Placeholder for Energie zonnepanelen en windmolensEnergie zonnepanelen en windmolens

Hernieuwbare energie naar een hoger niveau met EKOO

Werkt u aan een innovatie met als doel om goedkopere, klimaatneutrale of circulaire producten en diensten te realiseren? Vraag nu subsidie aan via de regeling Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO).

27 mei 2024

Subsidie voor hernieuwbare energie

Wind en zon zijn de meest voor de hand liggende bronnen om energie te produceren. Innovatie is cruciaal om hernieuwbare energie op steeds bredere en grotere schaal toe te passen. Om te komen tot een schaalbaar, innovatief product moeten vaak veel stappen genomen worden. Stappen die over het algemeen niet gezet worden door een grootschalig consortium van samenwerkende partijen, maar door bedrijven die aan de basis staan van een innovatie.

Bent u actief in de energie-innovatieketen en werkt u aan een project gericht op een innovatie die kan zorgen voor een radicale verandering? Bijvoorbeeld door serieuze prestatieverbetering van een product of dienst? Dan biedt de subsidieregeling Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling (EKOO) interessante kansen.

Subsidie EKOO: openstelling Elektriciteit

De subsidieregeling Energie & Klimaat Onderzoek en Ontwikkeling richt zich op partijen die bezig zijn met innovaties die radicale veranderingen en serieuze prestatieverbeteringen met zich meebrengen. De openstelling Elektriciteit van EKOO richt zich op onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die een innovatie voortbrengen die uiterlijk 2034 op de markt verwacht wordt. De innovatie moet een belangrijke doorbraak zijn en een concrete oplossing bieden voor een probleem op een van onderstaande thema’s.

Hernieuwbare energie op zee:


De opwekking van hernieuwbare elektriciteit op land en in de gebouwde omgeving:

Wat is de hoogte van de subsidie?

Via de subsidieregeling kunt u een vergoeding krijgen voor de kosten van industrieel onderzoek en experimentele ontwikkeling.

Per project ontvangt u maximaal € 500.000 aan subsidie. Het totale budget voor de regeling bedraagt € 5 miljoen. U kunt EKOO aanvragen van 4 juni tot en met 20 augustus 2024.

Wat zijn de voorwaarden voor subsidie EKOO?

Een project mag maximaal vier jaar duren. Als u het volledige subsidiepercentage wilt benutten, moet uw project voldoen aan de eisen die gesteld worden aan een samenwerkingsverband. Er zijn twee varianten:

Beoordeling en begeleiding

Alle tijdig en compleet ingediende subsidieaanvragen voor EKOO worden beoordeeld op kwaliteit. De kwaliteit van uw projectplan is dus essentieel voor het verhogen van uw kans op subsidie. Een correcte beschrijving van onderdelen als resultaat en methode, omgang risico’s, uitvoerbaarheid, effectiviteit en haalbaarheid is cruciaal voor het verkrijgen van een goedkeuring. We raden u dan ook aan om u goed te laten ondersteunen gedurende het gehele traject. De consultants van Epiic hebben ruime ervaring met het begeleiden van innovatie- en onderzoeksprojecten waardoor u uw kans op succes vergroot.

Subsidie MOOI voor innovatie op het gebied van energie en klimaat

Is uw energie-innovatieproject te groot voor de EKOO-openstelling? Dan is er een andere interessante subsidieregeling, namelijk de Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI). We onderzoeken graag samen met u welke subsidieregeling het best bij uw project past.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Jeroen van de PutJeroen van de Put
Neem contact met mij op

Jeroen van de Put
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-22495023

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Flatgebouw vertical forestFlatgebouw vertical forest
NieuwsVooraanmelding MOOI-subsidie vanaf 19 maart

Op 19 maart start de verplichte vooraanmelding van de MOOI-subsidie. Wilt u samen met andere partijen werken aan innovaties die bijdragen aan de klimaatdoelen? Vraag de MOOI-subsidie aan.

Placeholder for Plannen maken energietransitiePlannen maken energietransitie
ArtikelKansen energietransitie benutten? Technologie roadmap helpt

Welke kansen biedt de energietransitie uw bedrijf? Waar moet u als ondernemer in investeren? Hoe sluit uw technische knowhow aan bij de vraag van morgen? En sluit uw machinepark voldoende aan om aan die vraag te voldoen? Een technologie roadmap helpt om gerichter te plannen, investeren en kansen te verzilveren.

Placeholder for ZonnepanelenparkZonnepanelenpark
NieuwsSDE++ in 2024 voor hernieuwbare energie en CO2-reductie

Ook in 2024 is het weer mogelijk om SDE++ subsidie aan te vragen. Wilt u projectmatig investeren in het opwekken van duurzame energie en zo de CO2-uitstoot reduceren? Vanaf 10 september kunt u een aanvraag indienen.

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws