Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for medewerkers in fabriek krijgen uitlegmedewerkers in fabriek krijgen uitleg

Nieuw: 50% voorschot op SLIM-subsidie

Vanaf 1 maart 2023 is het voor mkb-bedrijven weer mogelijk zelfstandig SLIM-subsidie aan te vragen. Nieuw dit jaar is dat u een voorschot kunt krijgen van 50% over het subsidiebedrag. Volledig voorfinancieren hoeft dus niet meer.

Voorschot SLIM

Met de SLIM-subsidie wil de overheid mkb-bedrijven stimuleren te investeren in het leren en ontwikkelen van medewerkers. Hoewel de regeling heel populair is, lopen veel bedrijven aan tegen het feit dat de subsidie pas na afloop van het project uitgekeerd wordt. Deze voorfinanciering is een drempel om deel te nemen. Voor bedrijven die in samenwerkingsverband een SLIM-aanvraag doen, was het al mogelijk een voorschot aan te vragen. Vanaf 2023 geldt dit ook voor zelfstandige aanvragen.

Hoogte subsidie

In totaal kunt u maximaal € 25.000 SLIM-subsidie aanvragen, met een maximum van 80% van de subsidiabele kosten. Het voorschot bedraagt 50% van het aangevraagde subsidiebedrag. Na goedkeuring van uw aanvraag kunt u een voorschotverzoek indienen.

De SLIM-regeling gaat drie keer per jaar open. Als mkb’er kunt u van 1 tot en met 31 maart en van 1 tot en met 28 september 2023 zelfstandig subsidie aanvragen. Voor samenwerkingsverbanden en grootbedrijven is de regeling geopend van 1 juni tot en met 27 juli 2023.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure
Neem contact met mij op

Patrick Verschure
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-53186164

Linkedin
Placeholder for Medewerkers samen aan tafelMedewerkers samen aan tafel

Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

Download het whitepaper

Subsidieregeling SLIM voor mkb-ondernemers die hun medewerkers een leven lang willen laten leren en ontwikkelen op de werkvloer. Download het whitepaper.

Ook interessant voor u

Placeholder for Ontwikkelen personeelOntwikkelen personeel
NieuwsSamen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Vanaf 1 juni 2023 kunt u als samenwerkingsverband weer SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het laten opstellen van een ontwikkelplan of het ontwikkelen van een nieuwe leermethode. Een aanrader voor mkb'ers die niet alleen het wiel willen uitvinden.

Placeholder for Stage in autogarageStage in autogarage
Subsidies en personeel
WhitepaperEen leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

SLIM is een subsidieregeling voor ondernemers uit het mkb die het belangrijk vinden dat hun medewerkers een leven lang kunnen leren en zich zo verder ontwikkelen op de werkvloer.

Placeholder for Academie podologieAcademie podologie
Ook werken aan een leven lang ontwikkelen door uw medewerkers te ondersteunen, methodiek te ontwikkelen of zelfs een bedrijfsschool op te zetten? Epiic kent de weg in subsidieland
Placeholder for Patrick VerschurePatrick Verschure

Patrick Verschure
Consultant innovatie, Epiic

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws