Placeholder for De RomeinDe Romein

Subsidie MKB Idee voor eigen opleiding De Romein

Klantverhaal De Romein, Chaya Vos

De Romein Infra en Milieu vroeg in samenwerking met Epiic de subsidie MKB Idee aan. Mét succes: onlangs werd de subsidie van €124.999 toegekend. Bovendien werd de subsidieaanvraag van alle 231 inzendingen als beste beoordeeld!

Praktijkgerichte academy

De Romein is specialist in grondverzet bij het ondersteunen van overheden en bedrijven in onder meer kabelaanleg en pijpleidingenbouw, specifiek voor de energietransitiemarkt. Een voorbeeld hiervan is het grondwerk voor de aanleg van pijpleidingen en de realisatie van een hoogspanningsnet. "Voor dit internationale en specialistische werk is het lastig om aan goed geschoold personeel te komen", vertelt Human Resource Manager Chaya Vos-Verhagen van De Romein. "Daarom willen we een eigen praktijkgerichte academy starten om zelf ons personeel op te leiden. Onze medewerkers hebben kennis en de juiste begeleiding nodig om dit werk te kunnen doen, de bestaande opleidingen voldoen hierin niet volledig."

Subsidiemogelijkheden

Vos ging op zoek naar subsidiemogelijkheden. Ze downloadde op de website van Epiic het whitepaper over de subsidieregeling SLIM. Patrick Verschure, consultant innovatie bij Epiic, nam contact met haar op. Vos: "Ik ben met Patrick in gesprek gegaan om te kijken welke subsidiemogelijkheden er nog meer waren en zo is het balletje gaan rollen. Uiteindelijk bleek MKB Idee het best te passen bij onze plannen en vroegen we deze subsidie aan." MKB Idee is bedoeld voor mkb-bedrijven die willen investeren in hun personeel, maar hierbij tegen belemmeringen aanlopen. Recent kreeg De Romein bericht dat de subsidie van maar liefst € 124.999 is toegekend.

Kwaliteitsniveau

Met deze subsidie kan De Romein de academy gaan opstarten. Vos: "Maar zo'n tien procent van ons werk is in Nederland, de rest in het buitenland. Ons personeel daar werkt bijvoorbeeld aan kabels van hoogspanningsmasten. Als basisopleiding hebben zij vaak de SOMA-machinistenopleiding gedaan of een GWW-opleiding. Voor de academy gaan we zelf leermeesters aanstellen, die al bij ons werken en het gewenste kwaliteitsniveau hebben. Het is de bedoeling dat deze opleiding vanaf januari wordt opgenomen in ons onboarding-programma. Ook kunnen andere bedrijven hun personeel hier op termijn laten opleiden. We willen hiervoor gaan samenwerken met onder andere het opleidingsinstituut SOMA."

Tijdig informeren

Vos is erg tevreden over de samenwerking met Epiic. "Ik vertelde Patrick wat onze plannen waren en hij stelde hierover veel vragen. Aan de hand van deze informatie schreef hij een plan. Op details heb ik dit bijgeschaafd. Ook zorgde ik voor aanvullend cijfermateriaal, zoals het aantal moeilijk invulbare vacatures in deze sector. Het contact met Epiic verloopt voorspoedig. Patrick informeert ons tijdig als we ergens aan moeten denken. Zo moeten we voor de verantwoording van het project gegevens aanleveren bij de subsidieverstrekker. Ook de juiste documenten hiervoor verzorgt Epiic voor ons. Afspraken over de realisatie en voortgang staan in de planning. Op die manier kunnen we goed monitoren of alles volgens planning loopt of dat we misschien uitstel moeten aanvragen. We krijgen nu elke drie maanden een deel van de subsidie. Als alles goed gaat, hopen we komende winter de eerste medewerkers te kunnen gaan bijscholen."

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Patrick
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Wilt u sparren over MKB Idee of andere subsidiemogelijkheden? Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin

Subsidies en personeel

Naast MKB Idee zijn er nog meer interessante subsidies voor personeel. Een overzicht van deze subsidies kunt u terugvinden op onze overzichtspagina 'Subsidies en personeel'.

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Subsidies en personeel

Placeholder for Stagiair in garage aan het werkStagiair in garage aan het werk
Subsidies en personeel
NieuwsOok in 2024 subsidie Praktijkleren voor leerling-werknemers

Heeft u in 2024 een leerling-werknemer begeleid in uw bedrijf? Dan kunt u aan het eind van het schooljaar weer de subsidie Praktijkleren aanvragen.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2024 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Stagiaires leren in een fabriekStagiaires leren in een fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsSubsidie Praktijkleren ook voor Derde Leerweg

Veel werkgevers weten dat zij de subsidie Praktijkleren kunnen aanvragen voor het begeleiden van leerlingen die een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. Minder bekend is dat deze subsidie ook geldt voor de Derde Leerweg. De voorwaarden op een rij.

Placeholder for Oudere werknemer in fabriekOudere werknemer in fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsMDIEU voor duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden

Vindt u het als ondernemer belangrijk dat uw medewerkers gezond kunnen doorwerken tot hun pensioen? Of wilt u oudere werknemers met zwaar werk de mogelijkheid geven eerder te stoppen met werken? Dan biedt de MDIEU interessante mogelijkheden.

Placeholder for Ontwikkelen personeelOntwikkelen personeel
Subsidies en personeel
NieuwsSamen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Eenmaal per jaar kunt u samen met andere mkb'ers SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.

Placeholder for leerling mbo werk aan machine in praktijkonderwijsleerling mbo werk aan machine in praktijkonderwijs
Subsidies en personeel
NieuwsBetere aansluiting onderwijs op arbeidsmarkt? In 2024 weer RIF-subsidie

Het beroepsonderwijs moet beter aansluiten op onze arbeidsmarkt. Via het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) wil de overheid projecten stimuleren die hieraan bijdragen. Heeft u een idee? In 2024 kunt u tot € 2,5 miljoen subsidie aanvragen per project.

Placeholder for TipsTips
Subsidies en personeel
ArtikelSubsidie Praktijkleren, dit zijn de tips & tricks

Bent u een leerwerkbedrijf, heeft u het afgelopen schooljaar leerlingen begeleid en wilt u in aanmerking komen voor de subsidie Praktijkleren? Dit zijn de tips & tricks om te voldoen aan de voorwaarden van de subsidie Praktijkleren en om maximale subsidie te behalen.