Placeholder for Stagiair in garage aan het werkStagiair in garage aan het werk

Ook in 2024 subsidie Praktijkleren voor leerling-werknemers

Heb je in 2024 een leerling-werknemer begeleid in je bedrijf? Dan kun je aan het eind van het schooljaar weer de subsidie Praktijkleren aanvragen.

27 maart 2024

Subsidie Praktijkleren

De subsidie Praktijkleren geeft je een vergoeding voor de begeleiding van een leerling, student of promovendus. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal weken dat de leerling bij je een werk-leertraject heeft gevolgd. Voor een heel schooljaar is de subsidie € 2700. Ben je actief in de landbouw, horeca of recreatie? Dan ontvang je een bonus bovenop de subsidie. De hoogte hiervan is nog niet bekend.

Voor het schooljaar 2023 - 2024 kun je van 3 juni tot en met 17 september 2024 de subsidie Praktijkleren aanvragen.

Download het whitepaper 'Praktijkleren: de juiste begeleiding, daar kom je verder mee' en bekijk wat je subsidiemogelijkheden zijn voor het opleiden van je medewerkers, zodat zij over de juiste expertise beschikken.

Download het gratis whitepaper

Verdeling budget onderwijscategorieën

De subsidie is bedoeld voor de begeleiding van leerlingen van de volgende opleidingen:

Voor elke onderwijscategorie is er een eigen budget. Dit budget wordt verdeeld over alle subsidieaanvragen die voldoen aan de voorwaarden. Meestal worden er meer aanvragen gedaan, dan dat het budget toelaat. In dat geval wordt het beschikbare budget verdeeld over de aanvragers en krijg je dus minder dan € 2.700 per leerling uitgekeerd. Dit ondanks dat je een volledig schooljaar begeleiding heeft geboden.

Nieuw in 2024

Vanaf 2024 kunnen de subsidieaanvragen voor de subsidieregeling Praktijkleren alleen nog in een speciaal portaal ingediend worden. Laat je de aanvraag doen door een intermediair, dan moet je hiervoor een ketenmachtiging afgeven. Aan het afgeven van de ketenmachtiging zijn kosten verbonden en de verwerking ervan duurt enkele dagen. Het is dit jaar dus nog belangrijker om op tijd te beginnen met de voorbereidingen voor je aanvraag.

Ondersteuning van begin tot eind

Uiteraard nemen wij je ook in 2024 het volledige subsidietraject uit handen. Van het aanvragen van de ketenmachtiging, de administratie nodig voor het aanvragen van de subsidie Praktijkleren en de aanvraag zelf. En heeft de RVO achteraf vragen over je aanvraag? Ook die beantwoorden we graag voor je.

Whitepaper
Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren

Download het whitepaper

Subsidie voor het opleiden van je personeel

Download het whitepaper en bekijk wat je subsidiemogelijkheden zijn voor het opleiden van je medewerkers, zodat zij over de juiste expertise beschikken.

Meer informatie of een keer sparren?

Neem vrijblijvend contact op. Samen maken we dromen waar.

Neem contact met ons op
Placeholder for Celine HuiskampCeline Huiskamp
Neem contact met mij op

Celine Huiskamp
Consultant innovatie bij Epiic

Bel: 06-47928531

Linkedin

Ook interessant voor je

Placeholder for Stagiaires leren in een fabriekStagiaires leren in een fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsSubsidie Praktijkleren ook voor Derde Leerweg

Veel werkgevers weten dat zij de subsidie Praktijkleren kunnen aanvragen voor het begeleiden van leerlingen die een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) volgen. Minder bekend is dat deze subsidie ook geldt voor de Derde Leerweg. De voorwaarden op een rij.

Placeholder for Oudere werknemer met helm - Duurzame inzetbaarheid personeelOudere werknemer met helm - Duurzame inzetbaarheid personeel
Subsidies en personeel
WhitepaperPraktijkleren: de juiste begeleiding, daar komt u verder mee

Als ondernemer is het niet altijd makkelijk het juiste personeel te vinden. Dat is de reden dat de overheid u de mogelijkheid geeft uw medewerkers zelf op te leiden, zodat zij over de juiste expertise beschikken. Voor de tijd en energie die u investeert in uw leerling-werknemers kunt u subsidie aanvragen.

Placeholder for Stage werkleerplaats - PraktijklerenStage werkleerplaats - Praktijkleren
Subsidies en personeel
NieuwsGa nu samen voor SLIM

Vind je het belangrijk te investeren in de kennis en groei van uw medewerkers? Dan kun je op drie momenten in 2024 de SLIM-subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij. De SLIM-regeling is populair!

Placeholder for Stage in autogarageStage in autogarage
Subsidies en personeel
WhitepaperEen leven lang leren en ontwikkelen? Zo maakt u slim gebruik van de SLIM-regeling

SLIM is een subsidieregeling voor ondernemers uit het mkb die het belangrijk vinden dat hun medewerkers een leven lang kunnen leren en zich zo verder ontwikkelen op de werkvloer.

Placeholder for Oudere werknemer in fabriekOudere werknemer in fabriek
Subsidies en personeel
NieuwsMDIEU voor duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden

Vind je het als ondernemer belangrijk dat je medewerkers gezond kunnen doorwerken tot hun pensioen? Of wil je oudere werknemers met zwaar werk de mogelijkheid geven eerder te stoppen met werken? Dan biedt de MDIEU interessante mogelijkheden.

Placeholder for Ontwikkelen personeelOntwikkelen personeel
Subsidies en personeel
NieuwsSamen werken aan personeelsontwikkeling met SLIM-subsidie

Eenmaal per jaar kun je samen met andere mkb'ers SLIM-subsidie aanvragen. Bijvoorbeeld voor het maken van ontwikkelplannen of een nieuwe leermethode.

Subsidie informatie

Subsidiebedrag

€ 2.700 per leer-werkplek

Indieningsperiode

3 juni tot en met 17 september 2024

Extra subsidie

Landbouw, horeca en recreatie

Nieuwsbrief
Placeholder for Nieuwsbrief aanmeldenNieuwsbrief aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws