Placeholder for Ontwikkelen softwareOntwikkelen software

ITEA subsidie voor strategische softwareontwikkeling

Werkt u aan een strategisch softwareontwikkelingsproject?

03 augustus 2023

Wat is ITEA?

Werkt u samen met partners aan een strategisch softwareontwikkelingsproject? Dan kunt u deelnemen aan een Europees subsidieprogramma specifiek voor software-innovatie: Information Technology for European Advancement, afgekort ITEA.

Information Technology for European Advancement (ITEA) is het Eureka-cluster voor software-innovatie. Industrie, mkb-bedrijven, startups en kennisinstellingen werken hierin samen aan gefinancierde projecten. Het doel is om innovatieve ideeën om te zetten naar nieuwe producten, banen, economische groei en voordelen voor de samenleving.

Voor wie?

ITEA is een industriegedreven en toepassingsgericht programma. Het bestrijkt een breed scala aan thema’s op het gebied van digitalisering:

In het ITEA-subsidieprogramma zijn technologiegebieden, zoals artificial intelligence, big data, simulatie en high-performance computing belangrijk voor concrete bedrijfstoepassingen.

Eén keer per jaar biedt ITEA de mogelijkheid om onderzoeks- of projectvoorstellen in te dienen die passen in het domein van software-innovatie. Hiervoor wordt jaarlijks een call gepubliceerd. In een procedure bestaande uit twee fases wordt de kwaliteit van het projectvoorstel geëvalueerd en verbeterd. Dit moet leiden tot een selectie van hoogwaardige projectvoorstellen die het officiële ITEA-label krijgen. Dit label biedt projectpartners de mogelijkheid om overheidsfinanciering aan te vragen bij hun nationale overheidsinstanties.

Consortia en projectkenmerken

Als u gebruik wilt maken van het ITEA-subsidieprogramma, dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Aanvragen in twee fases

Bij het aanvragen van ITEA-subsidie doorloopt u twee fases.

 1. Een Project Outline (PO)
  Deze PO geeft een kort overzicht van het project, de projectdoelen, innovatie, gerichte bedrijfsimpact en het consortium. Projecten die positief worden beoordeeld, krijgen een uitnodiging voor de tweede fase.
 2. Een Full Proposal Project (FPP)
  De FPP beschrijft het volledige projectplan en hoe het project wordt uitgevoerd en beheerd. Goedgekeurde FPP's krijgen het ITEA-label.

Na het verkrijgen van het ITEA-label kunnen partners financiering aanvragen via hun nationale overheidsinstanties. Het ITEA-label wordt onderschreven door alle Eureka-lidstaten.

Deadlines en tijdschema ITEA4 call 2023-2024

Opening call

12 september 2023

ITEA Project Outline Preparations Days

13-14 september 2023

Deadline Project Outlines (PO)

13 november 2023

Letter of Intent

27 november 2023

Announcement of PO's invited for Full Project Proposal (FPP) submision & rejected PO's

19 december 2023

Deadline for submission of FPP's

19 februari 2024

Declaration of Acceptance (DoA)

4 maart 2024

Announcement of labelled and rejected FPP's

25 maart 2024

National funding applications

Q4 2023 – Q2 2024


Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Jeroen
Placeholder for Jeroen van de PutJeroen van de Put
Wilt u meer weten over het ITEA-subsidieprogramma? Neem contact met mij op

Jeroen van de Put
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-22495023

Linkedin

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Innovatie tools

Van innovatie naar een succesvol project met de innovatie tools van Epiic

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

 • Uitgekiend stappenplan
  Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
 • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
  Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
 • Een echte gesprekspartner
  Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.