Placeholder for 4People Communications4People Communications

Samen kijken we voor welk project er subsidiemogelijkheden zijn

Klantverhaal 4 People Communications, Jeroen Franssen

Een ideeënfabriek: dat is Jeroen Franssen, creative director van 4 People Communications. De ondernemer ziet kansen en benut die voor uiteenlopende doeleinden en uitdagingen. Zoals het bedenken en realiseren van een commerciële of maatschappelijke, fysieke of digitale oplossing. Zo ontwikkelt hij momenteel een tool voor dementerende ouderen, waardoor zij zich veiliger kunnen voelen. Voor dit laatste project vroeg Epiic namens de ondernemer succesvol MIT-haalbaarheidssubsidie aan.

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie. Een grote angst van deze mensen is dat ze verdwalen en niet meer weten waar ze vandaan komen. Daar heeft 4 People Communications wat op bedacht: Alert ICE (in case of emergency). Simpel gezegd krijgt de patiënt een unieke tag in de vorm van een herkenbare Alert ICE-clip of -hanger. Komt deze persoon terecht in een situatie waarin hij hulp nodig heeft, dan kan iedere passant of hulpverlener de tag scannen met de mobiele telefoon. Informatie zoals bijvoorbeeld naam, gegevens van contactpersonen en andere noodzakelijke informatie wordt dan zichtbaar. De drager kan deze gegevens bij verwarring ook zelf opvragen, eventueel met navigatie naar het huis-/zorgadres. Jeroen is nog in gesprek met organisaties als Alzheimer Nederland en de ambulancediensten om het systeem zo breed mogelijk te kunnen inzetten.

Veel werk

De ondernemer kwam via zijn netwerk in contact met Patrick Verschure, consultant innovatie bij Epiic. “In het verleden hebben we wel zelf geprobeerd subsidie aan te vragen, maar het is ontzettend veel werk en op dat gebied liggen mijn kennis en vaardigheden nu eenmaal niet. En dus verzorgde Patrick voor ons de aanvraag voor MIT-Haalbaarheid voor Alert ICE. En dat is gelukt, we kregen een go om de haalbaarheidsstudie uit te voeren. Nu zijn we aan het onderzoeken of het project ook in aanmerking komt voor MIT-subsidie voor een R&D-samenwerkingsproject. Er zijn zo veel mogelijkheden.”

Daarnaast is Jeroen onder meer, samen met een team en enkele wetenschappers, een hulpmiddel aan het ontwikkelen voor de gezondheidzorg om snel vast te kunnen stellen of een persoon hoogsensitief is. Door overprikkeling kunnen deze mensen gezondheidsklachten krijgen. Ook voor dit project bekijkt de ondernemer samen met Epiic of er subsidiemogelijkheden zijn voor onderzoek en validatie. “Het is vooral heel lastig om te bepalen onder welke categorie we deze tool moeten scharen. Samen met Patrick kijken we nu welk project in aanmerking kan komen voor welke subsidie.”

Scherp projectplan

Hoe gaat een subsidieaanvraag in zijn werk? Jeroen: “Patrick levert het raamwerk aan en noemt de criteria waaraan het project moet voldoen. Daarna schrijft hij dit verder uit en stelt aanvullende vragen. Het plan gaat zo twee a drie keer op en neer tot het een scherp projectplan is. Ik ben heel erg tevreden over deze samenwerking met Epiic en verwacht dat daar nog veel meer uit gaat komen. Zeker gelet op de innovaties die we nu voorbereiden .”

Wilt u meer informatie over de MIT-subsidie? Download het whitepaper 'De MIT-subsidieregeling: speciaal voor mkb'ers die innoveren'.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Patrick
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Wilt u meer weten over Epiic of wilt u sparren over uw subsidiemogelijkheden? Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Robot prototype met medewerkerRobot prototype met medewerker

Download het whitepaper

Subsidie voor innovatie: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Innovatieve ondernemers zijn heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Dat is de reden dat de overheid het mkb graag ondersteunt bij het ontwikkelen of vernieuwen van producten of diensten. Speciaal hiervoor is de subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) in het leven geroepen. Het MIT-programma kent twee instrumenten: MIT-Haalbaarheidsprojecten en MIT R&D-samenwerkingsprojecten.

Placeholder for Robot prototype met medewerkerRobot prototype met medewerker
Mkb-innovatiestimulering Regio en TopsectorenVersnel uw innovatieproject met MIT-subsidie

Bezig met innovatie en sluit uw project aan bij een van de tien Topsectoren? Vraag subsidie aan.

Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren
Placeholder for Virtual reality innovatie kunstmatige intelligentieVirtual reality innovatie kunstmatige intelligentie
InnoverenInnovatie

Succesvol innoveren vraagt om een juiste aanpak. Epiic is expert in innovatiestrategie en -management.

Innoveren

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Placeholder for Robot prototype met medewerkerRobot prototype met medewerker
WhitepaperMIT subsidieregeling: speciaal voor mkb’ers die innoveren

Wilt u de haalbaarheid van uw innovatie toetsen? Of wilt u samen met minstens één andere mkb’er werken aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product of dienst? Dan is de MIT-regeling interessant.

Placeholder for RobotRobot
NieuwsSlagingskans MIT-subsidie groter geworden in Zuid-Nederland

Wilt u als ondernemer in Zuid-Holland gebruikmaken van MIT-subsidie? Uw kansen op een succesvolle aanvraag zijn groter geworden.

Placeholder for Brainstorm innovatieBrainstorm innovatie
NieuwsMIT R&D samenwerkingsprojecten: subsidie voor mkb’ers die samen innoveren

Op 11 juni gaat de subsidie MIT R&D samenwerkingsprojecten weer open. Als mkb'er kunt u samen met andere mkb'ers werken aan een innovatie die aansluit bij een van de Topsectoren. Deze subsidie kan dan interessant zijn voor uw project.