Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for CO2 omlaag brengenCO2 omlaag brengen

Kosteneffectief verduurzamen in de industrie met VEKI-subsidie

Wilt u kosteneffectief verduurzamen? VEKI biedt mooie kansen. De subsidie is geopend van 15 maart 2023 tot en met 9 januari 2024

03 november 2022

Doelgroep VEKI

De subsidie Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI) is voor industriële bedrijven die willen investeren in CO₂-reducerende maatregelen. De subsidie is bedoeld voor maatregelen met hoge investeringskosten en een terugverdientijd langer dan vijf jaar.

Type projecten VEKI

VEKI richt zich op projecten die draaien om bijvoorbeeld opslag en hergebruik van restwarmte of de inzet van andere grondstoffen en droogtechnieken. U kunt subsidie aanvragen voor investeringen die vallen onder de volgende thema’s:

Wat zijn de subsidievoorwaarden voor VEKI?

Let op: projecten die niet in aanmerking komen zijn:

Hoeveel subsidie?

Afhankelijk van de investering kunt u rekenen op een subsidie die 30% tot 70% van de projectkosten vergoedt. Het subsidiebedrag is voor bedrijven in het mkb minimaal € 30.000, voor grootbedrijven minimaal € 125.000.

Wilt u VEKI subsidie aanvragen? Dat kan van 15 maart 2023 tot en met uiterlijk 9 januari 2024. Beoordeling gaat op volgorde van binnenkomst. Neem dus zo snel mogelijk contact op om uw projectidee te bespreken.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Boudewijn
Placeholder for Boudewijn ZuijderhoudtBoudewijn Zuijderhoudt
Meer weten over uw subsidiekansen, neem contact op met mij

Boudewijn Zuijderhoudt
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-47834872

Linkedin

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.