Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Circulaire wereldCirculaire wereld

50% kosten vergoed via subsidie Circulaire Ketenprojecten

Samen met de keten werken aan circulaire projecten? Via de subsidie Circulaire Ketenprojecten krijgt u 50% van uw projectkosten vergoed.

Subsidie Circulaire Ketenprojecten

De subsidie Circulaire Ketenprojecten is een interessante subsidie als u samen met andere mkb’ers een circulair(e) product, dienst of proces wilt ontwerpen. Het stelt u en uw projectpartners in staat om te onderzoeken hoe u binnen uw project barrières kunt tackelen. Dankzij de subsidie wordt de transitie naar een circulaire economie makkelijker te realiseren.

Samenwerken binnen de circulaire keten is een voorwaarde

Zoals de titel van de subsidie al aangeeft, is samenwerken binnen de circulaire keten een harde eis. Die samenwerking moet bestaan uit minimaal drie en maximaal zes mkb-ondernemers. Ook als grote onderneming kunt u overigens deelnemen aan een ketenproject. De groep moet in dat geval bestaan uit twee tot vijf mkb’ers en één grote ondernemer.

Let op: voorafgaand aan het project moet u aannemelijk kunnen maken dat uw plannen haalbaar zijn.

Gedurende het project worden u en uw projectpartners begeleid door een externe procesbegeleider. Deze moet u zelf selecteren. Wilt u weten welke eisen hieraan gesteld worden? Neem gerust contact op met onze adviseurs.

Wat is de hoogte van de subsidie?

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten. Per ketenpartner kunt u maximaal € 20.000 aan subsidie ontvangen. Buiten de financiële ondersteuning is de subsidieregeling er ook op gericht om voor blijvende ketensamenwerkingen te zorgen. Na afloop van het project moeten daarom minimaal drie van de ketenpartners in verschillende rollen met elkaar blijven samenwerken.

Voor de openstelling van 2023 is € 4.000.000 budget beschikbaar. Uw subsidieaanvraag wordt beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Wees er daarom op tijd bij! De subsidie opent op 23 maart 2023 om 09:00 uur en sluit weer op 29 september 2023 om 12:00 uur.

Update: inmiddels is bekend geworden dat de subsidie is overtekend. Mogelijk worden niet alle subsidieaanvragen goedgekeurd, stuur daarom uw subsidieaanvraag nog wel in.

Bent u van plan om samen met uw keten de circulaire economie te versnellen en vermindert uw project CO2-uitstoot of grondstofgebruik? Onze experts adviseren u graag over de mogelijkheden die de subsidie Circulaire Ketenprojecten u kan bieden.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Bram elberseBram elberse
Neem contact met mij op

Bram Elberse
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-51258698

Linkedin
Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Ook interessant voor u

Placeholder for Circulaire wereldCirculaire wereld
Circulaire economie
Nieuws50% kosten vergoed via subsidie Circulaire Ketenprojecten

Samen met de keten werken aan circulaire projecten? Via de subsidie Circulaire Ketenprojecten krijgt u 50% van uw projectkosten vergoed.

Placeholder for Bloemen in kasBloemen in kas
Circulaire economie
NieuwsDe weg naar een duurzame sierteeltketen

Epiic en Greenhouse Marketeers hebben om tafel gezeten met een aantal belangrijke ketenpartijen uit de sierteeltsector. Doel was te onderzoeken of er een gezamenlijke ambitie is om de sierteeltketen te verduurzamen en wat ieders rol daarbij is. Er zijn duidelijk kansen om samen impact te maken.

Placeholder for Windmolens circulair ondernemenWindmolens circulair ondernemen
Circulaire economie
TalkshowCirculair ondernemen, zet de eerste stap

Steeds meer bedrijven zetten de stap naar circulair ondernemen. Maar die omslag gaat niet vanzelf. Voor Epiic reden om een studiotalk te organiseren.

Placeholder for Man en CO2 icoonMan en CO2 icoon
Circulaire economie
ArtikelSubsidiekansen voor een circulaire economie

Steeds meer bedrijven kiezen voor een circulaire bedrijfsstrategie.

Placeholder for Windmolens circulair ondernemenWindmolens circulair ondernemen
Circulaire economie
ArtikelSubsidie voor circulaire economie of CO2 reductie? Check uw kansen

Plannen om maatregelen te nemen op het gebied van CO2-reductie of de circulaire economie?

Placeholder for Strand circulaire economieStrand circulaire economie
Circulaire economie
ArtikelCirculaire economie: wat is het en hoe ondersteunt de overheid?

Circulaire economie: het is een term die te pas en te onpas gebruikt wordt. Maar wat houdt een circulaire economie eigenlijk precies in? En hoe helpt de overheid ondernemers om de stap naar circulair ondernemen te zetten?