Placeholder for Podopraktijk KoksPodopraktijk Koks

Zonder subsidie waren we gestopt met dit project

Klantverhaal Podopraktijk Koks

Koks Podopraktijk in Gemert is bezig met de ontwikkeling van software en een speciale 3D-printer waarmee podologen en podotherapeuten op een betaalbare manier zelf steunzolen kunnen printen. Voor onderzoek en ontwikkeling ontving eigenaar Roland Koks al fiscaal voordeel uit de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). En ook kreeg hij een flink bedrag vanuit de regeling MKB-Idee.

Techniek toegankelijk maken

Naast het opmeten en analyseren van voeten en het produceren van orthopedische schoenen en steunzolen, is ondernemer Roland Koks samen met zijn zoon Bart een geheel nieuwe manier van werken aan het ontwikkelen. “Mijn zoon is ict’er en vond dat het er in deze sector wel erg ouderwets aan toeging.” De ondernemer besloot samen met zijn zoon aan de slag te gaan. “Bart ontwikkelde software waarmee we steunzolen kunnen ontwerpen en de freesmachines kunnen aansturen. En nu gaan we nog een stap verder: momenteel zijn we bezig met een project om van het frezen van steunzolen naar het 3D-printen van de steunzool te gaan. Dan heb je geen dure freesmachines meer nodig, geen productieafval, geen stof en geen lawaai in de werkplaats. We willen deze techniek ook toegankelijk maken voor andere podologen en podotherapeuten.”

Subsidie als keerpunt

Op advies van een collega-ondernemer nam Koks contact op met Epiic om te bekijken of er subsidiemogelijkheden waren voor zijn project. Samen met Consultant Innovatie Patrick Verschure vroeg Koks fiscaal voordeel aan uit de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO). Deze regeling vergoedt een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk. “Dat was echt een keerpunt voor ons: als we deze steun niet hadden gekregen, moesten we stoppen met ons project.”

Sneller klaar voor de markt

Daarnaast adviseerde Patrick de ondernemer zich te verdiepen in scholing. Als je leerlingen al tijdens de opleiding vertrouwd kunt maken met nieuwe technieken, is een product veel makkelijker in de markt te zetten. Net op dat moment kwam de functie van directeur vrij bij de particuliere Academie voor Podologie (AVP) te Utrecht, een kennisinstelling voor voet en houding. Koks besloot die taak op zich te nemen. “We willen dat straks iedere podoloog of podotherapeut hiermee kan werken. Daarom hebben we, op initiatief van Patrick, ook subsidie aangevraagd uit de regeling MKB-Idee. En ook deze subsidie is toegekend. Daarmee zijn we waarschijnlijk binnen een jaar klaar om de markt op te gaan.” De regeling MKB-Idee daagt het midden- en kleinbedrijf uit om het tekort aan vaktechnisch personeel op te lossen door belemmeringen weg te nemen, zodat het mkb gaat investeren in de scholing en ontwikkeling van huidige en toekomstige werknemers.

Erg tevreden

Koks is erg tevreden over de begeleiding van Epiic. “Patrick heeft ons perfect geholpen. We kwamen nooit voor verrassingen te staan, hij heeft ons een eerlijke inschatting van de kans van slagen gegeven en weet precies waarop we moeten letten. Ook heeft hij ons verhaal op papier gezet op een manier waarop wij dat zelf nooit zouden kunnen. Je hebt echt iemand als Patrick nodig, zodat je je als ondernemer op je bedrijf kunt richten.”

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Roy
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Neem voor meer informatie over uw subsidiemogelijkheden contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man

Download het whitepaper

Fiscale stimuleringsregeling voor uw R&D projecten

Financiële lasten van speur- en ontwikkelingswerk verlagen en voert u deze werkzaamheden zelf als onderneming uit? Behaal nu fiscaal voordeel met WBSO.

Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man
Wet Bevordering Speur- en OntwikkelingswerkFiscaal voordeel met WBSO

Ontwikkelt u nieuwe producten, processen of software? Maak gebruik van WBSO.

Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk
Placeholder for E-learningE-learning
Subsidies voor personeelSubsidies voor personeel

Door te investeren in uw medewerkers investeert u ook in de toekomst van uw bedrijf.

Subsidies voor personeel

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Innovatie tools

Van innovatie naar een succesvol project met de innovatie tools van Epiic

Ook interessant voor u