Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Robot geeft mens een handRobot geeft mens een hand

Nieuw: subsidie voor test- en demonstratieprojecten Oost-Nederland

Een innovatieproject in Gelderland of Overijssel? Het mkb maakt al dankbaar gebruik van het OP-Oost subsidieprogramma. Nu is er ook subsidie voor test- en demonstratieprojecten.

02 februari 2023

OP-Oost

Meer innovatiekracht in Gelderland en Overijssel: dat is het doel van het Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland (OP-Oost). Dit innovatie- en samenwerkingsprogramma is specifiek gericht op het mkb. En was het al mogelijk om subsidie te krijgen voor innovatieprojecten, nu is OP-Oost uitgebreid met financiële ondersteuning voor test- en demonstratieprojecten.

Test- en demonstratieprojecten

Het nieuwe subsidieonderdeel is interessant voor samenwerkingsverbanden die bestaan uit minimaal twee onafhankelijke ondernemingen. De bedrijven moeten met elkaar samenwerken op basis van één samenwerkingsovereenkomst. Ten minste één onderneming moet een mkb-onderneming zijn.

De openstelling is bedoeld voor het demonstreren en testen van nieuwe toepassingen. Denk aan activiteiten in proeftuinen die testmogelijkheden aanbieden. Maar ook aan living labs waarbij u een prototype kunt demonstreren in een operationele omgeving.

Projecten die aansluiting vinden bij onderstaande prioriteiten kunnen in aanmerking komen voor subsidie:

Bovenstaande activiteiten moeten passen in een of meer van de technology readiness levels 6 tot en met 8.

Hoogte en voorwaarden subsidie

Per aanvraag ontvangt u maximaal € 1 miljoen subsidie, het minimale aanvraagbedrag is € 350.000. Als mkb-onderneming ontvangt u 50% subsidie over de gemaakte subsidiabele kosten. Voor niet- mkb-ondernemingen is dit 40%.

Aanvragen van de OP-Oost subsidie kan van 1 maart 2023 tot en met 28 februari 2024. Voor deze periode is er in totaal een budget van € 8.250.000: € 4.500.000 voor projecten binnen prioriteit 1 en € 3.750.000 voor prioriteit 2.

Verlenging openstelling en verhoging budget innovatieprojecten

Het aanvragen van subsidie voor innovatieprojecten kon al vanaf september 2022. Deze openstelling is verlengd tot 30 november 2023. Dat biedt kansen, omdat ook de beschikbare budgetten zijn opgehoogd. Voor prioriteit 1 is nu € 15.750.000 beschikbaar, voor prioriteit 2 € 7.500.000.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Joost JanssenJoost Janssen
Neem contact met mij op

Joost Janssen
Manager innovatie

Bel: 06-23928457

Linkedin

Ook interessant voor u

Placeholder for Windmolen in polderWindmolen in polder
NieuwsOPOost wordt EFRO OOST

Voor een groener en slimmer Oost-Nederland

Placeholder for Tips en tricksTips en tricks
ArtikelZes tips voor innoveren in onzekere tijden

Elke ondernemer zal beamen dat innoveren belangrijk is. Maar hoe zit dat in tijden van onzekerheid? En, als je dan gaat innoveren, hoe zorg je er dan voor dat het een succes wordt? Zes tips.

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws