Placeholder for MaatlatduurzameveehouderijMaatlatduurzameveehouderij

Fiscaal voordeel voor paardenhouders bij (ver)bouw stal

Ook als paardenhouder komt u in aanmerking voor fiscaal voordeel via de Maatlat Duurzame Veehouderij als u een stal (ver)bouwt.

03 januari 2024

Maatlat Duurzame Veehouderij voor paardenhouders

De Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) is een toetsingsinstrument waarmee u kunt nagaan hoe duurzaam u dieren huisvest na de bouw of verbouw van een stal. Uw bouwplannen worden beoordeeld op de onderwerpen ammoniak, dierenwelzijn, diergezondheid, bedrijf & omgeving, klimaat, fijnstof en brandveiligheid. Per onderwerp is een minimum aantal punten vereist. U moet in ieder geval voldoen aan de volgende randvoorwaarden:

Certificering en voordeel

Wanneer uw bouw- of verbouwplannen voldoen aan de criteria van de Maatlat Duurzame Veehouderij voor de paardenhouderij komt u in aanmerking voor fiscaal voordeel. Dit betekent dat u tot 27% van de te maken kosten kunt aftrekken van de te betalen winstbelasting. Daarnaast mag u gebruikmaken van de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) tot 75% van de restwaarde. Deze twee fiscale regelingen kunnen u veel financieel voordeel opleveren.

Deelname aan de Maatlat Duurzame Veehouderij voor de paardenhouderij begint met het aanvragen van een voorlopig certificaat. In deze subsidieaanvraag geeft u aan wat uw bouw- of verbouwplannen zijn en welke punten u scoort op de verschillende onderdelen. Bij akkoord ontvangt u een voorlopig certificaat. Dit is het startschot voor de uitvoering van uw werkzaamheden. Vervolgens moet u gedurende de bouw of verbouw per investering een fiscale aanvraag doen. Het is belangrijk dat u deze aanvraag steeds binnen drie maanden na het ondertekenen van de koopovereenkomst indient. Wanneer uw stal gereed is, vindt er een audit plaats waarbij fysiek wordt gecontroleerd of uw plan daadwerkelijk volgens aanvraag gerealiseerd is.

Begeleiding aanvraag Maatlat Duurzame Veehouderij

De consultants van Epiic hebben ruime ervaring met maatlattrajecten en beschikken over veel hippische expertise. Graag begeleiden wij u tijdens uw bouw- of verbouwproject. Samen kijken we of uw plannen aan de criteria van de Maatlat Duurzame Veehouderij voor de paardenhouderij voldoen en hoeveel voordeel de MDV u oplevert. Gedurende het uitvoeringstraject verzorgen wij vervolgens al uw fiscale aanvragen en houden de bijbehorende deadlines in de gaten. Tot slot bieden we natuurlijk begeleiding richting de definitieve certificering.

Whitepaper
Placeholder for Melkgeiten kleinMelkgeiten klein

Fiscaal voordeel behalen met de Maatlat Duurzame Veehouderij

Download het whitepaper

Bent u veehouder en wilt u een stal bouwen of verbouwen? Als u dat doet volgens de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) komt u in aanmerking voor extra fiscale aftrekposten voor uw winstbelasting.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Dennis
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans
Meer weten over de Maatlat Duurzame Veehouderij? Neem contact met mij op

Dennis Timmermans
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-10208935

Linkedin
Placeholder for MaatlatduurzameveehouderijMaatlatduurzameveehouderij
Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV)Subsidie voor milieu- en diervriendelijke stallen

Bent u veehouder en heeft u plannen om een stal te bouwen of verbouwen?

Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV)
Placeholder for Zonnepanelen en windmolensZonnepanelen en windmolens
Milieu-investeringsaftrek (MIA) en VamilMilieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Fiscaal voordeel op milieuvriendelijke investeringen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Ook interessant voor u