Subsidiefocus heet voortaan Epiic Daarom Epiic

Placeholder for Lancering raket 2Lancering raket 2

Nieuwe kansen EIC Accelerator voor 2023

Ook in 2023 biedt de EIC Accelerator weer mooie kansen voor ondernemers die op zoek zijn naar financiering van een baanbrekende innovatie. Het programma voor 2023 is gepubliceerd.

19 december 2022

EIC Accelerator voor baanbrekende innovatie

De EIC Accelerator biedt financiering voor het opschalen en internationaal uitrollen van baanbrekende technologie en innovaties. De regeling is onderdeel van het Horizon Europe programma. In 2023 kent de EIC Accelerator vier tijdsblokken waarin u een aanvraag kunt indienen. De sluitingsdata zijn 11 januari, 22 maart, 7 juni en 4 oktober.

Na afloop van elk blok start de beoordelingsperiode voor de ingediende projecten. Het beoordelingsproces van een EIC Accelerator is veelomvattend en bestaat in 2023 uit drie fases.

  1. Beoordeling projectidee.
  2. Beoordeling volledige subsidieaanvraag.
  3. Pitch project voor jury.

In de EIC Accelerator is een team van adviseurs verantwoordelijk voor de beoordeling van de subsidieaanvragen. In fase 1 gaat uw project door naar de volgende ronde als de vier adviseurs minimaal twee go’s geven. In fase 2 beoordelen drie adviseurs een project op drie criteria. Afgelopen jaren waren er negen go’s nodig om door te gaan naar de volgende fase. Voor 2023 is besloten dat bij acht go’s een vierde adviseur wordt ingeschakeld om te beoordelen of er alsnog een negende go mogelijk is. Hierdoor krijgt u een extra kans om door te stromen naar de jurypitch zonder dat u uw project opnieuw moet indienen.

Apart budget voor specifieke uitdagingen

Net als andere jaren zijn er specifieke uitdagingen waarvoor er in de EIC Accelerator apart budget is gereserveerd. Dit zijn Biomarkers for cancer, Decontamination for pandemic management, Energy storage, New European Bauhaus, Quantum or Semiconductor components, Resilient agriculture en Space technologies and services.

Vergroot kans succesvolle aanvraag

De EIC Accelerator is een interessant financieringsinstrument. Houd er wel rekening mee dat de aanvraagprocedure veelomvattend is en om specifieke deskundigheid vraagt. Onze experts hebben veel ervaring met Europese subsidieaanvragen en ondersteunen u graag om uw kans op succes te vergroten.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Roy HovenRoy Hoven
Neem contact met mij op

Roy Hoven
Directeur bij Epiic

Bel: 06-22464517

Linkedin
whitepaper
Placeholder for Gloeilamp in handGloeilamp in hand

Subsidie voor grensverleggende innovaties

Download het whitepaper

Wilt u investeren in grensverleggende innovaties? De Europese Unie ondersteunt u graag via de European Innovation Council (EIC). Informeer naar de subsidiemogelijkheden

Ook interesssant voor u

Placeholder for Gloeilamp in handGloeilamp in hand
WhitepaperEIC voor grensverleggende innovaties

Wilt u als ambitieuze mkber investeren in grensverleggende innovaties?

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws