Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens

Aanspraak maken op SDE++? Een kwalitatief goed projectplan helpt

De subsidie SDE++ richt zich zowel op hernieuwbare energie als op CO2-reductie. Een goed plan? Meer kans!

01 januari 2024

Tegemoetkoming CO2-reductie met SDE++

De SDE++-regeling focust zich op CO2-reductie in combinatie met het opwekken van hernieuwbare energie. Gaat u (duurzame) energie produceren of CO2-verminderende technieken toepassen? Zorg voor een goed projectplan.

Het verminderen van de CO2-uitstoot staat hoog op de agenda van de overheid. Om de doelen van het klimaatakkoord te behalen moet deze uitstoot fors omlaag. Wilt u investeren in het terugdringen van CO2-emissie? Dan krijgt u via de regeling SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie) een tegemoetkoming per ton CO2-reductie. Om de klimaatdoelen zo kostenefficiënt mogelijk te behalen, krijgen goedkopere technieken voorrang.

Categorieën in de SDE++-regeling

In de SDE++-regeling zijn vijf hoofdcategorieën:

Moment aanvragen SDE++

Het aanvragen van SDE++ subsidie verloopt in fases vanaf 10 september 2024. Wanneer u gelijk bij openstelling een aanvraag indient, heeft u de hoogste kans op goedkeuring. U krijgt dan echter wel de laagste vergoeding per eenheid productie. Het verschil per fase kan dus van grote invloed zijn op de rendabiliteit van uw project. Ga tijdig in gesprek met onze SDE++ expert Dennis Timmermans over de vergoeding die u minimaal nodig hebt om uw project rendabel uit te kunnen voeren. Hij adviseert u graag over de juiste aanpak.

Vergroot uw subsidiekansen

Bij de SDE++-subsidie kan er voor meer projecten subsidie aangevraagd worden. Dit brengt meer concurrentie met zich mee. De verwachting is dan ook dat het budget sneller uitgeput zal zijn. Een goede voorbereiding, juiste strategie en een kwalitatief hoogstaand projectplan vergroten uw kansen op toekenning. De consultants van Epiic hebben hier ruime ervaring mee.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Dennis
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die SDE++ u biedt? Neem contact met mij op!

Dennis Timmermans
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-10208935

Linkedin
Placeholder for ZonnepanelenparkZonnepanelenpark
Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)Voor ondernemers die kiezen voor groen en duurzaam

Hernieuwbare energie produceren? Investeren in duurzame technieken om uw CO2-uitstoot omlaag te brengen?

Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)
Placeholder for LampenLampen
Energie-innovatie (DEI+)Subsidie voor energie-innovatie

Subsidie voor innovatie op het gebied van CO2-reductie.

Energie-innovatie (DEI+)

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.
Whitepaper
Placeholder for Bedrijfspand duurzaam bouwenBedrijfspand duurzaam bouwen

Download het whitepaper

Duurzaam bedrijfspand? Fiscaal voordeel en subsidie

Wilt u investeren in de bouw of verbouw van een bedrijfspand? En wilt u daarbij milieuvriendelijke en energiezuinige maatregelen treffen? Dan zijn er diverse mogelijkheden om fiscaal voordeel te ontvangen of subsidie aan te vragen. Denk aan de investeringsregelingen EIA en MIA\Vamil of aan subsidies zoals ISDE en SDE++.

Ook interessant voor u

Placeholder for ZonnepanelenparkZonnepanelenpark
NieuwsSDE++ in 2024 voor hernieuwbare energie en CO2-reductie

Ook in 2024 is het weer mogelijk om SDE++ subsidie aan te vragen. Wilt u projectmatig investeren in het opwekken van duurzame energie en zo de CO2-uitstoot reduceren? Vanaf 10 september kunt u een aanvraag indienen.

Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens
WhitepaperEIA en MIA: fiscaal voordeel voor duurzaam bedrijfsmiddel

Wilt u investeren in energiezuinige of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? En wilt u meer weten over de mogelijkheden voor fiscaal voordeel? Download het gratis whitepaper.