Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Traktor biomulchTraktor biomulch

Gewasbescherming: subsidie voor verkleinen en onderwerken van groenbemesters en vanggewassen

Investeren in bedrijfsmiddelen waarmee u groenbemesters en vanggewassen kunt inwerken, verhakselen of maaien? Op 1 september opent een investeringssubsidie speciaal voor landbouw- en loonbedrijven gevestigd in Nederland.

31 juli 2023

Doel investeringssubsidie

Het budget voor de subsidie is afkomstig uit het Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie gewasbescherming 2030. De subsidie is bedoeld voor bedrijfsmiddelen geschikt om

Voorbeelden van bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen zijn een schijveneg, rotorkopeg, ecoploeg en andere machines die voor het beschreven doel geschikt zijn.

Voorwaarden subsidie

Per landbouwonderneming of loonbedrijf kunt u voor maximaal twee bedrijfsmiddelen een aanvraag indienen. De subsidie bedraagt 50% van de investeringskosten. Het minimale subsidiebedrag is € 5.000, het maximale € 125.000.

Let op: u mag de investering pas doen nadat u uw subsidieaanvraag heeft ingediend. Levering, betaling en ingebruikname van de investering moeten vervolgens binnen één jaar na datum van subsidieverlening gedaan worden. Bij goedkeuring ontvangt u binnen twee weken 80% van de toegekende subsidie.

De regeling is geopend van 1 september 2023 tot en met 29 september 2023. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Dien uw aanvraag dus zo snel mogelijk in.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Hans JacobsHans Jacobs
Neem contact met mij op

Hans Jacobs
Manager innovatie bij Epiic

Bel: 06-22798926

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for TractorTractor
NieuwsSubsidie voor innovatieve projecten terugdringen gewasbeschermingsmiddelen

Het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen terugdringen? Via de regeling geïntegreerde gewasbescherming kunt u subsidie aanvragen voor ontwikkelings- en onderzoeksprojecten die hieraan een bijdrage leveren. Doel is de ontwikkeling van preventieve en niet-chemische maatregelen.

Placeholder for Stal koeienStal koeien
NieuwsBelangrijkste wijzigingen Milieulijst en Energielijst landbouw 2023

De Milieulijst en Energielijst 2023 zijn verschenen. De lijsten bieden de agrosector net als andere jaren weer veel interessante kansen. Er zijn flink wat wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws