Placeholder for Traktor biomulchTraktor biomulch

Gewassen duurzaam beschermen? Nu subsidie voor aanschaf bedrijfsmiddel

Wilt u een bedrijfsmiddel aanschaffen om zo duurzaam mogelijk uw gewassen te beschermen? Maak gebruik van de subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming en ontvang een tegemoetkoming voor de aanschafkosten. De subsidie is open van 20 tot en met 28 juni 2024.

23 mei 2024

Subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming

Als landbouwonderneming of loonwerkbedrijf kunt u subsidie aanvragen voor de investering in een nieuw bedrijfsmiddel dat op een duurzame manier gewassen beschermt. U kunt de aanvraag zowel alleen doen, als in samenwerking met andere agrarische ondernemers of loonwerkers.

U kunt subsidie aanvragen voor een van de volgende bedrijfsmiddelen.

1. Een bedrijfsmiddel met als doel om een groenbemester en vanggewassen direct te vernietigen, af te maaien, te verhakselen, kapot te frezen of in te werken. Het bedrijfsmiddel moet minimaal een van de genoemde bewerkingen kunnen uitvoeren.

2. Een praktijkrijp bedrijfsmiddel met als doel ziekten, plagen en onkruiden direct en op een niet- chemische manier te bestrijden.

De subsidie bedraagt 35% van de subsidiabele kosten. Het minimum subsidiebedrag is € 5.000, het maximum € 75.000. Krijgt u de subsidie toegekend, dan moet de levering van uw bedrijfsmiddel binnen een jaar plaatsvinden.

Let op!

Wilt u dit jaar gebruikmaken van de regeling geïntegreerde gewasbescherming, dan kunt u in 2024 géén subsidie meer aanvragen via de regeling Samenwerken aan innovatie geïntegreerde gewasbescherming. Heeft u vorig jaar de subsidie geïntegreerde gewasbescherming succesvol aangevraagd? Dan kunt u in 2024 niet deelnemen aan de subsidieregeling.

Toekenning door loting

U kunt uw aanvraag indienen vanaf donderdag 20 juni tot en met vrijdag 28 juni 2024. De beoordeling van de aanvragen vindt plaats op basis van loting. Het moment van indiening binnen het tijdvak heeft dit jaar dus geen invloed op de kans dat uw aanvraag goedgekeurd wordt.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Dennis TimmermansDennis Timmermans
Neem contact met mij op

Dennis Timmermans
Consultant subsidies bij Epiic

Bel: 06-10208935

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Jonge boer tussen gewassenJonge boer tussen gewassen
NieuwsVestigingssteun jonge landbouwers: investeer in toekomst duurzame Landbouw

Bent u een jonge, ambitieuze boer die droomt van een eigen landbouwbedrijf? Dan is dit uw kans om een vliegende start te maken met financiële ondersteuning van de Nederlandse overheid. Vanaf 3 juni 2024 opent een nieuwe subsidieregeling voor de vestiging van jonge landbouwers. Een unieke mogelijkheid om uw agrarische ambities waar te maken met een startsubsidie van € 80.000.

Placeholder for Stal koeienStal koeien
NieuwsBelangrijkste wijzigingen Milieulijst en Energielijst landbouw 2024

De Rijksdienst voor Ondernemers (RVO) heeft de nieuwe Milieulijst en Energielijst voor 2024 uitgebracht. Beide lijsten bieden de agrosector net als andere jaren weer veel interessante kansen. Er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. De belangrijkste aanpassingen en nieuwe categorieën hebben wij voor u op een rij gezet.

Placeholder for Windmolen op landbouwgrondWindmolen op landbouwgrond
NieuwsMet voordeel investeren in energie- en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen in de landbouw

Plannen voor duurzame investeringen? Maak gebruik van fiscaal voordeel of subsidies. Bijvoorbeeld de Energie-investeringsaftrek of Milieu-investeringsaftrek.

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws