Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Transportleidingen waterstofTransportleidingen waterstof

Interessante kansen IPCEI-subsidie voor waterstofprojecten

Waterstof heeft de toekomst, dat laat de interesse voor de subsidieregeling IPCEI voor waterstofprojecten goed zien. In 2023 kunt u subsidie aanvragen voor projecten op het gebied van mobiliteit en transport.

24 januari 2023

IPCEI Waterstof (H2)

IPCEI staat voor Important Project of Common European Interest. IPCEI is een Europees programma dat bestaat uit meerdere nationale projecten van bedrijven of onderzoeksinstellingen uit verschillende EU-lidstaten. De projecten dragen bij aan de strategische doelen die Europa stelt, onder andere op het gebied van waterstof. In totaal is € 1,6 miljard budget beschikbaar voor het hele programma. Afgelopen jaar hebben in totaal zeven Nederlandse impactvolle projecten IPCEI-steun ontvangen, samen goed voor maar liefst € 783,5 miljoen. De IPCEI- steun voor waterstofprojecten bestaat in totaal uit vier golven. In 2023 opent golf vier gericht op waterstof in mobiliteit en transport!

Openstelling IPCEI Waterstof golf 4

Het programma IPCEI Waterstof is verdeeld in vier golven. Golf één tot en met drie hadden onderwerpen als opslag, technologie en importinfrastructuur. De vierde golf opent in 2023 en richt zich volledig op waterstof in de mobiliteit en het transport. Voor deze vierde en laatste golf is een budget van € 199 miljoen beschikbaar. Projectaanvragen kunnen bestaan uit de uitvoering van onderzoek en ontwikkeling en de eerste industriële toepassing van innovatieve projecten of diensten.

Vergroot uw slagingskans

IPCEI Waterstof is Europees georganiseerd en de regeling is complex. Kennis van de regeling, een grondige voorbereiding en ondersteuning bij het vinden van de benodigde samenwerkingen zijn essentieel om de slagingskans van een IPCEI-project te vergroten. Bij Epiic hebben we veel ervaring met dit soort Europese subsidieregelingen. Graag helpen wij u om de kansen voor uw IPCEI-project in kaart te brengen en uw aanvraag te laten slagen. Uiteraard nemen we u daarbij het volledige subsidietraject uit handen.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Neem contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for H4 A waterstof 7984H4 A waterstof 7984
Circulaire economie
KlantverhaalOPZuid-subsidie van strategische waarde voor bijzonder waterstofproject

Vijf Zeeuwse familiebedrijven voelen een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de verduurzaming van onze wereld. Reden om te investeren in een waterstoftankstation en transportmaterieel op waterstof. De toegekende OPZuid-subsidie voelt als een welkome steun in de rug.

Placeholder for ZonneboilerZonneboiler
NieuwsIn 2024 investeren in duurzame energie? De ISDE-subsidie wijzigt

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wil de overheid ondernemers en woningeigenaren stimuleren om te investeren in duurzaamheid. In 2024 wijzigt de subsidie op een aantal punten.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws