Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren

Ga nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2023 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Subsidie speciaal voor samenwerkingsverbanden

Enkelvoudige mkb-bedrijven kunnen van 1 maart tot en met 30 maart en van 1 tot en met 28 september een subsidieaanvraag indienen voor de SLIM-subsidie. Van 1 juni tot en met 27 juli is het de beurt aan samenwerkingsverbanden. Een samenwerkingsverband bestaat uit minimaal twee mkb-bedrijven, eventueel aangevuld met een branchevereniging. Daarnaast kunnen ook grootbedrijven die actief zijn in de horeca, recreatie of landbouw in juni en juli de SLIM-subsidie aanvragen.

Welke activiteiten komen in aanmerking voor subsidie?

Samenwerkingsverbanden en grootbedrijven kunnen voor dezelfde activiteiten subsidie aanvragen als enkelvoudige mkb-bedrijven:

 1. Doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan. Dit plan moet inzicht geven in de scholingsbehoefte van medewerkers vanuit het perspectief van de onderneming.
 2. Het laten opstellen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor medewerkers in het samenwerkingsverband.
 3. Het bieden van ondersteuning bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.
 4. Het aanbieden van praktijkleerplaatsen voor een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Subsidie voor ontwikkeling van uw personeel

Vooral de derde activiteit biedt voor samenwerkingsverbanden mooie kansen. Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen en invoeren van een systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken. Ook het opzetten van een bedrijfsschool of het creëren van een leerrijke werkomgeving is een interessante optie. Deze laatste twee activiteiten kunnen goed gezamenlijk worden opgepakt. Denk aan het maken van e-learnings, het opzetten van een leerportaal of de introductie van bedrijfs- en leerambassadeurs. Verder kunt u samen een bedrijfsschool opzetten. Dit biedt medewerkers de mogelijkheid van en met elkaar te leren.

Kortom, de SLIM-subsidie voor samenwerkingsverbanden biedt tal van mogelijkheden die op een positieve manier kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van uw medewerkers en dus van uw bedrijf.

Hoogte subsidie

Het subsidiepercentage voor deelnemers aan een samenwerkingsverband bedraagt 60% van de subsidiabele kosten. Onder deze kosten vallen de inhuur van een externe adviseur, aanschaf van benodigde materialen en de eigen directe kosten. Een samenwerkingsverband kan maximaal € 500.000 aan subsidie ontvangen en niet meer dan € 200.000 per deelnemer. Wilt u een praktijkleerplaats aanbieden? Dan betreft het maximale bedrag € 2.700 per leerling per schooljaar. Een samenwerkingsproject mag maximaal 24 maanden duren.

Vraag op tijd subsidie aan

Wilt u als samenwerkingsverband een aanvraag indienen voor de SLIM-subsidie? Omdat de SLIM-subsidie erg populair is, adviseren wij u tijdig uw aanvraag in te dienen. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Bij overtekening vindt eerst loting plaats voordat wordt overgegaan op beoordeling.

Meer informatie

Wilt u investeren in uw onderneming en personeel? Neem contact op om de subsidiemogelijkheden voor uw project te bespreken. Door nu al te zorgen voor een goed plan, kunnen we de kans op goedkeuring voor uw project vergroten. Zoekt u nog een expert die uw project inhoudelijk kan begeleiden en implementeren, dan helpen wij u ook graag bij het vinden van de voor u meest geschikte partner op dit gebied.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Patrick
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Wilt u investeren in uw onderneming en personeel? Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin

Subsidies en personeel

Wilt u investeren in uw onderneming en personeel? Neem contact op om de subsidiemogelijkheden voor uw project te bespreken.

Placeholder for E-learningE-learning
Subsidies voor personeel

Door te investeren in uw medewerkers investeert u ook in de toekom...

Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel
Investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers

Investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers en dus in uw onde...

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidie voor praktijkleren

Biedt u een praktijkleerplaats aan? Dan is de subsidie voor prakti...

Placeholder for Academie podologieAcademie podologie

De SLIM-subsidie helpt om onze branche te moderniseren

Klantverhaal Academie voor Podologie, Roland Koks

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

 • Uitgekiend stappenplan
  Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
 • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
  Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
 • Een echte gesprekspartner
  Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.

Ook interessant voor u

Placeholder for TipsTips
Subsidies en personeel
ArtikelSubsidie Praktijkleren, dit zijn de tips & tricks

Bent u een leerwerkbedrijf, heeft u het afgelopen schooljaar leerlingen begeleid en wilt u in aanmerking komen voor de subsidie Praktijkleren? Dit zijn de tips & tricks om te voldoen aan de voorwaarden van de subsidie Praktijkleren en om maximale subsidie te behalen.

Placeholder for medewerkers in fabriek krijgen uitlegmedewerkers in fabriek krijgen uitleg
Subsidies en personeel
NieuwsNieuw: 50% voorschot op SLIM-subsidie

Vanaf 1 maart 2023 is het voor mkb-bedrijven weer mogelijk zelfstandig SLIM-subsidie aan te vragen. Nieuw dit jaar is dat u een voorschot kunt krijgen van 50% over het subsidiebedrag. Volledig voorfinancieren hoeft dus niet meer.

Placeholder for Stagiaires in werkplaatsStagiaires in werkplaats
Subsidies en personeel
NieuwsSubsidie Praktijkleren? Twee wijzigingen voor schooljaar 2022-2023

Als leerbedrijf subsidie Praktijkleren aanvragen? Voor het schooljaar 2022-2023 wijzigt de verwachte hoogte van de uitkering. Ook worden er minder bonussen uitgekeerd.

Placeholder for Stagiaires leren in een fabriekStagiaires leren in een fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsSubsidie Praktijkleren ook voor Derde Leerweg

Veel werkgevers weten dat zij de subsidie Praktijkleren kunnen aanvragen voor het begeleiden van leerlingen die een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. Minder bekend is dat deze subsidie ook geldt voor de Derde Leerweg. De voorwaarden op een rij.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2023 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!