Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Oudere werknemer in fabriekOudere werknemer in fabriek

MDIEU voor duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden

Vindt u het als ondernemer belangrijk dat uw medewerkers gezond kunnen doorwerken tot hun pensioen? Of wilt u oudere werknemers met zwaar werk de mogelijkheid geven eerder te stoppen met werken? Dan biedt de MDIEU interessante mogelijkheden.

03 november 2023

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid: MDIEU

Via de de Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid & eerder uittreding (MDIEU) kunt u subsidie aanvragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers vergroten. Daarnaast kunt u de subsidie gebruiken om oudere werknemers met zwaar werk eerder te laten stoppen. Voorwaarde om subsidie aan te vragen is dat u personeel in dienst hebt.

Via de MDIEU ontvangt u 50% van de subsidiabele kosten, met een minimaal subsidiebedrag van € 75.000. Er is geen maximum aan dit bedrag, zolang de kosten redelijk opwegen tegen de verwachte impact. U kunt de subsidie aanvragen van 1 september tot 30 november 2023.

Let wel op: het budget voor aanvragen tot € 300.000 is inmiddels ruimschoots overtekend is. Het indienen van aanvragen voor deze categorie is dus niet meer zinvol. Voor de categorie boven € 300.000 is een aanvraag nog wel mogelijk. Wacht echter niet te lang: aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Volgend jaar komen er voor beide categorieën twee nieuwe subsidierondes: in april en september.

Welke activiteiten komen in aanmerking voor de MDIEU subsidie?


Wilt u investeren in duurzame inzetbaarheid en gebruikmaken van de MDIEU? Dan moeten uw activiteiten aansluiten bij een van de volgende vier thema`s:

Een MDIEU-traject mag maximaal twee jaar in beslag nemen.

Wat zijn de voorwaarden voor subsidieaanvraag MDIEU?

Om subsidie aan te kunnen vragen, moet u eerst een analyse maken van de knelpunten waar u tegenaan loopt binnen uw bedrijf als het om duurzame inzetbaarheid gaat. In het projectplan geeft u daarnaast aan welke activiteiten u wilt uitvoeren om deze knelpunten weg te nemen.

Van subsidie-, HR- tot pensioenadvies

Een MDIEU-traject vraagt om heel brede expertise:

Als dochteronderneming van ABAB werken wij nauw samen met onze collega’s van HR- en Pensioenadvies van ABAB. Dankzij deze multidisciplinaire aanpak kunnen we u uitstekend ondersteunen met al uw vraagstukken rond duurzame inzetbaarheid en vervroegd uittreden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MDIEU voor uw onderneming? Neem snel contact op om de kans op een succesvolle aanvraag te vergroten!

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vindt u het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kunt u op drie momenten in 2024 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Ontwikkelen personeelOntwikkelen personeel
Subsidies en personeel
NieuwsSamen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Eenmaal per jaar kunt u samen met andere mkb'ers SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.

Placeholder for leerling mbo werk aan machine in praktijkonderwijsleerling mbo werk aan machine in praktijkonderwijs
Subsidies en personeel
NieuwsBetere aansluiting onderwijs op arbeidsmarkt? In 2024 weer RIF-subsidie

Het beroepsonderwijs moet beter aansluiten op onze arbeidsmarkt. Via het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) wil de overheid projecten stimuleren die hieraan bijdragen. Heeft u een idee? In 2024 kunt u tot € 2,5 miljoen subsidie aanvragen per project.

Placeholder for Oudere werknemer in fabriekOudere werknemer in fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsMDIEU voor duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden

Vindt u het als ondernemer belangrijk dat uw medewerkers gezond kunnen doorwerken tot hun pensioen? Of wilt u oudere werknemers met zwaar werk de mogelijkheid geven eerder te stoppen met werken? Dan biedt de MDIEU interessante mogelijkheden.

Placeholder for Stagiaires leren in een fabriekStagiaires leren in een fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsSubsidie Praktijkleren ook voor Derde Leerweg

Veel werkgevers weten dat zij de subsidie Praktijkleren kunnen aanvragen voor het begeleiden van leerlingen die een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. Minder bekend is dat deze subsidie ook geldt voor de Derde Leerweg. De voorwaarden op een rij.

Placeholder for TipsTips
Subsidies en personeel
ArtikelSubsidie Praktijkleren, dit zijn de tips & tricks

Bent u een leerwerkbedrijf, heeft u het afgelopen schooljaar leerlingen begeleid en wilt u in aanmerking komen voor de subsidie Praktijkleren? Dit zijn de tips & tricks om te voldoen aan de voorwaarden van de subsidie Praktijkleren en om maximale subsidie te behalen.

Placeholder for Stage in autogarageStage in autogarage
Subsidies en personeel
WhitepaperEen leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

SLIM is een subsidieregeling voor ondernemers uit het mkb die het belangrijk vinden dat hun medewerkers een leven lang kunnen leren en zich zo verder ontwikkelen op de werkvloer.

whitepaper
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

Download het whitepaper

Subsidieregeling SLIM voor mkb-ondernemers die hun medewerkers een leven lang willen laten leren en ontwikkelen op de werkvloer. Download het whitepaper.

Placeholder for Video subsidies still 3Video subsidies still 3

Epiic neemt het volledige subsidietraject uit handen

Daarom een subsidietraject via Epiic

Wilt u uw innovatiekracht vergroten? Of wilt u investeren, bijvoorbeeld in duurzame bedrijfsmiddelen of uw personeel? Vaak gaat het om kostbare trajecten. Overheden zien gelukkig het belang. Er zijn veel interessante subsidies.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws