Placeholder for Brainstorm innovatieBrainstorm innovatie

MIT R&D samenwerkingsprojecten: subsidie voor mkb’ers die samen innoveren

Op 11 juni gaat de subsidie MIT R&D samenwerkingsprojecten weer open. Als mkb'er kunt u samen met andere mkb'ers werken aan een innovatie die aansluit bij een van de Topsectoren. Deze subsidie kan dan interessant zijn voor uw project.

10 april 2024

MIT R&D samenwerkingsprojecten

De subsidie MIT R&D samenwerkingsprojecten, onderdeel van het MIT-programma, is gericht op mkb'ers die samen nieuwe producten, productieprocessen of diensten ontwikkelen. Het samenwerkingsverband moet uit mimimaal twee mkb-bedrijven bestaan. Eén bedrijf kan namens dit samenwerkingsverband de MIT-subsidieaanvraag indienen bij een van de regionale loketten. Welk loket dit is, hangt af van de regio waarin de penvoerder van het project gevestigd is en in welke regio de meeste kosten worden gemaakt. De algemene voorwaarden voor de MIT R&D-regeling zijn voor alle regionale loketten hetzelfde, namelijk:

In 2024 is MIT R&D Samenwerkingsprojecten geopend van 11 juni tot en met 17 september 17.00 uur.

Wat maakt MIT R&D een interessante subsidieregeling?

Als de subsidie wordt goedgekeurd, ontvangt u een voorschot tot 90% van de toegezegde subsidie. Ook is een voortgangsrapportage pas verplicht wanneer uw project veertien maanden of langer duurt. De slagingskans is relatief hoog, mede door een nieuwe regel in 2023: bedrijven met een gehonoreerd project mogen pas na twee jaar weer een nieuw project indienen. De subsidie stimuleert en biedt ruimte voor het aangaan van hoogwaardige samenwerkingen.

Wat is belangrijk als u een subsidieaanvraag overweegt?

Het is belangrijk dat uw project aansluit bij een of meerdere van de onderstaande maatschappelijke missies:

Wat zijn de eisen voor samenwerking?

Als u aanspraak wilt maken op MIT R&D samenwerkingsprojecten, is het belangrijk dat u goede samenwerkingspartners vindt en hierover duidelijke afspraken maakt. Het project wordt namelijk beoordeeld op de mate van de daadwerkelijke samenwerking. Dit houdt in dat partners voor eigen rekening en op eigen risico samenwerken en complementair zijn aan elkaar. Dit bepaalt mede de kwaliteit van uw voorstel en uw kans op succes.

Beoordeling aanvraag MIT

Uw aanvraag wordt beoordeeld op mate van innovatie. Dit houdt in dat u elk te beoordelen criterium goed moet onderbouwen. De criteria, waarop wordt getoetst, zijn: samenwerking, vernieuwing, bijdrage aan de missies en duurzaam economisch perspectief. De aanvragen worden gerangschikt op volgorde van de toegewezen punten voor deze criteria. De best scorende voorstellen zijn gegarandeerd van subsidie. Een goede voorbereiding is dus van groot belang,

Vergroot uw kans op succes

Ook in 2024 biedt MIT R&D Samenwerkingsprojecten weer veel kansen. Wilt u weten op welk thema uw ontwikkeling aansluit en of dit kansrijk is om MIT R&D subsidie aan te vragen? Heeft u hulp nodig bij opstellen van uw subsidieaanvraag? Of wilt u het subsidietraject volledig uit handen geven? Onze experts hebben veel ervaring met MIT-aanvragen. Wij adviseren en ondersteunen u graag. Zo vergroot u uw kans op een succesvolle aanvraag.

Wilt u meer informatie over de MIT-subsidie? Download het whitepaper 'De MIT-subsidieregeling: speciaal voor mkb'ers die innoveren'.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Joost JanssenJoost Janssen
Neem contact met mij op

Joost Janssen
Manager innovatie

Bel: 06-23928457

Linkedin

Ook interessant voor u

whitepaper
Placeholder for Robot prototype met medewerkerRobot prototype met medewerker

Download het whitepaper

Subsidie voor innovatie: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Innovatieve ondernemers zijn heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Dat is de reden dat de overheid het mkb graag ondersteunt bij het ontwikkelen of vernieuwen van producten of diensten. Speciaal hiervoor is de subsidieregeling Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) in het leven geroepen. Het MIT-programma kent twee instrumenten: MIT-Haalbaarheidsprojecten en MIT R&D-samenwerkingsprojecten.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws