Placeholder for BoltricsBoltrics

Zonder subsidie geen innovatie

Klantverhaal Boltrics, Jan Bolks

Succesvolle subsidieaanvragen

Boltrics levert software aan logistieke dienstverleners; van koelvrieshuizen tot lucht- en zeevrachtbedrijven. Samen met Epiic deed het innovatieve ICT-bedrijf meerdere malen succesvol een subsidieaanvraag. “Het is altijd een uitdaging om te bewijzen dat je subsidiewaardig bent.”

Directeur Jan Bolks startte met deze focus op logistieke dienstverleners op 1 januari 2010. Aanleiding was dat drie koel- en vriesbedrijven hun logistieke processen wilden ondersteunen met software, gebaseerd op Microsoft Dynamics. Directeur Jan Bolks: “In deze branche was software vooral maatwerk. De drie bedrijven zochten een collectieve maatwerkoplossing voor de hele branche. Branchevereniging Nekovri (Nederlandse koel- en vriesbedrijven) kwam daarvoor bij ons terecht. Zij vroegen ons dé brancheoplossing te ontwikkelen en deze up-to-date te houden.”

Totaal nieuwe toepassing

"Boltrics startte in 2010 vanaf scratch", vertelt Bolks. “In tegenstelling tot handel- en productiebedrijven beheren logistiek dienstverleners niet hun eigen voorraad, maar de goederen van meerdere opdrachtgevers. Dat betekent dat ze niet de wens van één enkele organisatie moeten kunnen ondersteunen, maar die van verschillende klanten. Daardoor hebben ze een andere IT-behoefte. Om die het beste te kunnen ondersteunen, namen we het Microsoft Dynamics-platform als programmeerbasis en proberen we daarop nieuwe technieken te ontwikkelen en toe te passen om voorop te blijven lopen.”

Subsidiekansen

In twintig weken bouwde Boltrics een product en rolde dit vervolgens binnen drie maanden uit bij de eerste twee klanten. Bolks: ”Productontwikkeling is bij ons een continu, dagelijks proces. Elke nacht wordt software bevroren en worden lopende implementaties automatisch bijgewerkt tot de nieuwste versie." De ondernemer signaleerde subsidiekansen en werkte samen met een externe subsidieadviseur aan een WBSO-aanvraag (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Met deze fiscale stimuleringsregeling compenseert de Nederlandse overheid een deel van de loonkosten en overige kosten en uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O).

Risico’s afdekken

De onderneming groeide verder. “We wilden het financiële vlak onderbrengen bij een professional die ons ook kon voorzien van advies op andere vlakken. Zo kwamen we bij ABAB terecht.” Een strategische keuze, omdat het bedrijf ook buiten de Nederlandse grenzen kijkt en volop innoveert. Boltrics is een nog jonge onderneming en zocht ondersteuning op meerdere vlakken. “Dan heb je goede partners nodig. Via ABAB kwamen we terecht bij Epiic. Subsidies zijn een noodzaak voor bedrijven die investeren in innovaties. Je neemt immers grote risico’s en dan is het fijn dat er subsidies zijn om die risico’s af te dekken. Epiic neemt ons al het administratieve werk uit handen en richt zich helemaal op subsidies. Zo kunnen wij onze focus leggen op techniek en het bieden van een oplossing.”

Waardevol

Inmiddels maakte de onderneming gebruik van de WBSO en de Innovatiebox. Met de Innovatiebox krijgen zij korting op de vennootschapsbelasting. “Die aanvragen waren succesvol. De verkregen subsidies boden ons de mogelijkheid om te blijven investeren. Zeker in de ICT is het zeer waardevol om te blijven innoveren.”

Uitdaging

Bolks is zeer tevreden over de samenwerking met Epiic. “Het is altijd een uitdaging om te bewijzen dat je met innovatie bezig bent en waarom dat subsidiewaardig is. Twee keer dreigde onze aanvraag te worden afgewezen, maar beide keren wisten ze het tij te keren. Daar ben ik heel blij om.”
Epiic ondersteunt het bedrijf gedurende het hele subsidietraject. Van het invullen van de aanvraag en al het regelwerk eromheen tot aan het onderhandelen met de Belastingdienst over de toepassing van de Innovatiebox. “Het is belangrijk dat alles waterdicht en netjes geregeld is. Wij hebben er zo geen omkijken naar.”

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Roy
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Wil je meer weten over Epiic of wil je sparren over je subsidiemogelijkheden? Neem contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man

Download het whitepaper

Fiscale stimuleringsregeling voor uw R&D projecten

Financiële lasten van speur- en ontwikkelingswerk verlagen en voer je deze werkzaamheden zelf als onderneming uit? Behaal nu fiscaal voordeel met WBSO.

Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man
Wet Bevordering Speur- en OntwikkelingswerkFiscaal voordeel met WBSO

Ontwikkelt u nieuwe producten, processen of software? Maak gebruik van WBSO.

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk
Placeholder for Design van pijpen industrieDesign van pijpen industrie
Businesscase developmentBusinesscase development

Ondersteuning bij het ontwikkelen van je businesscase.

Businesscase development

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Meer over WBSO