Placeholder for Lightyear elektrische auto zonne energieLightyear elektrische auto zonne energie

€ 2,5 miljoen Europese subsidie voor Lightyear

01 november 2022

Lightyear uit Helmond heeft € 2,5 miljoen subsidie ontvangen uit het Europese programma Horizon 2020 (inmiddels Horizon Europe). De subsidie is bedoeld voor het naar de markt brengen van de eerste Nederlandse elektrische auto die zich oplaadt met zonne-energie. De subsidieaanvraag werd gewaardeerd met een uitzonderlijk hoge score.

Subsidieaanvraag Horizon

Vijf alumni van het Solar Team Eindhoven startten in 2017 met de ontwikkeling van een auto op zonne-energie, de Lightyear One. Inmiddels werken er ruim honderd werknemers aan de elektrische gezinsauto, heeft Lightyear haar productiehal in Helmond geopend en werken ze voortvarend door aan de realisatie. Het bedrijf viel al meerdere keren in de prijzen en afgelopen jaar werd ook de subsidieaanvraag voor Horizon 2020 goedgekeurd.

Subsidie voor innovatie

Horizon 2020, hét Europese subsidieprogramma dat inmiddels opgevolgd is door Horizon Europe, richt zich op onderzoek en innovatie. Met dit programma wil Europa haar internationale concurrentiepositie versterken door vooruitstrevende technologieën en hoogstaand onderzoek te stimuleren. Een slimme en duurzame samenleving staat centraal. Het mkb-instrument (de EIC-regeling) van het Horizon-programma ondersteunt bedrijven die een nieuw product, proces of dienst naar de markt willen brengen. Deze subsidie voor innovatie is erg populair: van de maar liefst 1.850 aanvragen die vanuit heel Europa zijn ingediend, werden slechts 60 subsidieaanvragen gehonoreerd, waaronder die van Lightyear.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Roy
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Wilt u innoveren met Horizon Europe en net als Lightyear uw kans op een succesvolle aanvraag vergroten? Neem contact met ons op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin
Whitepaper
Placeholder for Gloeilamp in handGloeilamp in hand

Subsidie voor grensverleggende innovaties

Download het whitepaper

Wilt u investeren in grensverleggende innovaties? De Europese Unie ondersteunt u graag via de European Innovation Council (EIC). Informeer naar de subsidiemogelijkheden

Placeholder for RobotRobot
Horizon EuropeHorizon Europe

Subsidie voor investeren in onderzoek, ontwikkeling en innovatie.

Horizon Europe
Placeholder for Europese vlaggenEuropese vlaggen
Subsidies internationaalSubsidies internationaal

Heeft u plannen om de stap naar het buitenland te wagen? Bekijk uw subsidiemogelijkheden.

Subsidies internationaal