Placeholder for Puzzelstukjes Belgie en NederlandPuzzelstukjes Belgie en Nederland

Crossroads: innoveren over de Vlaams-Nederlandse grens

In 2023 is er weer een openstelling van CrossRoads. Deze subsidieregeling, onderdeel van het Europese subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland, stimuleert de ontwikkeling van kansrijke innovaties over de Vlaams-Nederlandse grens.

03 juli 2023

Welke projecten komen in aanmerking voor subsidie Crossroads?

Voor kleine en middelgrote mkb’ers is samenwerken over de grens vaak nog een stap te ver. Een gemiste kans, want ook net over de grens liggen vaak kansen voor innovatie en toegang tot nieuwe markten. CrossRoads geeft ondernemers in de grensstreek een zetje in de juiste richting en ondersteunt ze bij het realiseren van kansrijke innovaties. De subsidieregeling richt zich op projecten die bijdragen aan belangrijke maatschappelijke transities:

Samenwerkingspartner vinden

Gaat u een innovatieproject opstarten en zoekt u of heeft u een partner over de grens? Dan kan deze subsidieregeling interessant zijn. Voorwaarde is dat uw project gericht is op het ontwikkelen en demonstreren van prototypes van nieuwe processen, producten of diensten met een nadrukkelijke bijdrage aan bovengenoemde transitieprioriteiten. Uw samenwerkingsverband moet bestaan uit minimaal één kleine of middelgrote onderneming uit Zuid-Nederland en één uit Vlaanderen. (Bron afbeelding LIOF)

Let op: U kunt van 1 september tot en met 13 oktober een aanvraag indienen.

Placeholder for Cross Roads RegioCross Roads Regio

Welke kosten komen in aanmerking voor subsidie?

De kosten die in aanmerking komen voor subsidie zijn: kosten voor personeel en verbruikersgoederen, externe kosten of kosten voor onderaannemers. Deze worden tegen maximaal 50% gesubsidieerd tot een maximum van € 250.000 per project.

De subsidie wordt toegekend op basis van de kwaliteit van uw project. De volgende criteria zijn hierbij van belang:

De ambitie van Interreg Vlaanderen-Nederland – CrossRoads is om ten minste vijftig innovatieprojecten te selecteren met daarin minimaal 125 ondernemingen.

Samenwerken en partners

Heeft u een kansrijk innovatieproject en wilt u samenwerken over de grens, maar heeft u nog geen samenwerkingspartner? Onze experts beschikken over een breed netwerk in binnen- en buitenland en adviseren u graag over de mogelijkheden.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Joost SimkensJoost Simkens
Neem contact met mij op

Joost Simkens
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-51498348

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Overleg innovatieOverleg innovatie
NieuwsInternationaal innoveren met Eurostars

Subsidiemogelijkheden om samen met een partner te werken aan internationale innovatie.

Placeholder for Samenwerken team poppetjesSamenwerken team poppetjes
ArtikelSamen innoveren? Zo vindt u de juiste samenwerkingspartner

Innoveren gaat vaak sneller en beter met goede samenwerkingspartners. Denk aan bedrijven of instellingen die beschikken over technologische kennis die u zelf niet in huis hebt. Maar waar vindt u deze nationale of internationale partners?

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Placeholder for Video innovatie still 1Video innovatie still 1

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Epiic, expert in innovatiestrategie en -management

U werkt aan een veelbelovende innovatie en hebt hoge verwachtingen. Maar er zijn ook veel vragen. Hoe zorgt u voor een succesvolle businesscase? Hoe waarborgt u uw intellectueel eigendom? Waar vindt u de juiste mensen? Samen maken we uw innovatie toe een succes.