd netwerk
FinancierenFinancieren vraagt om strategische keuzes

Private financiering, publieke, hybride met eigen vermogen of een alternatieve vorm?

Financieren

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Meer informatie over WBSO

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.