Placeholder for Door vergrootglas zoeken naar oplossingDoor vergrootglas zoeken naar oplossing

KIEM-subsidie: voor financiering van praktijkgerichte onderzoeksactiviteiten

Financiële ondersteuning is een must als het om vooruitstrevend onderzoek en innovatieve samenwerking gaat. De KIEM-subsidie heeft tot doel samenwerkingen tussen bedrijven en onderzoekers aan te moedigen. De subsidie kan oplopen tot € 40.000 per project.

14 februari 2024

KIEM-subsidie

De KIEM-subsidie is ontworpen om kleine samenwerkingsprojecten tussen kennisinstellingen en bedrijven te stimuleren. Deze subsidie, aangeboden door het Regieorgaan SIA, is bedoeld voor kortlopende onderzoeksprojecten. De projecten moeten zich richten op praktische oplossingen met een directe toepasbaarheid.

Hoogte en deadline aanvragen KIEM

De eerstvolgende deadline voor het indienen van je aanvraag is 21 mei 2024. Omdat de regeling werkt volgens het ‘first come, first served’-principe raden we je echter aan om je aanvraag zo snel mogelijk in te dienen. De KIEM-subsidie vergoedt maar liefst 80% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van € 40.000. Deze financiële steun in de rug kan een aanzienlijk verschil maken als het gaat om het realiseren van onderzoeksplannen.

Voorwaarden subsidie

Wil je kans maken op KIEM-subsidie, dan is een aantal criteria van toepassing op je projectvoorstel:

Een doordachte en goed onderbouwde aanvraag vergroot je kansen op het verkrijgen van subsidie. Identificeer dus duidelijk de kennisvraag vanuit het bedrijfsleven en toon aan hoe een samenwerking met kennisinstellingen het verschil zal maken. De innovatieve aspecten van het onderzoek en de potentiële, maatschappelijke en economische impact zijn hierbij belangrijk.

Kom nu in actie

De KIEM-subsidie is een uitgelezen kans om een onderzoeksproject te versterken en innovatie te stimuleren. Met de deadline van 21 mei in zicht, is dit het moment om in actie te komen. Onze experts ondersteunen je hier graag bij door het opstellen van je aanvraag uit handen te nemen en ervoor te zorgen dat deze aan alle voorwaarden voldoet. Zo vergroot je je kans op succes. Innovatie wacht niet, en deze subsidie kan de sleutel zijn tot de realisatie van je onderzoeksambities.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Nick SandersNick Sanders
Neem contact met mij op

Nick Sanders
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-23824937

Linkedin

Ook interessant voor je

Placeholder for Robotarm schudt hand van manRobotarm schudt hand van man
WhitepaperFinancieel voordeel WBSO

Verlaag je financiële lasten van speur- en ontwikkelingswerk (S&O)

Placeholder for Samenwerken team poppetjesSamenwerken team poppetjes
ArtikelSamen innoveren? Zo vindt u de juiste samenwerkingspartner

Innoveren gaat vaak sneller en beter met goede samenwerkingspartners. Denk aan bedrijven of instellingen die beschikken over technologische kennis die u zelf niet in huis hebt. Maar waar vindt u deze nationale of internationale partners?

Placeholder for Robot prototype met medewerkerRobot prototype met medewerker
WhitepaperMIT subsidieregeling: speciaal voor mkb’ers die innoveren

Wil je de haalbaarheid van uw innovatie toetsen? Of wil je samen met minstens één andere mkb’er werken aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product of dienst? Dan is de MIT-regeling interessant.

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wil je je innovatiekracht vergroten? Of wil je investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws