Placeholder for Statice heldenStatice helden

Statice Helden innoveert duurzaam met subsidie. U ook?

Klantverhaal Statice Helden

Statice Helden innoveert met subsidie. U ook?

Steeds meer ondernemers nemen duurzaamheid en circulariteit op in hun businessplan. Zo ook Statice Helden. Epiic vroeg subsidie aan voor deze recyclingspecialist. Met succes. Dankzij de financiering kan het bedrijf zijn innovatieplannen realiseren.

Een tweede leven voor elektronica

Statice Helden is specialist in het recyclen van witgoed en elektronica. Het bedrijf is zeer innovatief en hecht veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Met behulp van nieuwe scheidingstechnieken maakt het bedrijf reststromen weer waardevol als nieuwe grondstof. Zo ontwikkelt Statice Helden een nieuw proces om Flat Panel Displays (FPD’s) volwaardig te recyclen en hergebruiken. Onderdelen van oude FPD’s worden niet onnodig verschroot, maar Statice Helden voegt op een duurzame manier waarde toe aan de reststromen. Zo krijgen onderdelen van oude FPD’s een tweede leven.

Belangrijke stappen dankzij subsidie

Om dit innovatieve duurzaamheidsproject mogelijk te maken, heeft Epiic subsidie aangevraagd voor Statice Helden. Nick Sanders, consultant innovatie: “We hebben eerst een plan van aanpak opgesteld om de ontwikkeling te realiseren. Onderdeel van dit plan was het in kaart brengen van ontwikkelingen, behoeften, risico’s en afhankelijkheden. Dit plan is vervolgens ook gebruikt om financiering voor het project aan te vragen. Daarbij hebben we ons op verschillende stimuleringspotten gefocust, waaronder het innovatie ontwikkelprogramma ‘Limburg Toekomstbestendig’ van het Limburgs Instituut voor OntwikkelingsFinanciering (LIOF). We zijn trots dat het gelukt is. Het binnenhalen van de subsidiegelden helpt Statice Helden belangrijke stappen vooruit te zetten.”

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Nick
Placeholder for Nick SandersNick Sanders
Wilt u ook een innovatief, duurzaam project starten? En wilt u weten hoe u dit kunt realiseren? Of wilt u financiering aanvragen? Neem contact met mij op

Nick Sanders
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-23824937

Linkedin

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Innovatie tools

Van innovatie naar een succesvol project met de innovatie tools van Epiic

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.