Placeholder for Tuinbouwkas en tabletTuinbouwkas en tablet

Duurzaam investeren in glastuinbouw? Vijf subsidiemogelijkheden

Subsidie voor nieuwe teeltsystemen (glas)tuinbouw

01 mei 2023

Subsidie voor nieuwe teeltsystemen (glas)tuinbouw

De (glas)tuinbouw is een van de meest innovatieve sectoren van Nederland. Onze tuinbouwkassen behoren tot de modernste van de wereld. Om de transitie naar een nog duurzamere manier van telen te versnellen, zijn er diverse interessante subsidieregelingen.

De (glas)tuinbouw doet er alles aan om steeds efficiënter te kunnen produceren. De sector heeft nieuwe teeltmethoden ontwikkeld en er is veel aandacht voor automatisering. Ook zijn veel telers zich gaan differentiëren in de markt door nieuwe of afwijkende producten te introduceren. Duurzaamheid, en dan met name het verminderen van de CO2-uitstoot, is al geruime tijd een belangrijk thema in de sector en de verwachting is dat duurzaam produceren steeds crucialer wordt. Maar hoe kunt u als teler nóg duurzamer produceren in een sector die op dit gebied al tot de top van de wereld behoort? Innovatie is het sleutelwoord en voor telers betekent dit: investeren in nieuwe teeltsystemen.

Investeren met subsidie

Om de transitie naar een nog duurzamere manier van telen te versnellen, subsidieert de Nederlandse overheid investeringen in de (glas-)tuinbouw die zorgen voor CO2-reductie of op een andere manier milieuwinst opleveren. Er is een groot scala aan subsidieregelingen en de verwachting is dat er de komende jaren nog meer nieuwe regelingen bijkomen. In onderstaande tabel geven we een overzicht van duurzame investeringen in de (glas-)tuinbouw die subsidie kunnen opleveren, zoals Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++), Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil, Marktintroductie Energie-innovaties (MEI) en Energie-efficiëntie glastuinbouw (EHG).

Let op: iedere regeling kent zijn eigen voorwaarden. Laat u hierover - vóór u een overeenkomst aangaat - goed adviseren.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans
Wilt u investeren in een van deze bedrijfsmiddelen? En wilt u weten of uw investering in aanmerking komt voor subsidie? Neem contact met mij op

Dennis Timmermans
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-10208935

Linkedin
Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens
Milieu-investeringsaftrek (MIA) en VamilMilieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil
Placeholder for Electrische auto wordt geladenElectrische auto wordt geladen
Energie-investeringsaftrekFiscaal voordeel op energiezuinige bedrijfsmiddelen

Energie-investeringsaftrek biedt fiscaal voordeel bij aanschaf van energiezuinige bedrijfsmiddelen.

Energie-investeringsaftrek
Placeholder for ZonnepanelenparkZonnepanelenpark
Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)Voor ondernemers die kiezen voor groen en duurzaam

Hernieuwbare energie produceren? Investeren in duurzame technieken om uw CO2-uitstoot omlaag te brengen?

Stimulering Duurzame Energietransitie (SDE++)
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw
Subsidies duurzaam investerenSubsidies duurzaam investeren

Met duurzame investeringen veel geld besparen.

Subsidies duurzaam investeren
Whitepaper
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.