Aanspraak maken op SDE++? Een kwalitatief goed projectplan helpt
De subsidie SDE++ richt zich zowel op hernieuwbare energie als op CO2-reductie. De regeling gaat 5 september open. Een goed plan? Meer kans!
Tegemoetkoming CO2-reductie met SDE++
De SDE++-regeling focust zich op CO2-reductie in combinatie met het opwekken van hernieuwbare energie. Gaat u (duurzame) energie produceren of CO2-verminderende technieken toepassen? Zorg voor een goed projectplan.
Het verminderen van de CO2-uitstoot staat hoog op de agenda van de overheid. Om de doelen van het klimaatakkoord te behalen moet deze uitstoot fors omlaag. Wilt u investeren in het terugdringen van CO2-emissie? Dan krijgt u via de regeling SDE++ (Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie) een tegemoetkoming per ton CO2-reductie. Om de klimaatdoelen zo kostenefficiënt mogelijk te behalen, krijgen goedkopere technieken voorrang.
Categorieën in de SDE++-regeling
In de SDE++-regeling zijn vijf hoofdcategorieën:
- hernieuwbare elektriciteit: zon, wind, water en osmose;
- hernieuwbare warmte: biomassa, geothermie en zonthermie;
- hernieuwbaar gas: biomassa;
- CO2-arme warmte: aquathermie, thermische energie, daglichtkas, zon PVT-panelen met warmtepomp, elektrische boiler, geothermie, restwarmtebenutting en industriële warmtepomp;
- CO2-arme productie: CCS, CCU, geavanceerde hernieuwbare brandstoffen en waterstof uit elektrolyse met behulp van hernieuwbare elektriciteit.
Moment aanvragen SDE++
Het aanvragen van SDE++ subsidie verloopt in fases. Wanneer u gelijk bij openstelling een aanvraag indient, heeft u de hoogste kans op goedkeuring. U krijgt dan echter wel de laagste vergoeding per eenheid productie. Het verschil per fase kan dus van grote invloed zijn op de rendabiliteit van uw project. Ga tijdig in gesprek met onze SDE++ expert Dennis Timmermans over de vergoeding die u minimaal nodig hebt om uw project rendabel uit te kunnen voeren. Hij adviseert u graag over de juiste aanpak.
Let op: de SDE++ subsidie zou in juni weer opengaan. De nieuwe aanvraagronde is loopt nu van 5 september tot en met 5 oktober.
Vergroot uw subsidiekansen
Bij de SDE++-subsidie kan er voor meer projecten subsidie aangevraagd worden. Dit brengt meer concurrentie met zich mee. De verwachting is dan ook dat het budget sneller uitgeput zal zijn. Een goede voorbereiding, juiste strategie en een kwalitatief hoogstaand projectplan vergroten uw kansen op toekenning. De consultants van Epiic hebben hier ruime ervaring mee.


Wilt u meer weten over de mogelijkheden die SDE++ u biedt? Neem contact met mij op!


Hernieuwbare energie produceren? Investeren in duurzame technieken om uw CO2-uitstoot omlaag te brengen?
Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)

Subsidie voor innovatie op het gebied van CO2-reductie.
Energie-innovatie (DEI+)Subsidies
Daarom een subsidietraject via Epiic
Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.
- Uitgekiend stappenplan
Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft. - Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt. - Een echte gesprekspartner
Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.


Download het whitepaper
Duurzaam bedrijfspand? Fiscaal voordeel en subsidie
Wilt u investeren in de bouw of verbouw van een bedrijfspand? En wilt u daarbij milieuvriendelijke en energiezuinige maatregelen treffen? Dan zijn er diverse mogelijkheden om fiscaal voordeel te ontvangen of subsidie aan te vragen. Denk aan de investeringsregelingen EIA en MIA\Vamil of aan subsidies zoals ISDE en SDE++.