Placeholder for Waterstof tankstationWaterstof tankstation

Investeer nu in mobiliteit op waterstof met SWIM

Vanaf 15 juli gaat de subsidie Waterstof in Mobiliteit (SWIM) open. Doel is om ondernemers te stimuleren om te investeren in mobiliteitsoplossingen op basis van waterstof. Het gaat hierbij niet alleen om de aanschaf van zero-emissie voertuigen, maar ook om de realisatie van waterstoftankstations.

09 juli 2024

SWIM Subsidie

De nieuwe openstelling van de SWIM subsidie maakt onderdeel uit van de tijdelijke regeling zero-emissie mobiliteit en het Nationaal Waterstof Programma. In de loop van 2024 zal er binnen dit programma ook aandacht komen voor de publieke laadinfrastructuur voor zwaar vervoer en voor private laadinfrastructuur.

De openstelling van 15 juli is bestemd voor samenwerkingsverbanden. Een samenwerkingsverband moet hierbij bestaan uit ten minste één exploitant van een waterstoftankstation en een onderneming die actief is in de transport of logistiek. Je kunt subsidie aanvragen voor een investering in de aanleg of opwaardering van een waterstoftankstation dat geschikt is of wordt voor zwaar wegvervoer.

Deze investering moet gedaan worden in combinatie met:

Subsidiehoogte SWIM

De tegemoetkoming voor de investering in het waterstoftankstation bedraagt 40% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 2 miljoen. De tegemoetkoming voor de aanschaf van een of meer waterstofvoertuigen of retrofitting is 80% van de subsidiabele kosten. Het maximum bedrag is € 4 miljoen per aanvraag, met een specifiek maximum per voertuigcategorie.

Succesvolle aanvraag

Wil je investeren in het emissievrij maken van je wagenpark op basis van waterstoftechnologie? Dan is de SWIM-regeling interessant. De regeling staat open van 15 juli tot 6 september 2024.

Let op: de subsidieaanvragen worden gerangschikt op basis van de opgestelde criteria. Onze experts ondersteunen je graag om ervoor te zorgen dat je aanvraag een zo hoog mogelijke score krijgt en de kans op succes toeneemt.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Joost JanssenJoost Janssen
Neem contact met mij op

Joost Janssen
Manager innovatie

Bel: 06-23928457

Linkedin

Ook interessant voor jou

Placeholder for Waterstof tankstationWaterstof tankstation
ArtikelWaterstof: de kansen voor de ondernemer

Waterstof zorgt voor een schonere toekomst. Als ondernemer bijdragen? Het Nationaal Waterstof Programma biedt tal van interessante subsidies. Bijvoorbeeld voor de opschaling van waterstofproductie, het bouwen van waterstoftankstations en het toepassen van waterstof in mobiliteit en transport.

Placeholder for H4 A waterstofH4 A waterstof
Circulaire economie
KlantverhaalOPZuid-subsidie van strategische waarde voor bijzonder waterstofproject

Vijf Zeeuwse familiebedrijven voelen een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de verduurzaming van onze wereld. Reden om te investeren in een waterstoftankstation en transportmaterieel op waterstof. De toegekende OPZuid-subsidie voelt als een welkome steun in de rug.

Placeholder for Snelweg vervoerSnelweg vervoer
NieuwsSubsidie voor verduurzaming vervoersnetwerk

Wil je investeren in het verbinden van Europa? Het subsidieprogramma Connecting Europe Facility (CEF) is een belangrijk financieringsinstrument vanuit de EU. CEF ondersteunt de uitrol van hoogwaardige, duurzame infrastructuren in drie sectoren: vervoer, energie en digitaal.

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wil je je innovatiekracht vergroten? Of wil je investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws