Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Verkeersbord co2Verkeersbord co2

Kosteneffectief verduurzamen in de industrie met VEKI-subsidie

Wilt u kosteneffectief verduurzamen? VEKI biedt mooie kansen.

Subsidie voor investeringen in materiële en immateriële activa

De regeling Versnelde Klimaatinvesteringen in de Industrie (VKII of VEKI genoemd) is alweer enige tijd open voor aanvragen. En daar wordt volop gebruik van gemaakt. Inmiddels is er al voor € 30,5 miljoen aan aanvragen ingediend; het totale budget bedraagt € 47,5 miljoen. Wilt u uw onderneming kosteneffectief verduurzamen? Deze subsidieregeling biedt mooie kansen.

VEKI is bedoeld om bedrijven uit de industrie te ondersteunen bij hun investeringen in materiële en immateriële activa. De subsidie is alleen bedoeld voor organisaties die willen verduurzamen op een kosteneffectieve manier. VEKI richt zich op reductie van met name CO2-emissies in Nederland. De subsidieregeling is er specifiek om bedrijven te ondersteunen die willen investeren in bewezen CO2-besparende technieken. Voorwaarde is dat de terugverdientijd langer dan vijf jaar is. U kunt subsidie aanvragen voor investeringen die vallen onder de volgende thema’s:

Wat zijn de subsidievoorwaarden voor VEKI?

De projectperiode is maximaal drie jaar. De terugverdientijd moet meer dan vijf jaar zijn. U kunt de VEKI-subsidie niet combineren met andere energie- of duurzaamheidssubsidies. De minimale subsidiehoogte is € 125.000.

Projecten die niet in aanmerking komen zijn:

Het aanvragen van subsidie kan tot 10 januari 2023. Pas na deze deadline worden alle ingediende subsidieaanvragen beoordeeld op kwaliteit. Kortom, nog voldoende tijd om ook voor uw onderneming een passend projectvoorstel vorm te geven.

Meer informatie of een keertje sparren?

Samen maken we dromen waar.

Neem contact op met Boudewijn
Placeholder for Boudewijn ZuijderhoudtBoudewijn Zuijderhoudt
Meer weten over uw subsidiekansen, neem contact op met mij

Boudewijn Zuijderhoudt
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-47834872

Linkedin

Samen maken we uw innovatie tot een succes

Innovatie zorgt voor vragen. Epiic heeft de antwoorden.

Subsidies

Daarom een sub­si­die­tra­ject via Epiic

Door de bomen het bos kwijt? Geen zin in ingewikkelde trajecten? Epiic neemt u het volledige subsidietraject uit handen.

  • Uitgekiend stappenplan
    Het subsidielandschap is uitgebreid en complex. Daarom werken onze experts volgens een uitgekiend stappenplan. Zo weten we zeker dat geen kans onbenut blijft.
  • Van subsidieaanvraag tot eindverantwoording
    Onze experts vragen niet alleen subsidie aan, ze weten ook alles van projectbegeleiding. Heel handig. Zo weet u zeker dat uw project aan alle voorwaarden voldoet en u geen voordeel misloopt.
  • Een echte gesprekspartner
    Kennis van uw sector is een voorwaarde voor het laten slagen van uw project. Daarom zijn onze consultants altijd gespecialiseerd in een specifieke sector. En dat merkt u direct. U zit altijd aan tafel met een specialist die zich thuis voelt in de wereld die uw huis is.

Subsidies

Wilt u uw innovatiekrachten vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel. Er zijn vele subsidiemogelijkheden.