Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for GeldGeld

Geen Nationaal Groeifonds, wel andere financieringsmogelijkheden

De voor juni geplande openstelling van het Nationaal Groeifonds is geannuleerd. Dit besluit komt nadat de Tweede Kamer de moties over het Groeifonds heeft verworpen. Zonder steun vanuit de Kamer vindt de minister het niet passend om de openstelling van het fonds door te laten gaan. Epiic adviseert u graag over andere financieringsmogelijkheden.

27 maart 2024

Nationaal Groeifonds

Het Nationaal Groeifonds is opgericht om projecten te steunen die van belang zijn voor de toekomstige economie van Nederland. Het fonds is gericht op projecten die bijdragen aan een duurzaam verdienvermogen voor Nederland. Het fonds werd opgericht in 2020 en omvatte destijds zo’n € 20 miljard.

Geen nieuwe openstellingen

Het verwerpen van de motie komt op een vervelend moment. Veel bedrijven zijn namelijk al maanden bezig met de voorbereidingen voor de openstelling van 1 juni. Er zijn al 61 zogenaamde quick scans uitgevoerd: verkennende vooraanvragen waarin vaak honderden uren tijd zitten. Voor deze vaak ad-hoc samenwerkingen is het annuleren van de openstelling een grote tegenslag.

In het fonds zou op het moment nog € 7 miljard zitten. Dit bedrag was bestemd voor de twee laatste openstellingsrondes. Eerder zijn de middelen van het fonds ook voor nevenprojecten gebruikt. Denk aan het tolvrijstellen van de autotunnel in Zeeland en het uitstellen van benzineaccijns.

Naast het Groeifonds bestaan er ook een Klimaatfonds en een Stikstoffonds. De grootste politieke partijen willen geen enkel fonds meer openzetten tot er een nieuw kabinet gevormd is. Ze zijn van mening dat het aan het toekomstige kabinet is om te bepalen hoe het geld van de fondsen besteed moet worden.

Andere financieringsmogelijkheden

Nu de openstelling van het Groeifonds niet doorgaat in 2024, is het belangrijk om te kijken naar andere financieringsmogelijkheden voor uw project. Zowel nationaal als Europees zijn er verschillende mooie kansen. Graag kijken wij samen met u hoe we uw project alsnog een vliegende start kunnen geven.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Neem contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Gloeilamp die innovatie uitbeeldtGloeilamp die innovatie uitbeeldt
NieuwsMet Horizon Europe wereldwijde uitdagingen aanpakken

Maak kans op subsidie met uw innovatieve technologie

Placeholder for Robotisering armRobotisering arm
NieuwsEurostars aanvragen voor onderscheidende innovatie? Vier tips

Eurostars is een subsidieprogramma voor onderscheidende technische innovaties. Kennisoverdracht en internationale samenwerking zijn voorwaarden om een subsidieaanvraag te kunnen doen.

Placeholder for Samenwerken team poppetjesSamenwerken team poppetjes
ArtikelSamen innoveren? Zo vindt u de juiste samenwerkingspartner

Innoveren gaat vaak sneller en beter met goede samenwerkingspartners. Denk aan bedrijven of instellingen die beschikken over technologische kennis die u zelf niet in huis hebt. Maar waar vindt u deze nationale of internationale partners?

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws