Placeholder for Ladder in de wolkenLadder in de wolken

Nationaal Groeifonds weer open in 2024, vooraanmelden verplicht

Het Nationaal Groeifonds investeert in grootschalige investeringsprojecten en programma’s die bijdragen aan de economische groei van Nederland op de lange termijn. Ook in 2024 kunt u weer een subsidieaanvraag indienen. Eén belangrijke voorwaarde: vooraanmelden is verplicht.

19 oktober 2023

Nationaal Groeifonds

Tussen 2021 en 2025 heeft het Nationaal Groeifonds de mogelijkheid om tot € 20 miljard te spenderen aan investeringsprojecten en programma’s. Op twee terreinen kunt u een aanvraag indienen:

Een project moet van hoge kwaliteit zijn om goedgekeurd te worden binnen het Nationaal Groeifonds. In uw projectplan moet u de directe effecten van uw project beschrijven en ook moet het positieve effect op de hele Nederlandse economie duidelijk zijn. Een projectvoorstel moet aantoonbaar bijdragen aan het vergroten van het duurzame verdienvermogen. Het minimum subsidiebedrag bedraagt € 30 miljoen.

Aanvraagprocedure en data

Vanaf 2024 bent u verplicht een vooraanmelding te doen als u in aanmerking wilt komen voor het Nationaal Groeifonds. De vooraanmelding bestaat uit een beschrijving van de hoofdlijnen van het nader uit te werken projectvoorstel. RVO reageert hierop met een positief of negatief advies. Deze adviezen zijn echter niet bindend. Ontvangt u een negatief advies, dan kunt u dus gewoon uw volledige aanvraag indienen.

Een vooraanvraag doen kan vanaf 1 februari 2024. Vervolgens ontvangt u een code waarmee u tussen 1 juni en 31 december 2024 uw volledige aanvraag indient.

Advisering en begeleiding

Een kansrijk project voor het Nationaal Groeifonds vraagt om een goede en gedegen voorbereiding. Onze experts hebben alle kennis en expertise in huis om u te ondersteunen bij het opstellen van uw projectplan. Ook voor het vinden van nieuwe partners en het vormen van samenwerkingsverbanden bent u bij Epiic aan het juiste adres. We brengen u graag in contact met ons netwerk.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Jeroen van de PutJeroen van de Put
Neem contact met mij op

Jeroen van de Put
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-22495023

Linkedin

Ook interessant

Placeholder for Robot prototype met medewerkerRobot prototype met medewerker
WhitepaperMIT subsidieregeling: speciaal voor mkb’ers die innoveren

Wilt u de haalbaarheid van uw innovatie toetsen? Of wilt u samen met minstens één andere mkb’er werken aan het vernieuwen of ontwikkelen van een product of dienst? Dan is de MIT-regeling interessant.

Placeholder for Lancering raketLancering raket
NieuwsInnoveren in Gelderland? Dat kan met de Groeiversneller

Heeft u als mkb’er in Gelderland de ambitie om te groeien? Maak gebruik van de Groeiversneller.

Placeholder for Uitrusting bergklimmenUitrusting bergklimmen
ArtikelInnoveren als kerncompetentie, hoe zorg je daarvoor?

Organisaties willen relevant blijven, nu en in de toekomst. Maar hoe doe je dat op een moment dat bijna niets meer voorspelbaar is? De wetenschap wijst vaak naar innovatie als de oplossing. Maar hoe maak je van innovatie een kerncompetentie in je organisatie?

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws