Placeholder for ElektriciteitsmeterElektriciteitsmeter

Energiekosten omlaag? Investeer nu in verduurzamingsmaatregelen

De energieprijzen zijn sky high. Een goed moment om te investeren in verduurzamingsmaatregelen. Subsidies zorgen ook nog eens voor een extra impuls.

04 augustus 2023

Hoge energieprijzen, goed moment om te investeren in verduurzaming

De kostprijs van energie wordt in de regel bepaald door de marginale kosten van energiecentrales, windmolen- en zonneparken. Voorbeelden van marginale kosten zijn brandstof, exploitatie en onderhoud. De hoge brandstofprijzen van gas zorgen momenteel voor hoge marginale kosten. Dit heeft grotendeels te maken met verminderde gaslevering als gevolg van de geopolitieke spanningen in Europa en het afschalen van de gasproductie in Nederland. Maar ook de energietransitie en CO₂-emissierechten hebben invloed. Dit zorgt niet alleen voor hoge gasprijzen, maar ook hoge elektriciteitsprijzen.

Maatregelen om te verduurzamen

Om minder afhankelijk te worden van de energieprijzen is het verstandig om woningen, gebouwen en materieel te verduurzamen. Een aantal mogelijkheden op een rij.

Interessante subsidiemogelijkheden

Uit de miljoennota blijkt dat de overheid duurzaamheid sterk wil stimuleren. Dat doet zij onder andere met een aantal interessante subsidiemogelijkheden:

Download gratis
Placeholder for Groene landbouwGroene landbouw

Download het whitepaper

Fiscaal voordeel investering met EIA en MIA

Wilt u investeren in energiezuinige en/of milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen? Vraag fiscaal voordeel aan via de EIA en MIA\Vamil. Download het whitepaper.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Maarten
Placeholder for Maarten RommeMaarten Romme
Wilt u meer informatie over het treffen van verduurzamingsmaatregelen? Neem contact met mij op

Maarten Romme
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-10811042

Linkedin

Energiekosten besparen? Ook interessant voor u

Wilt u meer informatie over het treffen van verduurzamingsmaatregelen?

Gerelateerde artikelen

Placeholder for Opslag energie batterij industrieOpslag energie batterij industrie
ArtikelEen overvol stroomnet? Over oplossingen en kansen

De omschakeling van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare (duurzame) bronnen gaat in een razend tempo. Deze snelle veranderingen leggen echter ook uitdagingen bloot. Welke rol speelt energieopslag en welke kansen biedt dit voor ondernemers?

Placeholder for Plannen maken energietransitiePlannen maken energietransitie
ArtikelKansen energietransitie benutten? Technologie roadmap helpt

Welke kansen biedt de energietransitie uw bedrijf? Waar moet u als ondernemer in investeren? Hoe sluit uw technische knowhow aan bij de vraag van morgen? En sluit uw machinepark voldoende aan om aan die vraag te voldoen? Een technologie roadmap helpt om gerichter te plannen, investeren en kansen te verzilveren.

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.