Placeholder for Florensis bloemen plantenFlorensis bloemen planten

We hebben al substantiële subsidiebedragen ontvangen

Klantverhaal Florensis, Robert van Kints

Florensis is een veredelaar van plantenrassen en leverancier van uitgangsmateriaal, gespecialiseerd in eenjarige planten, potplanten, primula’s, violen, vaste planten en snijbloemen. De afgelopen jaren vroeg Epiic met succes onder andere WBSO-subsidie aan voor het bedrijf. “Zelf hebben wij er de specialistische kennis en capaciteit niet voor in huis.”

Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk

Florensis is inmiddels een aantal jaar klant van Epiic. Financial manager Robert van Kints: “We hebben jaren gewerkt met andere subsidieadviseurs. In de branche hoorden we dat Epiic goede resultaten boekt met het aanvragen van Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk (WBSO) voor onze veredelingsactiviteiten. Onze toenmalige adviseur heeft deze mogelijkheden slechts deels bij ons aangekaart. Dat was voor ons reden om over te stappen. Sinds we samenwerken met Epiic hebben we al substantiële subsidiebedragen ontvangen.”

Tijdsbesparing door uitbesteden subsidietraject

Het bedrijf koos er lang geleden al voor het aanvraagtraject voor subsidies uit te besteden. Van Kints: “De kennis die daarvoor nodig is, hebben we zelf onvoldoende in huis. Je moet beschikken over zeer specialistische kennis en er gaat veel tijd in zitten. Je kunt als bedrijf nu eenmaal niet vier weken lang alles uit je handen laten vallen. Daarnaast komt het professioneel over bij de subsidieverstrekker als er een erkend bureau aan de aanvraag heeft meegewerkt.”
Epiic verzorgde voor Florensis de aanvragen voor WBSO. Van Kints: “We hebben inmiddels ook al investeringssubsidie ontvangen voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden binnen ons bedrijf.”

Afweging

Hoe gaat zo’n subsidieaanvraag in zijn werk? “Dat verschilt. Regelmatig komt Epiic zelf met voorstellen. Ook komen we soms interessante subsidies tegen in de nieuwsbrief van Epiic. In principe zijn wij er niet op uit om maar zo veel mogelijk subsidies binnen te halen. Het werk moet wel in verhouding zijn met de hoogte van het bedrag en de kans dat je de subsidie daadwerkelijk krijgt. Deze afweging maken we per aanvraag en in overleg met Epiic. Soms kan een aanvraag voor € 1.000 voor een klein project toch de moeite waard zijn, om te zien of er subsidiekans is voor een groter project.”

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Roy
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Wilt u meer weten over Epiic en over uw subsidiekansen? Neem contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man

Download het whitepaper

Fiscale stimuleringsregeling voor uw R&D projecten

Financiële lasten van speur- en ontwikkelingswerk verlagen en voert u deze werkzaamheden zelf als onderneming uit? Behaal nu fiscaal voordeel met WBSO.

Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man
Wet Bevordering Speur- en OntwikkelingswerkFiscaal voordeel met WBSO

Ontwikkelt u nieuwe producten, processen of software? Maak gebruik van WBSO.

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk
Placeholder for Artificial intelligence innovatieArtificial intelligence innovatie
Financieren in vier stappenFinancieren in vier stappen

Een innovatie of investering financieren? Met het Epiic vierstappenplan.

Financieren in vier stappen

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Innovatie tools

Van innovatie naar een succesvol project met de innovatie tools van Epiic

Ook interessant voor u