Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren

Ga nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2024 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

20 januari 2024

Subsidie speciaal voor samenwerkingsverbanden

Enkelvoudige mkb-bedrijven kunnen van 1 maart tot en met 28 maart en van 2 tot en met 30 september een subsidieaanvraag indienen voor de SLIM-subsidie. Van 3 juni tot en met 31 juli is het de beurt aan samenwerkingsverbanden. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal twee mkb-bedrijven, eventueel aangevuld met een branchevereniging. Daarnaast kunnen ook grootbedrijven die actief zijn in de horeca, recreatie of landbouw in juni en juli de SLIM-subsidie aanvragen.

Welke activiteiten komen in aanmerking voor subsidie?

Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven kunnen voor dezelfde activiteiten subsidie aanvragen als enkelvoudige mkb-bedrijven:

  1. Doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan. Dit plan moet inzicht geven in de scholingsbehoefte van medewerkers vanuit het perspectief van de onderneming.
  2. Het laten opstellen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor medewerkers in het samenwerkingsverband.
  3. Het bieden van ondersteuning bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.
  4. Het aanbieden van praktijkleerplaatsen voor een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Subsidie voor ontwikkeling van uw personeel

Vooral de derde activiteit biedt voor samenwerkingsverbanden mooie kansen. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen en invoeren van een systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken. Ook het opzetten van een bedrijfsschool of het creëren van een leerrijke werkomgeving is een interessante optie. Deze laatste twee activiteiten kunnen goed gezamenlijk worden opgepakt. Denk aan het maken van e-learnings, het opzetten van een leerportaal of de introductie van bedrijfs- en leerambassadeurs. Verder kunt u samen een bedrijfsschool opzetten. Dit biedt medewerkers de mogelijkheid van en met elkaar te leren.

Kortom, de SLIM-subsidie voor samenwerkingsverbanden biedt tal van mogelijkheden die op een positieve manier kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van uw medewerkers en dus van uw bedrijf.

Hoogte subsidie

Het subsidiepercentage voor deelnemers aan een samenwerkingsverband bedraagt 60% van de subsidiabele kosten. Onder deze kosten vallen de inhuur van een externe adviseur, aanschaf van benodigde materialen en de eigen directe kosten. Een samenwerkingsverband kan maximaal € 500.000 aan subsidie ontvangen en niet meer dan € 200.000 per deelnemer. Wilt u een praktijkleerplaats aanbieden? Dan betreft het maximale bedrag € 2.700 per leerling per schooljaar. Een samenwerkingsproject mag maximaal 24 maanden duren.

Vraag op tijd subsidie aan

Wilt u als samenwerkingsverband een aanvraag indienen voor de SLIM-subsidie? Omdat de SLIM-subsidie erg populair is, adviseren wij u tijdig uw subsidieaanvraag in te dienen. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Bij overtekening vindt eerst loting plaats voordat wordt overgegaan op beoordeling.

Meer informatie

Wilt u investeren in uw onderneming en personeel? Neem contact op om de subsidiemogelijkheden voor uw project te bespreken. Door nu al te zorgen voor een goed plan, kunnen we de kans op goedkeuring voor uw project vergroten. Zoekt u nog een expert die uw project inhoudelijk kan begeleiden en implementeren, dan helpen wij u ook graag bij het vinden van de voor u meest geschikte partner op dit gebied.

Whitepaper
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

Download het whitepaper

Subsidieregeling SLIM voor mkb-ondernemers die hun medewerkers een leven lang willen laten leren en ontwikkelen op de werkvloer. Download het whitepaper.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Patrick
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Wilt u investeren in uw onderneming en personeel? Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Oudere werknemer in fabriekOudere werknemer in fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsMDIEU voor duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden

Vindt u het als ondernemer belangrijk dat uw medewerkers gezond kunnen doorwerken tot hun pensioen? Of wilt u oudere werknemers met zwaar werk de mogelijkheid geven eerder te stoppen met werken? Dan biedt de MDIEU interessante mogelijkheden.

Placeholder for Stage in autogarageStage in autogarage
Subsidies en personeel
WhitepaperEen leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

SLIM is een subsidieregeling voor ondernemers uit het mkb die het belangrijk vinden dat hun medewerkers een leven lang kunnen leren en zich zo verder ontwikkelen op de werkvloer.

Placeholder for Ontwikkelen personeelOntwikkelen personeel
Subsidies en personeel
NieuwsSamen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Eenmaal per jaar kunt u samen met andere mkb'ers SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.

Placeholder for Academie podologieAcademie podologie

De SLIM-subsidie helpt om onze branche te moderniseren

Klantverhaal Academie voor Podologie, Roland Koks

Subsidies en personeel

Wilt u investeren in uw onderneming en personeel? Neem contact op om de subsidiemogelijkheden voor uw project te bespreken.

Placeholder for E-learningE-learning
Subsidies voor personeel

Door te investeren in uw medewerkers investeert u ook in de toekom...

Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel
Investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers

Ontdek de SLIM subsidie: investeer in de groei van uw team en onde...

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidie voor praktijkleren

Biedt u een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie voor prakti...

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.